Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Olt 214

tepeleacatalin

Postări Recomandate

Chiar acum, Florinel TV a spus:

Eu folosesc transformatorul separator alimentând osciloscopul , oare fac bine sau nu 

Tu mai lipseai. Chiar vrei sa o luam de la capat? Tu marele depanator fara scheme tot nu intelegi ca pe minusul redresarii de la punte ai semialternanta negativa cu amplitudinea de 320V? Ca protejezi osciloscopul dar te expui pe tine? Vrei sa spui ca tu pui mana pe crocodilul sondei cand masori in primarul unei surse in comutatie?

Link spre comentariu
1 oră în urmă, dumitrumy a spus:

Vrei sa spui ca tu pui mana pe crocodilul sondei cand masori in primarul unei surse in comutatie?

Da pun si nu ma curenteaza , plus ca crocodilul are izolatie dar pun mana si pe minus fara probleme

Link spre comentariu

Colegu @Florinel TV fiecare dintre noi mai facem de astea câte o dată....sau de mai multe ori,dar le ținem pentru noi...nu ne lăudăm pe forum cu aceste acțiuni pt. că aici citesc mulți începători și iau de bun ce vânturăm noi pe aici!....Doamne ferește să facă un incepător vreo boacănă și pe urmă să zică că a citit pe elforum....

Link spre comentariu
Acum 5 minute, Florinel TV a spus:

Da pun si nu ma curenteaza , plus ca crocodilul are izolatie dar pun mana si pe minus fara probleme

Sa fii sanatos! Cauta sa vezi ce puteri paranormale mai ai, poate scapi de plictiseala asta de la depanare. Deci cei ce scriu carti de specialitate ar trebui sa faca un sondaj sau sa se faca un referendum: daca peste 50% dintre cetateni nu simt acea tensiune sa se renunte la normele de electrosecuritate.

Link spre comentariu
Acum 12 minute, flomar60 a spus:

Colegu @Florinel TV fiecare dintre noi mai facem de astea câte o dată....sau de mai multe ori,dar le ținem pentru noi...nu ne lăudăm pe forum cu aceste acțiuni pt. că aici citesc mulți începători și iau de bun ce vânturăm noi pe aici!....Doamne ferește să facă un incepător vreo boacănă și pe urmă să zică că a citit pe elforum....

Eu pun mana , dar nu am sfatuit pe nimeni sa puna mana , sa puna daca vor sa nu mai fie

Link spre comentariu

Eu credeam ca pentru un curentat de calitate e necesar ca circuitul electric sa se inchida cumva. Adica daca cineva e perfect izolat acolo unde sta (scaun, pardoseala) si atinge doar un punct, nu ar trebui sa se curenteze. Altfel lucratorii de la liniile de inalta tensiune nu ar avea cum sa circule pe cablurile in folosinta si sa nu se curenteze.

Link spre comentariu

Am impresia că a devenit un fel de Bodegă acest topic.Când reușești să rezolvi tv-ul, poate ne povestești cum ai reușit.Altfel cred că sunt multe postări pentru nimic.

Link spre comentariu

7 pagini  de  elforum  pentru  o  panarama  de  modul  de  cadre  de  alb/negru RSR ? sa-mi  fie  cu  iertare  , dar  a  ajuns  rau  de  tot  forumul  daca  moderatorii  tolereaza  o  asemenea  atitudine ...iar  userul  care  a  reinviat  acest  topic ...apai , nici  el  nu  este  mai  prejos ... pentru  o  mina  de  electrolitici  banali  si  un  banal tda1170s  sa  ne  apucam  acum  sa  ne  cumparam  esr-metre  si/sau  osciloscop  cu/ fara  trafo  separator  ...pe  bune ?  nu  ai  nevoie  de  nici  o  schema , tovarasu* ...te  duci  in  orice  magazin  de  piese  electronice  si  schimbi  toti  electroliticii  daca  tot  tii  la  acest  tv  atit  de  mult  ... respecti  polaritatile  originalelor  si  gata ...

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu
Acum 39 minute, misuraelectronic a spus:

7 pagini  de  elforum  pentru  o  panarama  de  modul  de  cadre  de  alb/negru RSR ?

Dl. Misura, se pare ca nu cititi atent! Dl. nu a deschis subiectul ca sa repare modulul (nu a pus nicio poza cu imaginea) ci doar sa ne testeze daca suntem la nivelul dansului de fost electronist. Cand raspunsurile convergeau spre rezolvare a intodus elemente noi sa ne tina in priza. Ne mai arunca cate o prajiturica, cum ar fi oscul pe baterii. Apoi cu lucru pe linia de inalta tensiune fara a fi deconectata. Deci omul are cunostinte, doar ne da extemporal. Si da, sunt doua solutii, sa-l lasi in plata Domnului daca nu procedeaza ca orice cetatean ce respecta un mod de interactie sau sa-i arati ca intreprinderea lui este la un nivel de copil rasfatat. Lipsa de reactie la orice manifestare ce iese dintro linie acceptata de o majoritate poate duce la limita la aparitia in posturi cheie a unor indivizi ce spun ca H2O nu este apa.

Link spre comentariu

cu  atit  mai  mult  sint  dificil  de  inteles  permisivitatea  si  toleranta  excesive  fatza  de  asemenea  useri ... un  vechi  proverb  romanesc  exact  asa  zice ...taie  coada  ciinelui  cit  inca  este  mic ...

Link spre comentariu

Imi pare rau ca v-am suparat, nu a fost intentia mea. Intrebarile mele au fost oneste si cu respect, fara a incerca sa va verifice sau altceva. Daca asta ati interpretat dvs, va rog sa reflectati, poate deveniti mai prietenosi si intelegatori pentru membri noi ai forumului care vor sa invete, fara a-i judeca si a presupune rea intentie din partea lor.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Don Semaca a spus:

Imi pare rau ca v-am suparat, nu a fost intentia mea. Intrebarile mele au fost oneste si cu respect, fara a incerca sa va verifice sau altceva. Daca asta ati interpretat dvs, va rog sa reflectati, poate deveniti mai prietenosi si intelegatori pentru membri noi ai forumului care vor sa invete, fara a-i judeca si a presupune rea intentie din partea lor.

Normal, declansezi un nou episod.

Ti s-a raspuns la fel ca tuturor:

4 nov:
validae:  Înarmați-vă cu un ESR-capacimetru și verificați toți electroliticii din acel etaj și nu numai.
Eu:   De ce iti trebuie schema sa schimbi un condensator marcat? Modulul poate fi cu TDA1170 sau cu tranzistoare. Si stii care este pt. ca de pe el reglezi dimensiune si sincronizare verticala. 
Raspuns:   Dl @validae, multumesc pentru sugestie, am invatat ceva nou astazi
Ti-a raspun Florin cum a stiut si el.

Apoi au inceput "minciunelele" pt. mine. Dupa ce ai inlocuit ceva electrolitici si imaginea era mult mai buna, tesita doar 10% sursa a coborat la 120V!!?? Apoi cica ai pus finalii invers si a urcat la 130V. Ti-am spus frumos sa verifici sursa macar cu un bec (nu poti avea atatea rezistente ca un depanator), te-ai facut ca ploua. Apoi nu ai mai dat nicio data despre cursul depanarii si ai trecut la izolarea oscului si folosirea trafului separator. Cum sa te ajutam cu modulul daca efectiv nici nu ai mai pomenit de el? 

Trebuie sa schimbi electroliticul de pe tensiunea de alimentare 28,5V sau cat este ea. Poate si cei din sursa desi riplul acesteia s-ar vedea si pe video ca o banda inchisa la culoare ce se plimba pe verticala pe ecran.

Si inca nu ai spus, ai acel osc la baterii?

Link spre comentariu
On 11/28/2024 at 12:02 PM, misuraelectronic said:

7 pagini  de  elforum  pentru  o  panarama  de  modul  de  cadre  de  alb/negru RSR ? sa-mi  fie  cu  iertare  , dar  a  ajuns  rau  de  tot  forumul  daca  moderatorii  tolereaza  o  asemenea  atitudine ...iar  userul  care  a  reinviat  acest  topic ...apai , nici  el  nu  este  mai  prejos ... pentru  o  mina  de  electrolitici  banali  si  un  banal tda1170s  sa  ne  apucam  acum  sa  ne  cumparam  esr-metre  si/sau  osciloscop  cu/ fara  trafo  separator  ...pe  bune ?  nu  ai  nevoie  de  nici  o  schema , tovarasu* ...te  duci  in  orice  magazin  de  piese  electronice  si  schimbi  toti  electroliticii  daca  tot  tii  la  acest  tv  atit  de  mult  ... respecti  polaritatile  originalelor  si  gata ...

tovarasu', nu prea imi place limbajul dvs si nu stiu nici eu de ce este tolerata o astfel de atitudine pe acest formum

eu am explicat clar ca am venit sa invat, dupa ce am discutat am schimbat electroliticii si tot nu merge, de aceea am venit pentru ajutor

apreciez toate recomandarile constructive si schemele furnizate de celialti participanti la discutie si le multumesc

am trait si eu putin in perioada RSR si mai mult in perioada 'corporatista', niciodata nu mi s-a vorbit asa la serviciu si e posibil ca limbajul si atitudinea dvs sa apartina unei alte epoci

pe viitor, pentru a econimisi paginile de forum, poate reusiti sa va abtineti de la astfel de comentarii

multumesc

Link spre comentariu

ma  doare  fix  la  basca  de  parerile tale ... cind  o  sa  aduci  si  tu  o  contributie utila  cit  de  cit  la  acest  forum , asa  cum  fac  eu  de  15 ani , atunci  o  sa  ti  se  tolereze  si  tie  niste  oarece  deraieri  ...pina  atunci  insa , daca  tot  te  lauzi  ca  ai  prins  Epoca  de  Aur , invatza  sa  rabzi  ... 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări