Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Integrate pentru controlul matricilor de leduri

Vizitator mitumunteanu

Postări Recomandate

Vizitator mitumunteanu

Salutare. 

Doresc sa fac un mic proiectel in care sa controlez doua matrici de leduri 8x8 cu un PIC 18f2550. Mi-am propus sa comand cele doua matrici pe coloana( coloanele celor matrici le-am conectate impreuna si astfel aprind matricea linie cu linie). Facand aceste conexiuni am obtinut o matrice 16x8.

Problema mea este numarul mare de pini de care am nevoie(24) si de ce nu si curentul destul de mare de care as avea nevoie pentru comanda matricii. 

Ar putea cineva sa imi recomande un circuit integrat prin care cu PIC-ul sa comand matricea rezultata?

Multumesc anticipat (Sper ca s-a inteles ceva din descrierea mea).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator mitumunteanu

La 74HC595 ma gandisem si eu.

Insa in cazul sa zicem ca un punct de pe matrice are nevoie de 15-20mA sa se aprinda, daca am aprinse toate punctele de pe o linie(8), pe unul din pinii lui 74HC595 se duc la masa 120-160mA. Din cate stiu pentru acest integrat nu este recomandat pentru curenti de iesire sau intrare prea mari.

Cat despre HT16K3, implica folosirea unui protocol de comunicatie si nu as vrea sa ma complic asa tare.

Link spre comentariu

Duce cam 6mA / pin ( nu iti trebuie 15/20mA pentru un punct, am facut si eu vara trecuta un ceas cu matrici si trag cam 4mA/punct, peste 4mA lumina era prea puternica. Cu 4mA se vede clar ziua, noptea se poate si sub 4mA, cu 5 matrici de 5x7 imi tine loc si de lampa de veghe).

Pe matrice o sa aprinzi linie dupa linie, daca aprinzi toate punctele de pe fiecare coloana o sa ai 6mA x 16 deci 96mA, pe ramura negativa ai un ULN ( eu am folosit ULN2003) care este tranzistor darlington pana la 600mA,  si pe 74HC595 o sa ai cam 50mA  pe care il duce lejer. (dupa datasheet duce 70mA pe Vcc sau gnd)

Editat de bandi12
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări