simson Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 Daca v-ati decis la SE va recomand schema realizat de @viobio dupa schema conceputa de don Lazaroiu. Momentan nu am gasit schema dar retin ca atacul EL34 se facea prin repertor catodic cu 6H2p parca.Daca don Vio e dispus sa publice schema, merita incercat. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 (editat) nu am gasit pana acum 4 lampi EL34 cu care sa fac un PP asa ca o sa trec la realizarea unui SE pentru ca ma mananca curiozitatea cum se aude acesta lampa. mi-a fost recomandata mai sus schema aceasta http://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/el34_4.htmdaca are cineva si alte scheme de SE cu EL34, va rog sa ma ajutati sa ma decid asupra schemei.multumescCumpara de pe tubetown.de 4 EL34 Electroharmonix,nu costa o avere si sunt foarte bune,nu mai alerga dupa nos,nos gasesti la bani multi.De cite ori am comandat acolo am facut grup de cumparatori,am suportat eu transportul.Daca vrei SE cu EL34,intreb ceva ,ai incinte sensibile ? Cu cei 6W nu faci mare brinza cu incinte de sub 90dB .Alta problema MAJORA vor fi trafurile de iesire,se stie ca un SE are unbraspuns mai putin bun la frecventele joase,fata de un PP.Ca sa-ti coboare mult in frecventa ,ai nevoie de trafuri cu inductanta mare ,poti cumpara Hammond pentru SE dar.....sunt foarte scumpe si nu merita pentru 6W ,parerea mea.In regim diy sunt si mai greu de facut.http://www.tube-town.net/ttstore/Tubes/Electro-Harmonix/EH-EL34-TT-XMatching::5.htmlhttp://www.elforum.info/topic/112994-grup-buy/ Editat Mai 10, 2016 de viobio Link spre comentariu
vlad1980 Postat Mai 10, 2016 Autor Partajează Postat Mai 10, 2016 Multumesc pentru raspunsuri. Deocamdata vreau sa experimentez un SE cu ce am disponibil acum: doua perechi de EL34 RFT/Telefunken si doua trafuri de iesire de 2,7k care coboara in PP la 10HZ/20watti. Daca rezultatele sunt satisfacatoare trec si realizarea unui amplif cap coada. Pentru inceput am nevoie de o schema testata si validata ca fiind performanta. Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 (editat) Multumesc pentru raspunsuri. Deocamdata vreau sa experimentez un SE cu ce am disponibil acum: doua perechi de EL34 RFT/Telefunken si doua trafuri de iesire de 2,7k care coboara in PP la 10HZ/20watti. Daca rezultatele sunt satisfacatoare trec si realizarea unui amplif cap coada. Pentru inceput am nevoie de o schema testata si validata ca fiind performanta. Daca transformatorul de iesire a fost construit pentru un PP,indiferent de ce suprafata a sectiuni are miezul,trebuie reasamblat in ceea ce priveste asezarea tolelor E si I,adica neaparat asamblarea se va face cu intrefier (E-urile deoparte si I-urile de cealalta) si atentie ca Raa=2k7 fiind pentru un PP,trebuie sa utilizati bobinele in serie Anod/Anod,altfel doar o sectiune a bobinei va avea Ra=0,765K adica mult prea mic pentru un SE,parerea mea. Nu ati specificat in ce mod veti conecta tubul final in acel SE,adica nativ pentoda,UL sau pseudo-trioda cu G2 conectat la Anod ?...este foarte important sa precizati acest lucru. Editat Mai 10, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
vlad1980 Postat Mai 10, 2016 Autor Partajează Postat Mai 10, 2016 Multumesc dle Lazaroiu pentru raspuns. Aveti perfecta dreptate cu reasamblarea trafurilor, este un impediment care ma cam da inapoi deocamdata pentru ca nu prea as strica trafurile bobinate tot de dvs acum cativa ani. Pe de alta parte am o problema cu procuarea unui set de tole de calitate pentru acest amplificator. Link spre comentariu
simson Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 Daca v-ati decis la SE va recomand schema realizat de @viobio dupa schema conceputa de don Lazaroiu. Momentan nu am gasit schema dar retin ca atacul EL34 se facea prin repertor catodic cu 6H2p parca.Daca don Vio e dispus sa publice schema, merita incercat. http://www.elforum.info/uploads/monthly_04_2014/post-66346-139829796298.png Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 Multumesc dle Lazaroiu pentru raspuns. Aveti perfecta dreptate cu reasamblarea trafurilor, este un impediment care ma cam da inapoi deocamdata pentru ca nu prea as strica trafurile bobinate tot de dvs acum cativa ani. Pe de alta parte am o problema cu procuarea unui set de tole de calitate pentru acest amplificator. Luati legatura cu colegul (fost!) Gabriele si veti cumpara tole de foarte buna calitate la preturi absolut decente,va poate oferi si carcase si cam tot ce tine de trafuri inclusiv sarma de bobinaj.Stiu ca le poate trimite oriunde in Europa. Va garantez ceva de calitate. NU considerati reclama pentru ca eu il vad doar ca un ajutor colegial. P.S gasiti dv. o modalitate sa "dati" de d-lui,sau incercati pe MP sa discutati cu colegul @romicap care dupa cate stiu este un prieten apropiat cu dl.Gabi. Link spre comentariu
vlad1980 Postat Mai 10, 2016 Autor Partajează Postat Mai 10, 2016 Multumesc pentru recomandare dle Lazaroiu. Prefer sa cumpar tole noi de calitate decat sa ma chinui sa recuperez din alte trafuri vechi. In RO nu am gasit pana acum un importator sau producator de tole. Link spre comentariu
medone Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 Pentru a gasi un miez bun pentru orice tip de transformator de iesire eu iti recomand sa cauti compania EDCOR si la capitolul "parts" vei gasi ce cauti Au si carcase, ecrane metalice pentru trafo si in general cam tot ce-ti trebuie pentru realizarea unui transformator. Ai acolo in Romania foarte buni proiectanti de trafo, asa am inteles. Cred ca d-ul Lazaroiu poate confirma. Transportul fiind foarte scump as sugera cumpararea unei cantitati mai mari de tole, pentru mai multi pasionati. Intrati pe site-ul EDCOR - Parts si gasiti si preturi. Link spre comentariu
zal Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 Şi totuşi, un final în contratimp oferă mai mari satisfacţii cu mai puţine probleme tehnice. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum