Don Semaca Postat Decembrie 6, 2024 Partajează Postat Decembrie 6, 2024 C607 tens medie 124.5V care arata cam asa U5 28V scrie pe placa, in medie 23.9, rata cam asa La BV, semnalul de la sincroproc, pin 4 Alimentarea BV pe pinii 8,9 e cam dubioasa, ar tb sa fie 25V, cred ca pe acolo ar trebui sa sap mai departe Rastrul e acum asa Iar semnalul pe bobina de deflexie verticala e cam asa, pinii 5-7 Pe C725 nu am reusit inca sa il localizez. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Decembrie 7, 2024 Partajează Postat Decembrie 7, 2024 Oscilograme inutile si cum am mai spus, intentionat alese sa fim cat mai departe de a intelege ce este acolo. Nu avem niciun semnal clar de cadre ca sa vedem frecventa deoarece dupa riplu frecv. fare de 25Hz. Si a pus asa-zis forma de pe bobina cadre cu baza de timp pt. linii, adica 10us/div. TOATE schemele de tv au si oscilogramele cele mai importante pt. depanare. Nu a pus niciuna desi i-am cerut clar de doua ori. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Decembrie 7, 2024 Partajează Postat Decembrie 7, 2024 Acum 14 ore, Florinel TV a spus: Am spus eu ceva de imagine și că nu e pe tot ecranul , eu am spus doar că e o problema pe sincro și sa dovedit că a fost o problema acolo Sa nu trecem peste "sa dovedit", aici nu mai esti in satul tau, te vede intreaga Romanie. Ai copii la scoala, mai poti face meditatii cu ei in loc sa faci pe cocosul in fata unuia care depana tv cand nu erai nascut. Tu nu ai cum sa intelegi ca etajul sincro nu poate influenta dimensiunea decat daca cine stie ce oscilatii ai avea acolo sa deranjeze oscilatorul de pe modulul cadre. De aceea este si o logica a depanarii, dupa ce ai verificat alimentarea te duci la oscilator iar pe schema este data forma de unda. Vezi ca ai acel dreptunghi si ca frecventa asculta de semireglabilul cu buton scos prin capac. Doar daca vezi o anomalie acolo mergi sa vezi ce ai pe intrarea de sincro. Dar cum am spus, modulul se verifica intai fara antena pana obtii semnalul de pe oscilograma din schema. Cu semnal reglezi exact sincronizarea, dimensiunea si liniaritatea. Si cum "sa dovedit" ca problema este acolo cand in ultimele poze dimensiunea este foarte mica? Link spre comentariu
Nostalgic Postat Decembrie 7, 2024 Partajează Postat Decembrie 7, 2024 Am solicitat nivelul de tensiune pe C611 și pe C725. Nu s-a răspuns.Vream să văd ce curent trage modulul cadre. Dacă se mai continuă cu răspunsuri de acest fel ,abandonez , că am și eu altele mai importante , dar doream să-l ajut să-și rezolve acest tv. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 7, 2024 Partajează Postat Decembrie 7, 2024 Clar că trebuie schimbate cele trei semireglabile din Bv că sunt întinse sau mai rău intrerupte Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 7, 2024 Partajează Postat Decembrie 7, 2024 1 oră în urmă, dumitrumy a spus: Sa nu trecem peste "sa dovedit", aici nu mai esti in satul tau, te vede intreaga Romanie. Ai copii la scoala, mai poti face meditatii cu ei in loc sa faci pe cocosul in fata unuia care depana tv cand nu erai nascut. Tu nu ai cum sa intelegi ca etajul sincro nu poate influenta dimensiunea decat daca cine stie ce oscilatii ai avea acolo sa deranjeze oscilatorul de pe modulul cadre. De aceea este si o logica a depanarii, dupa ce ai verificat alimentarea te duci la oscilator iar pe schema este data forma de unda. Vezi ca ai acel dreptunghi si ca frecventa asculta de semireglabilul cu buton scos prin capac. Doar daca vezi o anomalie acolo mergi sa vezi ce ai pe intrarea de sincro. Dar cum am spus, modulul se verifica intai fara antena pana obtii semnalul de pe oscilograma din schema. Cu semnal reglezi exact sincronizarea, dimensiunea si liniaritatea. Si cum "sa dovedit" ca problema este acolo cand in ultimele poze dimensiunea este foarte mica? O fost probleme pe sincro o fost , de ce tot o ți pe a ta Link spre comentariu
Don Semaca Postat Decembrie 7, 2024 Partajează Postat Decembrie 7, 2024 1 hour ago, Nostalgic said: Am solicitat nivelul de tensiune pe C611 și pe C725. Nu s-a răspuns.Vream să văd ce curent trage modulul cadre. Dacă se mai continuă cu răspunsuri de acest fel ,abandonez , că am și eu altele mai importante , dar doream să-l ajut să-și rezolve acest tv. @Nostalgicapreciez ajutorul dvs. U5 este pe C611 cum ati zis si dvs,se vede in a doua oscilograma din postarea anterioara. Pe placa scrie 28V, in realitate cam 23V cu un usor riplu, deci pe acolo ar putea sa fie o problema. Pe C725.nu am reusit sa il identific, mai caut, am scris in postare. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Decembrie 7, 2024 Partajează Postat Decembrie 7, 2024 (editat) Acum 2 ore, Nostalgic a spus: Dacă se mai continuă cu răspunsuri de acest fel ,abandonez , că am și eu altele mai importante , dar doream să-l ajut să-și rezolve acest tv. Citeaza d-le cand dialoghezi cu cineva. Cui te adresezi aici? De unde reiese ca eu nu doresc sa il ajut sau nici dumneata nu intelegi ca se incepe cu oscilatorul si apoi raspunsul etajului final? Ce treaba are alimentarea, ea poate sa fie si la 2/3 si modulul sa lucreze corect dar cu dimensiune redusa. Daca sarcina este in neregula-- ex. scurt in bobina de deflexie, ne vom invarti in jurul cozii pana de revelion, vorba lui Vali. Constructorul a pus pe schema 3 oscilograme cadre, oare de ce? La orice sarcina inductiva--cum este si traful unei surse in comutatie, punerea unei rezistente in loc sau in serie iti da o prima informatie asupra functionarii. Pana la urma ce pregatire ai de nu intelegi ce postez? Eu fac tot efortul sa il duc pe drumul logic si d-ta te legi doar de alimentari. E nevoie si de oscilograme pe alimentari, dar cu frecventa cadre (5 sa 10ms/div) nu cu linii cum a pus. Alimentarea cadre este din traful linii, supraconsumul pe cadre se reflecta in tensiunea de alimentare final linii cu frecventa de 50Hz, riplul de 15KHz poate fi din cauza lui C607 cel mult. Pari mai in varsta, chiar nu ti se pare dubios ca nu posteaza exact oscilogramele recomandate de constructor? EDIT: uite alimentat la 16V Editat Decembrie 7, 2024 de dumitrumy Link spre comentariu
Don Semaca Postat Decembrie 7, 2024 Partajează Postat Decembrie 7, 2024 (editat) 29 minutes ago, dumitrumy said: Citeaza d-le cand dialoghezi cu cineva. Cui te adresezi aici? De unde reiese ca eu nu doresc sa il ajut sau nici dumneata nu intelegi ca se incepe cu oscilatorul si apoi raspunsul etajului final? Ce treaba are alimentarea, ea poate sa fie si la 2/3 si modulul sa lucreze corect dar cu dimensiune redusa. Daca sarcina este in neregula-- ex. scurt in bobina de deflexie, ne vom invarti in jurul cozii pana de revelion, vorba lui Vali. Constructorul a pus pe schema 3 oscilograme cadre, oare de ce? La orice sarcina inductiva--cum este si traful unei surse in comutatie, punerea unei rezistente in loc sau in serie iti da o prima informatie asupra functionarii. Pana la urma ce pregatire ai de nu intelegi ce postez? Eu fac tot efortul sa il duc pe drumul logic si d-ta te legi doar de alimentari. E nevoie si de oscilograme pe alimentari, dar cu frecventa cadre (5 sa 10ms/div) nu cu linii cum a pus. Alimentarea cadre este din traful linii, supraconsumul pe cadre se reflecta in tensiunea de alimentare final linii cu frecventa de 50Hz, riplul de 15KHz poate fi din cauza lui C607 cel mult. Pari mai in varsta, chiar nu ti se pare dubios ca nu posteaza exact oscilogramele recomandate de constructor? EDIT: uite alimentat la 16V @dumitrumy @Nostalgic cred ca fiecare aveti dreptate. Daca alimentarea e mai mica, forma oscilogramelor ar trebui sa se pastreze. Doar ca daca alimentarea nu e constanta, oscilogramele resultate vor fi afectate, as zice.12 V oscilograma mica, 25V oscilograma mare. Daca variati ie e pe durata unui dinte de fierastrau, dintele va avea carii. In cazul de fata U5 e raltiv constant insa alimentarea modulului nu, a se vedea a patra oscilograma. Poate ar fi chiar interesant de pus pe.simulator oentru a vedea cum e iesirea in cazul unei alimentari variabile insa nu stiu daca merita efortul. Editat Decembrie 7, 2024 de Don Semaca Link spre comentariu
Nostalgic Postat Decembrie 7, 2024 Partajează Postat Decembrie 7, 2024 (editat) Acum 1 oră, Don Semaca a spus: @Nostalgicapreciez ajutorul dvs. U5 este pe C611 cum ati zis si dvs,se vede in a doua oscilograma din postarea anterioara. Pe placa scrie 28V, in realitate cam 23V cu un usor riplu, deci pe acolo ar putea sa fie o problema. Pe C725.nu am reusit sa il identific, mai caut, am scris in postare. C725 e conectat pe pini 8-9 modul cadre. ps. scuze ! de fiecare dată m-am adresat dl-ui Semaca. Editat Decembrie 7, 2024 de Nostalgic Link spre comentariu
dumitrumy Postat Decembrie 7, 2024 Partajează Postat Decembrie 7, 2024 Eu vorbesc de modulul de cadre iar dumneata de tunelurile din Bucegi! Pai normal, daca sarcina (bobina de deflexie) este afectata, consumul va influenta alimentarea. Si incepe invartitul in jurul cozii: e normal sa se comporte asa daca alimentarea este incorecta dar saraca nu face decat sa se muleze dupa consum. In loc sa postezi din cand in cand aparente raspunsuri, mai bine urmeaza calea recomandata. Fixeaza frecventa exact pe 50Hz, vezi ce face fara bobina si daca ai chef pune si 10R in locul bobinei. Abia atunci avem o baza de discutie, deocamdata aduce a palavrageli intrun salon din cartierul Berceni. Link spre comentariu
Don Semaca Postat Decembrie 7, 2024 Partajează Postat Decembrie 7, 2024 56 minutes ago, dumitrumy said: Eu vorbesc de modulul de cadre iar dumneata de tunelurile din Bucegi! Pai normal, daca sarcina (bobina de deflexie) este afectata, consumul va influenta alimentarea. Si incepe invartitul in jurul cozii: e normal sa se comporte asa daca alimentarea este incorecta dar saraca nu face decat sa se muleze dupa consum. In loc sa postezi din cand in cand aparente raspunsuri, mai bine urmeaza calea recomandata. Fixeaza frecventa exact pe 50Hz, vezi ce face fara bobina si daca ai chef pune si 10R in locul bobinei. Abia atunci avem o baza de discutie, deocamdata aduce a palavrageli intrun salon din cartierul Berceni. @dumitrumyacum am.inteles logica, suapectati bobina de deflexie. O sa caut un 10R si ma conformez. Link spre comentariu
Don Semaca Postat Decembrie 7, 2024 Partajează Postat Decembrie 7, 2024 1 hour ago, Nostalgic said: C725 e conectat pe pini 8-9 modul cadre. ps. scuze ! de fiecare dată m-am adresat dl-ui Semaca. @Nostalgicaha, am gasit, pe placa mare. Vorbim deci de U8, am postat deja, a patra oscilograma din ultima postare cu oscilograme, cu titlul "Alimentarea BV pe pinii 8,9" Link spre comentariu
Don Semaca Postat Decembrie 7, 2024 Partajează Postat Decembrie 7, 2024 27 minutes ago, Don Semaca said: @dumitrumyacum am.inteles logica, suapectati bobina de deflexie. O sa caut un 10R si ma conformez. @dumitrumy cred xa un bec de 24V la 60W s-ar potrivi. Link spre comentariu
Don Semaca Postat Decembrie 7, 2024 Partajează Postat Decembrie 7, 2024 On 11/25/2024 at 5:43 PM, Nostalgic said: @Nostalgic schema din postarea aceasta pare a fi cea corecta pt TV-ul meu. Cum prima poza cu schema completa nu se vede foarte bine iar partea dreapta a fost postata de doua ori, oare ati putea posta, va rog, si partea stinga a schemei cu fundalul galbui? Multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum