vlad1980 Postat Martie 16, 2016 Partajează Postat Martie 16, 2016 (editat) Ma gandesc de ceva vreme sa realizez un amplificator cu EL34 ....next level pentru mine. M-am orientat la schema push-pull de la Mullard (EF86+ECC83 defazor) pentru ca deja am testat topologia cu EL84/86 iar cu EL34 am inteles ca a dat rezultate foarte bune si altora. Daca aveti alte recomandari de schema testata cu rezultate bune, as aprecia propunerile. Nu tin neaparat la PP daca in SE pot obtine rezultate mai bune. Aici as avea nevoie de un input de la cineva care a testat ambele cofiguratii. Am cateva intrebari/dileme la care poate ma ajutati cu un sfat: - caut sa cumpar 4 lampi EL34 si am vazut ca se gasesc Electro-Harmonix (cele inscriptionate cu verde) la aprox 65 euro setul. Sunt ok EH vs. RFT si altele SH? Ce imi recomandati din experienta? - trafurile de iesire ce sectiune minima trebuie sa aiba ca sa am un raspuns in frecventa bun? Multumesc. Editat Martie 16, 2016 de vlad1980 Link spre comentariu
daniels Postat Martie 17, 2016 Partajează Postat Martie 17, 2016 Eu am ambele configuratii SE dupa schema: http://www.audiofanatic.it/Schemi/Tipo/Valvole/finali/pic_finali_SE/EL34SE_12AX7.jpg PP dupa schema: http://www.albertkreuzer.com/pics/el/eminent/schem/eminent_pwr_sch.gif Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Martie 17, 2016 Partajează Postat Martie 17, 2016 Eu l-am construit pe acesta : http://www.tube-amps.net/EA_Hashimoto_EL34_PP_01.htm Link spre comentariu
zal Postat Martie 17, 2016 Partajează Postat Martie 17, 2016 (editat) Io p-ăsta. Cu cît mai simplu şi fără reacţie cu atît mai bun. Se poate pune şi ECC83 sau 6H2n. Ai nevoie de miezuri de 18cm2, tolă bună. N-are rost să iroseşti o lampă capabilă în altă schemă decît contratimp. Editat Martie 17, 2016 de zal Link spre comentariu
vlad1980 Postat Martie 17, 2016 Autor Partajează Postat Martie 17, 2016 multumesc pentru schemele propuse. acum trebuie sa caut cele doua ingrediente magice: lampile EL34 si tola buna. cu Electro-Harmonix a lucrat cineva? sunt ok? Link spre comentariu
zal Postat Martie 17, 2016 Partajează Postat Martie 17, 2016 Sînt printre cele mai bune pe care le poţi achiziţiona în prezent, dacă trebuie să te fereşti de ceva, fereşte-te de JJ. Nu exclude şi achiziţionarea unui set de lămpi vechi dar funcţionale, ajută la teste, apoi le foloseşti pe cele noi. Link spre comentariu
flomar60 Postat Martie 17, 2016 Partajează Postat Martie 17, 2016 zal, la trafuri , tola E16?....dupa valoarea sectiunii si raportul latime tola/grosime miez din poza ...asa pare! Link spre comentariu
vlad1980 Postat Martie 17, 2016 Autor Partajează Postat Martie 17, 2016 buna idee de abordare @zal, multumesc. o sa caut intai un set de 4 lampi SH la un pret ok iar apoi le voi schimba cu EH. Link spre comentariu
zal Postat Martie 17, 2016 Partajează Postat Martie 17, 2016 (editat) Miezurile de la autotrafo din TV VS47... nu mai ştiu cît. Alea cu redresarea cu EY82, dacă mai ţin minte. Carcasele sînt făcute la traforaj. Editat Martie 17, 2016 de zal Link spre comentariu
franzm Postat Martie 19, 2016 Partajează Postat Martie 19, 2016 Atât eu cât si un coleg de munca l-am facut pe asta. Dar am mai modificat câte ceva pe ici pe colo. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 20, 2016 Partajează Postat Martie 20, 2016 Ma gandesc de ceva vreme sa realizez un amplificator cu EL34 ....next level pentru mine. M-am orientat la schema push-pull de la Mullard (EF86+ECC83 defazor) pentru ca deja am testat topologia cu EL84/86 iar cu EL34 am inteles ca a dat rezultate foarte bune si altora. Daca aveti alte recomandari de schema testata cu rezultate bune, as aprecia propunerile. Nu tin neaparat la PP daca in SE pot obtine rezultate mai bune. Aici as avea nevoie de un input de la cineva care a testat ambele cofiguratii. Am cateva intrebari/dileme la care poate ma ajutati cu un sfat: - caut sa cumpar 4 lampi EL34 si am vazut ca se gasesc Electro-Harmonix (cele inscriptionate cu verde) la aprox 65 euro setul. Sunt ok EH vs. RFT si altele SH? Ce imi recomandati din experienta? - trafurile de iesire ce sectiune minima trebuie sa aiba ca sa am un raspuns in frecventa bun? DuMultumesc.Duminica viitoare, pe 27.03 fac o audiție, inclusiv cu un amp care are ca baza schema de la Mullard, asa îți poți face o idee de sound, este posibil ca Duminica sa vand ampul,ai mai putea sa asculți alt PP cu EL 34 prin Aprilie. Link spre comentariu
vlad1980 Postat Martie 20, 2016 Autor Partajează Postat Martie 20, 2016 Multumesc pentru invitatie @viobio. Incerc sa ajung, chiar sunt curios sa vad cum suna un PP cu EL34....nu am mai ascultat pana acum. Link spre comentariu
vlad1980 Postat Martie 25, 2016 Autor Partajează Postat Martie 25, 2016 Avand in vedere ca 4 lampi pentru un PP sunt mai greu de gasit decat 2 lampi pentru un SE, iau in considerare si realizare unui SE care dpdv putere satisface nevoile mele. Ca si perfomante, merita sa merg catre un SE cu proiectul? Link spre comentariu
zal Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 Părerea mea e că nu merită, putere mică, trafo mai dificil, uzură lampă, probleme interminabile cu găsirea sunetului potrivit. Link spre comentariu
vlad1980 Postat Mai 9, 2016 Autor Partajează Postat Mai 9, 2016 nu am gasit pana acum 4 lampi EL34 cu care sa fac un PP asa ca o sa trec la realizarea unui SE pentru ca ma mananca curiozitatea cum se aude acesta lampa. mi-a fost recomandata mai sus schema aceasta http://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/el34_4.htm daca are cineva si alte scheme de SE cu EL34, va rog sa ma ajutati sa ma decid asupra schemei. multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum