Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Olt 214

tepeleacatalin

Postări Recomandate

On 11/4/2024 at 4:50 PM, dumitrumy said:

On 11/4/2024 at 8:23 PM, validae said:

Capacimetrul din link nu e suficient, în afară de capacitate trebuie măsurată și rezistența parazită ESR.

De aceea am și scris ESR-capacimetru, deci un aparat ce măsoară simultan doi parametri ai condensatorului.Ceva ca ăsta:

https://vi.aliexpress.com/i/1005003257899221.html?gatewayAdapt=glo2vnm

Multumesc @validae, ma uit.

On 11/4/2024 at 4:50 PM, dumitrumy said:

Multumesc @dumitrumy, studiez.

Pina termin, am.schimbat toate condensatoarele electrolitice mai putin cel.de 0.68uF la 250V, pe care nu il aveam la indemina. O sa il.procur si pe acela. Acum imaginea este stabila pe verticala insa turtita cam la 10% din cit ar trebui sa fie.

Mentionez ca modulul e cu componente discrete, nu am gasit CI-ul acolo. O fi pe placa de baza sau poate e alt model de modul, mai investighez.

Link spre comentariu

Salut, revin cu noutati. Se pare ca eterna palma data din lateral face imaginea sa fie mai inalta. Am constatat asta dupa ce aseara imaginea era putin inalta, am lasat tv-ul pe balcon unde e mai frig si azi dim imaginea era doar o dunga orizontala. La un soc mecanic usor imaginea se mareste pe verticala dupa care revine. Banuiec ca va trebui sa caut si o lipitura imperfecta in zona, nu stiu daca exista tehnici speciale pentru a merge direct la tinta...

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Iata ca dupa ceva ore petrecute cu TV-ul, sint cam in aceeasi situatie:

- am schimbat tot ce am putut electrolitic pe toate modulele si placa de baza, mai putin pe alimentare unde au mai ramas citiva mari

- am schimbat si pe cel de 0.68uF/400VAC, 250VCC de la BV

- unul dintre finali era defect, am schimbat perechea cu BD139/140 cf buletinului tehnic

- am verificat toti tranzistorii si diodele de pe placa de BV, totul ok

- am verificat si semireglabilii, capete de cursa si intermediar

Acum tensiunea de alimentare pe modul este de 21v inainte de rezistorul de 39ohm, dupa e numai 5v deci ar iesi un consum de 400mA, cam mare si un comportament anormal. T506 se incalzeste, T505 nu.

Ar mai fi sa verific daca merge oscilatorul conform metodei din buletin, sa masor tensiunile de pe tranzistori, poate e vreun rezistor intrerupt, eventual sa fac rost de un osciloscop sa vad ce se intimola pe acolo, nu stiu daca nu trag cu tunul in tintar...

Link spre comentariu
Acum 48 minute, Florinel TV a spus:

Eu cred că sursa e cu probleme și nu mai reglează din semireglabil și tensiunea e mai mica de 175 v

Pai tu i-ai dat mai sus o schema de tv portabil. 

Pana la urma discutam de portabil sau stationar?

Acum 10 ore, Don Semaca a spus:

rezistorul de 39ohm

Ce numar are in schema, nu poti posta schema dupa care lucrezi?

Link spre comentariu
Acum 5 minute, dumitrumy a spus:

Pai olt 214 nu are mâner sus deci e portabil și schemele sunt la fel la toate dacă au același sasiu

Link spre comentariu
Acum 29 minute, Florinel TV a spus:

Pai olt 214 nu are mâner sus deci e portabil

Tu vorbesti serios? Ce la un Diamant nu pot sa-i pun maner, a devenit portabil? 

Link spre comentariu

Acum am vazut ca eu i am dat schema versiunea cu transformator in sursa , si olt 214 e fara transformator , alta schema nu am ca eu le reparam fara scheme

Editat de Florinel TV
Link spre comentariu
5 hours ago, Florinel TV said:

Acum am vazut ca eu i am dat schema versiunea cu transformator in sursa , si olt 214 e fara transformator , alta schema nu am ca eu le reparam fara scheme

Nu-i problema cu schema, m-am.prins ca nu se potriveste perfect, multumesc pentru intentie.

Numerotarea e mai aproape de schemele din buletinele tehnice trimise (cu 5xx in loc de 3xx) dar nici schema de BV din buletine nu se potriveste perfect. Acel condensator electrolitic de pe placa de baza, care trebuie inversat la schimbarea de la CI la tranzistoare la al meu e pe modulul de BV. Probabil ca au actualizat tot sistemul din anij 70 de cind au fost scrise buletinele, TV-ul a fost printre ultimele produse, cumparat in 90-91.

Link spre comentariu
6 hours ago, dumitrumy said:

Este R716 pe placa

Link spre comentariu
7 hours ago, Florinel TV said:

Eu cred că sursa e cu probleme și nu mai reglează din semireglabil și tensiunea e mai mica de 175 v

De la alimentare, pe laca e marcat ca tb sa fie

La pin 2, 140V

La pin 3, 33V

La pin 5, 14V

Cu modulul de BV scos, tensiunile sint conform marcajului. Cu modulul pus, tensiunea de 140V scade la 120V.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări