Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator EL34

vlad1980

Postări Recomandate

Ma gandesc de ceva vreme sa realizez un amplificator cu EL34 ....next level pentru mine.

M-am orientat la schema push-pull de la Mullard (EF86+ECC83 defazor) pentru ca deja am testat topologia cu EL84/86 iar cu EL34 am inteles ca a dat rezultate foarte bune si altora. Daca aveti alte recomandari de schema testata cu rezultate bune, as aprecia propunerile. 

Nu tin neaparat la PP daca in SE pot obtine rezultate mai bune. Aici as avea nevoie de un input de la cineva care a testat ambele cofiguratii. 

Am cateva intrebari/dileme la care poate ma ajutati cu un sfat:

- caut sa cumpar 4 lampi EL34 si am vazut ca se gasesc Electro-Harmonix (cele inscriptionate cu verde) la aprox 65 euro setul. Sunt ok EH vs. RFT si altele SH? Ce imi recomandati din experienta?

- trafurile de iesire ce sectiune minima trebuie sa aiba ca sa am un raspuns in frecventa bun?

Multumesc.

Editat de vlad1980
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vlad1980

9

• zal

5

• THOMAS

2

• simson

2

Top autori în acest subiect

Io p-ăsta. Cu cît mai simplu şi fără reacţie cu atît mai bun. Se poate pune şi ECC83 sau 6H2n. Ai nevoie de miezuri de 18cm2, tolă bună. N-are rost să iroseşti o lampă capabilă în altă schemă decît contratimp.

Editat de zal
Link spre comentariu

multumesc pentru schemele propuse. 

acum trebuie sa caut cele doua ingrediente magice: lampile EL34 si tola buna. 

cu Electro-Harmonix a lucrat cineva? sunt ok? 

Link spre comentariu

Sînt printre cele mai bune pe care le poţi achiziţiona în prezent, dacă trebuie să te fereşti de ceva, fereşte-te de JJ. Nu exclude şi achiziţionarea unui set de lămpi vechi dar funcţionale, ajută la teste, apoi le foloseşti pe cele noi.

Link spre comentariu

Miezurile de la autotrafo din TV VS47... nu mai ştiu cît. Alea cu redresarea cu EY82, dacă mai ţin minte.

Carcasele sînt făcute la traforaj.

Editat de zal
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Ma gandesc de ceva vreme sa realizez un amplificator cu EL34 ....next level pentru mine. M-am orientat la schema push-pull de la Mullard (EF86+ECC83 defazor) pentru ca deja am testat topologia cu EL84/86 iar cu EL34 am inteles ca a dat rezultate foarte bune si altora. Daca aveti alte recomandari de schema testata cu rezultate bune, as aprecia propunerile. Nu tin neaparat la PP daca in SE pot obtine rezultate mai bune. Aici as avea nevoie de un input de la cineva care a testat ambele cofiguratii. Am cateva intrebari/dileme la care poate ma ajutati cu un sfat: - caut sa cumpar 4 lampi EL34 si am vazut ca se gasesc Electro-Harmonix (cele inscriptionate cu verde) la aprox 65 euro setul. Sunt ok EH vs. RFT si altele SH? Ce imi recomandati din experienta? - trafurile de iesire ce sectiune minima trebuie sa aiba ca sa am un raspuns in frecventa bun? DuMultumesc.

Duminica viitoare, pe 27.03 fac o audiție, inclusiv cu un amp care are ca baza schema de la Mullard, asa îți poți face o idee de sound, este posibil ca Duminica sa vand ampul,ai mai putea sa asculți alt PP cu EL 34 prin Aprilie.
Link spre comentariu

Avand in vedere ca 4 lampi pentru un PP sunt mai greu de gasit decat 2 lampi pentru un SE, iau in considerare si realizare unui SE care dpdv putere satisface nevoile mele. 

Ca si perfomante, merita sa merg catre un SE cu proiectul? 

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări