Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tranzistori 2n3055

Postări Recomandate

• Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ce m-am bucurat eu cind mi-au picat pe mina primele 2N3055 simple, cu 60Vce...

Facusem un amplificator din Tehnium (50W) alimentat la exact 60Vcc, care avea tranzistorii din limitarea de curent (BC 107-BC177) desenati in fata finalilor, alimentare simpla, iesirea prin condensator.

Ce vremuri...

Acum facem fite de nus' ce tranzistori exotici, cu cob mic, si alte alea...

Eu n-am sa uit de unde am plecat...

Daca gasesc schema am sa o pun aici.

EDIT, de amorul artei, am cautat si am gasit-o,mie mi-a placut cum suna pe vremea aia, aveam la iesire 4700uF/63Vcc Frolyt, albastru cu suruburi...

Desi facusem scheme mai avansate, inclusiv full simetric, asta mi-a ramas la suflet...

Posted Image

Link spre comentariu

2n3055... 60 Vcc... sursa simpla de tensiune... imi suna cunoscut! Presimt ca e amplificatorul acela din Almanahul tehnium *85. de 100 W. :rade:

Revin si eu cu schema :limb: http://i11.servimg.com/u/f11/14/71/32/88/100wt_10.jpg   . Daca vrea cineva mai multe detalii fac o scanare a almanahului. pentru autorul topicului sa faca macar o poza la interior ca suntem si noi curiosi.

Editat de corneillus
Link spre comentariu

Revin si eu cu schema :limb: http://i11.servimg.com/u/f11/14/71/32/88/100wt_10.jpg   . Daca vrea cineva mai multe detalii fac o scanare a almanahului.pentru autorul topicului sa faca macar o poza la interior ca suntem si noi curiosi.

De curiozitate ati facut aceasta schema,functioneaza,si cam cat scoate?as vrea sa o fac si eu ca am o gramada de aceste 2n3055.

Link spre comentariu

2 tranzistori de 115w la un randament de 30% ai 69w

eu acum ascult la un amplif facut cu tl072 driver si finali 2n3055-mj2955 alimentat la +-40vcc si pe 8r am cam 70-75w

si aici tot din burta scoti 70-75w la +-40vcc?adica cei de la ELECTRONICA care au construit ampliful acela AS350 cu finali 2n3055 alimentat la +-40vcc si care scoate 2x35w au fost mai prosti?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări