adrian98 Postat Martie 17, 2016 Partajează Postat Martie 17, 2016 Salut,am vazut la mine in oras(mai exact la magazinul de unde iau componente) ca domnul de acolo are un aparat de testat leduri(are un buton si diferite orificii pt voltaje gen 3V,5V,12V) dar nu zice de unde l-a luat si as vrea sa stiu daca se gaseseste asa ceva de cumparat ca eu lucrez foarte mult cu leduri Link spre comentariu
Dxxx Postat Martie 17, 2016 Partajează Postat Martie 17, 2016 1. vezi ca exista rubrica de forum special pentru led, te astept acolo... 2. ??? tester leduri??? pentru ce si la ce bun? Ce iti trebuie este un alimentator capabil sa dea CC (c urent constant) reglabil si tensiune si curent. Cu asa ceva poti proba de la un led mic de semnalizare (sa zicem 1,8V si 3mA, daca este rosu) pana la COBuri de putere (sa zicem 40V si 60W). Pun pariu ca asa ceva nu poate "testerul" ala! Chiar vreau sa construiesc acum asa ceva si voi pune pe forum. Sincgura problema este ca "acum" este ceva relativ, nici nu este prima prioritate, si in plus tot mai survin altele mai importante. 3. daca zici ca lucrezi cu leduri, si vad ca esti activ pe forum, cum de nu intri pe sectiunea respectiva? -> Electronica -> Generalitati -> Leduri si alte surse lumina Link spre comentariu
validae Postat Martie 17, 2016 Partajează Postat Martie 17, 2016 Data viitoare postează la secțiunea potrivită, în cazul acesta Leduri și alte surse de lumină. Voi muta eu topicul. Probabil vânzătorul folosea ceva asemănător cu acest tester de leduri: http://cablurisimufe.ro/product_images/q/909/tester_leduri__54860_zoom.JPG Link spre comentariu
Dxxx Postat Martie 18, 2016 Partajează Postat Martie 18, 2016 Un "tester" din asta - mai ales unul portabil pe baterii - va putea testa functionarea tip "dioda" eventual si Vf la un curent foarte mic. Ma indoiesc fundamental ca va putea da tensiuni necesare pentru a debloca un COB, majoritatea practic nu lasa trecerea curentului sub 35V. Deci solutia care chiar iti da datele necesare este ce spuneam eu (si va fi un echipament stationar, nu prea are rost la baterii). Vei putea testa orice dioda, inclusiv Zenner, chiar si TVS si vei putea sa o faci in functie apropiata de normal, deci sa observi temperatura de culoare / chiar sa-ti faci o idee despre CRI, vei putea sa vezi la COBuri daca nu au inactiva vreo catena etc. Cerintele - cel putin pentru ce vreau eu sa construiesc sunt: - tensiune de iesire 1,25 - 45V - limiare de curent 3 - 500mA Deci va merge pe COB, pe Zennere/TVS pana la 40V si chiar mai mult. Link spre comentariu
turcu_dan Postat August 24, 2016 Partajează Postat August 24, 2016 Mi-am facut putin timp si am testat sursa de 20W chinezeasca cumparata de pe Mi...om. Caracteristici masurate: 39V/400mA, consum 16W, test pe niste rezistente de putere, are si protectie la scurtcircuit. E bine de stiut, poate intereseaza pe cineva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum