Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Regulator electronic pt motor in cc de 1,5 kW

Vizitator Irenaeus

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nicu_stef

2

• tiristor

2

• d2134

2

• one

1

Top autori în acest subiect

• 1 an mai târziu...
Vizitator tgeanin

Tin minte (sper :) ) de la fizica din generala ca un cal putere inseamna vreo 700W. Cu 1.5 KW ai doi cai putere, cred ca o sa faci o superbicicleta, mai degraba o sa fie motocicleta electrica :smt003 Cred ca exista puteri maxim admise pentru diferite tipuri de vehicole motorizate.Te-ai gandit cat timp tine o baterie auto la 1.5 KW? Cam 30 de minute! :weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman: Daca totusi insisti sa ai 2-3 cai putere foloseste PWM (Pulse Width Modulation) si final cu MOSFET-uri. (Multe MOSFET-uri :) )

Gresit o Baterie auto de 65A are autonomie cam o ora si jumatate, aveam o schema de cart electric cu electromotor de dacie si chiar o sa ii caut schema ca ma intereseaza si pe mine sa fac un regulator de turatie pt electromotor ca si eu am un proiect sa fac o bicicleta cu electro motor.Nu am testat inca daca merge sa fac dintrun variator dintrala de tensiune de la bec sa pun mai multe tiristoare in paralel.
Link spre comentariu

Nu am testat inca daca merge sa fac dintrun variator dintrala de tensiune de la bec sa pun mai multe tiristoare in paralel.

:jytuiyu

?tiam c? la variatoarele de tensiune pentru iluminat electric sunt folosite triacuri...numai dac? tu nu ai vreo antichitate d'aia ruseasc? cu tiristor ?i punte redresoare...

Cu a?a ceva, slabe ?i de?arte speran?e...de reu?it?, la fel ?i pentru folosirea acelui electromotor pentru scopul t?u. :freaza: :cry:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 ani mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

buna ziua,pe vremuri am reparat niste carucioare pt oameni cu dizabilitati,de la un centru de la Valcele si acestea aveau o schema electronica ff simpla pt comanda motorului (in functie de sens)unele ereau echipate cu releee pt schimbare,altele aveau motorul cuplat in punte pe un amplificator cu finali n si p si puntea de la bateriile de 24v(2x12v) se ducea la motor,iar celalalt fir de la motor se ducea la punctul de conexiune al emitorilor tranzistorilor,avantajul la acesta este ca regla si turatia motorului. Sfatul meu ar fi ca in functie de puterea motorului calculati la curentul absorbit de acesta cati tranzistori de putere(gen 2n3055 sau de putere mai mare,"dar acestia sunt destul de scumpi",un radiator pe masura) ar fi necesari in paralel cu rezistente montate pe pe emiteri cu r=0,5Ohm si p=50w,iar schema ar fi a unui alimentator0-24v cu stabilizare,cele de prin diferite scheme de surse .cam atit din ce propun +imaginatia dvs si puteti ajuta un prieten in suferinta,am sa ma uit intr-o carte de alimentatoare si am sa scot niste scheme si sa incerc sa le pun pe forum pt a putea ajuna un om la necazsper sa va fi fost de folos ce v-am scris,iar pt alte intrebari va pot sta la dispozitie aici pe forum :aplauze

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări