Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Olt 214

tepeleacatalin

Postări Recomandate

11 minutes ago, Florinel TV said:

Masoara pe colector la BF457 de pe modulul final video care vine la pini tubului si spune ce tensiune este

Fata de masa

E 2.25V

B 2.56V

C 66.5V

Si am descoperit o greseala de Gîgă, montasem finalii unul in locul celuilalt.

Acum de la sursa am 130V cu modulul pus si 28.5 la modul, cadere pe 39ohm doar de 0.7V.

Defectul persista.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Don Semaca a spus:

cadere pe 39ohm doar de 0.7V.

Daca lucram fara schema, spune macar intre ce puncte este pusa rezistenta. Fara sa stim functia ei la ce ne ajuta caderea de tensiune pe ea?

Editat de dumitrumy
greseli scriere
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Don Semaca a spus:

Fata de masa

E 2.25V

B 2.56V

C 66.5V

Si am descoperit o greseala de Gîgă, montasem finalii unul in locul celuilalt.

Acum de la sursa am 130V cu modulul pus si 28.5 la modul, cadere pe 39ohm doar de 0.7V.

Defectul persista.

Vezi ca inainte de tranzistor are o rezistenta de putere care se alimenteaza in colector , masoara tensiunea inainte de acea rezistenta , R este cea mai mare de pe acel modul , inainte de acea rezistenta trebuie sa fie in jur de 175V 

Editat de Florinel TV
Link spre comentariu
3 minutes ago, sesebe said:

Am văzut ca se vorbește de 140V. Tensiunea asta este la TV-urile cu autotransformator pe alimentare. 

Asa pare sa fie in modulul de alimentare

Link spre comentariu
Just now, dumitrumy said:

Se distreaza, nu mai are consum pe cadre dar are 130V alimentare.

Nu stiu care e miscarea cu distractia. Cert e ca televizorul 'fisiie' marind volumul, filamentul tubului se incalzeste si apare o dunga orizontala pe ecran.

1 hour ago, dumitrumy said:

Daca lucram fara schema, spune macar intre ce puncte este pusa rezistenta. Fara sa stim functia ei la ce ne ajuta caderea de tensiune pe ea?

Da, poate s-a pierdut informatia in postarile anterioare. R716 asa cum este marcata pe placa in care se infige modulul de BV pare ca este inseriata pe alimentarea modulului. Caderea de tensiune cred ca indica ce consum are modulul.

Link spre comentariu

Pai daca cu modulul scos aveai 140V si la consum de 20mA ai 130V, cine sa te creada?

E vina forumului ca permite celor cu postari putine si dubioase nu le cere si fotografii cu aparatul in discutie. Stilul, limbajul tehnic corect este al cuiva care stie cu ce se mananca electronica. Chiar si felul cum fenteaza intrebarile arata cunostinte suficiente. 

Pune o poza cu aparatul si discutam exact cum prevede regulamentul.

Stabilizatorul se poate verifica cu sarcina un bec de 75--100W.

Acum 18 minute, Don Semaca a spus:

Asa pare sa fie in modulul de alimentare

Alt raspuns eliptic, nu ai cum sa nu vezi ca alimentatorul are ditamai traful!

Link spre comentariu
11 hours ago, Florinel TV said:

Are transformator pe alimentare?

Are :)

20241125_090611_copy_264x352.jpg

11 hours ago, dumitrumy said:

Pai daca cu modulul scos aveai 140V si la consum de 20mA ai 130V, cine sa te creada?

E vina forumului ca permite celor cu postari putine si dubioase nu le cere si fotografii cu aparatul in discutie. Stilul, limbajul tehnic corect este al cuiva care stie cu ce se mananca electronica. Chiar si felul cum fenteaza intrebarile arata cunostinte suficiente. 

Pune o poza cu aparatul si discutam exact cum prevede regulamentul.

Stabilizatorul se poate verifica cu sarcina un bec de 75--100W.

Alt raspuns eliptic, nu ai cum sa nu vezi ca alimentatorul are ditamai traful!

@dumitrumy multumesc pentru aprecierea limbajului si a cunostintelor aparente. Am practicat si studiat electronica acum treizeci de ani dupa care m-am apucat de programare. Acum m-a apucat nostalgia si hiostereala sa am un tv alb-negru functional.

Cred ca a fost o neintelegere privind intentiile, atasez poze cu subiectul discutiei.

20241125_090611_copy_264x352.jpg

20241125_090620_copy_334x250.jpg

20241125_090630_copy_369x276.jpg

Link spre comentariu

Pai dacă la variații relativ mici de consum variază tensiunea atunci pune mina și repara mai intii stabilizatorul. Este sursa stabilizata și trebuie sa mențină tensiunea indiferent de consum (între anumite limite de consum). 

Iar verticalul se repara simplu și fără osciloscop dacă ai putina experienta în depanare TV-uri. Totuși un osciloscop te poate ajuta mai ales dacă nu ai experienta în depanare TV-uri dar trebuie sa știi cum să-l utilizezi, mai ales ca nu are izolare fata de rețea și TREBUIE OBLIGATORIU alimentat TV-ul printr-un traf de separare. 

Link spre comentariu
6 minutes ago, sesebe said:

Pai dacă la variații relativ mici de consum variază tensiunea atunci pune mina și repara mai intii stabilizatorul. Este sursa stabilizata și trebuie sa mențină tensiunea indiferent de consum (între anumite limite de consum). 

Iar verticalul se repara simplu și fără osciloscop dacă ai putina experienta în depanare TV-uri. Totuși un osciloscop te poate ajuta mai ales dacă nu ai experienta în depanare TV-uri dar trebuie sa știi cum să-l utilizezi, mai ales ca nu are izolare fata de rețea și TREBUIE OBLIGATORIU alimentat TV-ul printr-un traf de separare. 

@sesebemultumesc pentru sugestii, mai ales cea privind traful de separare!

Link spre comentariu
1 hour ago, sesebe said:

@sesebe ma intrebam, totusi, daca osciloscopul e pe baterie si nu se baga in priza, oare mai e necesara separarea de retea a televizorului? Stiu ca trebuie atentie la atingerea sasiului si a componentelor televizorului pentru 'protectia muncii' pentru a nu se inchide circuitul cu 'pamintul'. Totusi, strict din punct de vedere al folosirii unui osciloscop neconectat nicaieri, ma intrebam daca as putea economisi achizitionarea unui transformator separator, deocamdata.

Link spre comentariu

Teoretic cu un osciloscop alimentat pe baterie poți măsură fără traf de separare DAR este risc foarte mare de curentare și nu numai curentare ci și de creare de alte defecțiuni. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări