mariusamplifier Postat Martie 17, 2016 Partajează Postat Martie 17, 2016 Buna ziua tuturor. As vrea sa inlocuiesc sursa prajita dintr-un mixer audio cu un transformator toroidal si m-am gandit sa va cer ajutorul pt alegerea unei scheme de stabilizator pentru tensiunea de 48V. Transformatorul Imi furnizeaza 40V / 0,15A. De asemenea as dori sa stabilizez si alimentarea simetrica +/- 15V, pt aceasta avand o infasurare in secundarul transformatorului de 2x15V/2,5A. In sursa originala au fost folositi tranzistori TIP31 si TIP 32 Link spre comentariu
yo2.080 Postat Martie 17, 2016 Partajează Postat Martie 17, 2016 Pentru alimentarea simetrica de +-15V : Link spre comentariu
mariusamplifier Postat Martie 24, 2016 Autor Partajează Postat Martie 24, 2016 Problema s-a rezolvat. Am stabilizat tensiunile necesare utilizand schema simpla tranzistor + dioda zener. Multumesc pentru implicare Link spre comentariu
blazeu Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 Imi permit sa observ ca schema contine informatii foarte importante (denumirea electrozilor tranzistorului) insa cele secundare au fost neglijate (valoarea componentelor, tensiuni, tip Zenner); erau oricum, lipsite de semnificatie. Stabilizatorul de -15 oare cum s-a realizat? Repetorul asta e o schema grozav de performanta, nu-i asa, colegi electronisti? Ce LM 317/337.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum