Florinel TV Postat Noiembrie 27, 2024 Partajează Postat Noiembrie 27, 2024 Eu folosesc transformatorul separator alimentând osciloscopul , oare fac bine sau nu Link spre comentariu
dumitrumy Postat Noiembrie 27, 2024 Partajează Postat Noiembrie 27, 2024 Chiar acum, Florinel TV a spus: Eu folosesc transformatorul separator alimentând osciloscopul , oare fac bine sau nu Tu mai lipseai. Chiar vrei sa o luam de la capat? Tu marele depanator fara scheme tot nu intelegi ca pe minusul redresarii de la punte ai semialternanta negativa cu amplitudinea de 320V? Ca protejezi osciloscopul dar te expui pe tine? Vrei sa spui ca tu pui mana pe crocodilul sondei cand masori in primarul unei surse in comutatie? Link spre comentariu
Florinel TV Postat Noiembrie 27, 2024 Partajează Postat Noiembrie 27, 2024 1 oră în urmă, dumitrumy a spus: Vrei sa spui ca tu pui mana pe crocodilul sondei cand masori in primarul unei surse in comutatie? Da pun si nu ma curenteaza , plus ca crocodilul are izolatie dar pun mana si pe minus fara probleme Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 27, 2024 Partajează Postat Noiembrie 27, 2024 Colegu @Florinel TV fiecare dintre noi mai facem de astea câte o dată....sau de mai multe ori,dar le ținem pentru noi...nu ne lăudăm pe forum cu aceste acțiuni pt. că aici citesc mulți începători și iau de bun ce vânturăm noi pe aici!....Doamne ferește să facă un incepător vreo boacănă și pe urmă să zică că a citit pe elforum.... 1 Link spre comentariu
dumitrumy Postat Noiembrie 27, 2024 Partajează Postat Noiembrie 27, 2024 Acum 5 minute, Florinel TV a spus: Da pun si nu ma curenteaza , plus ca crocodilul are izolatie dar pun mana si pe minus fara probleme Sa fii sanatos! Cauta sa vezi ce puteri paranormale mai ai, poate scapi de plictiseala asta de la depanare. Deci cei ce scriu carti de specialitate ar trebui sa faca un sondaj sau sa se faca un referendum: daca peste 50% dintre cetateni nu simt acea tensiune sa se renunte la normele de electrosecuritate. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Noiembrie 27, 2024 Partajează Postat Noiembrie 27, 2024 Acum 12 minute, flomar60 a spus: Colegu @Florinel TV fiecare dintre noi mai facem de astea câte o dată....sau de mai multe ori,dar le ținem pentru noi...nu ne lăudăm pe forum cu aceste acțiuni pt. că aici citesc mulți începători și iau de bun ce vânturăm noi pe aici!....Doamne ferește să facă un incepător vreo boacănă și pe urmă să zică că a citit pe elforum.... Eu pun mana , dar nu am sfatuit pe nimeni sa puna mana , sa puna daca vor sa nu mai fie Link spre comentariu
Don Semaca Postat Noiembrie 28, 2024 Partajează Postat Noiembrie 28, 2024 Eu credeam ca pentru un curentat de calitate e necesar ca circuitul electric sa se inchida cumva. Adica daca cineva e perfect izolat acolo unde sta (scaun, pardoseala) si atinge doar un punct, nu ar trebui sa se curenteze. Altfel lucratorii de la liniile de inalta tensiune nu ar avea cum sa circule pe cablurile in folosinta si sa nu se curenteze. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 28, 2024 Partajează Postat Noiembrie 28, 2024 Am impresia că a devenit un fel de Bodegă acest topic.Când reușești să rezolvi tv-ul, poate ne povestești cum ai reușit.Altfel cred că sunt multe postări pentru nimic. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Noiembrie 28, 2024 Partajează Postat Noiembrie 28, 2024 (editat) 7 pagini de elforum pentru o panarama de modul de cadre de alb/negru RSR ? sa-mi fie cu iertare , dar a ajuns rau de tot forumul daca moderatorii tolereaza o asemenea atitudine ...iar userul care a reinviat acest topic ...apai , nici el nu este mai prejos ... pentru o mina de electrolitici banali si un banal tda1170s sa ne apucam acum sa ne cumparam esr-metre si/sau osciloscop cu/ fara trafo separator ...pe bune ? nu ai nevoie de nici o schema , tovarasu* ...te duci in orice magazin de piese electronice si schimbi toti electroliticii daca tot tii la acest tv atit de mult ... respecti polaritatile originalelor si gata ... Editat Noiembrie 28, 2024 de misuraelectronic Link spre comentariu
dumitrumy Postat Noiembrie 28, 2024 Partajează Postat Noiembrie 28, 2024 Acum 39 minute, misuraelectronic a spus: 7 pagini de elforum pentru o panarama de modul de cadre de alb/negru RSR ? Dl. Misura, se pare ca nu cititi atent! Dl. nu a deschis subiectul ca sa repare modulul (nu a pus nicio poza cu imaginea) ci doar sa ne testeze daca suntem la nivelul dansului de fost electronist. Cand raspunsurile convergeau spre rezolvare a intodus elemente noi sa ne tina in priza. Ne mai arunca cate o prajiturica, cum ar fi oscul pe baterii. Apoi cu lucru pe linia de inalta tensiune fara a fi deconectata. Deci omul are cunostinte, doar ne da extemporal. Si da, sunt doua solutii, sa-l lasi in plata Domnului daca nu procedeaza ca orice cetatean ce respecta un mod de interactie sau sa-i arati ca intreprinderea lui este la un nivel de copil rasfatat. Lipsa de reactie la orice manifestare ce iese dintro linie acceptata de o majoritate poate duce la limita la aparitia in posturi cheie a unor indivizi ce spun ca H2O nu este apa. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Noiembrie 28, 2024 Partajează Postat Noiembrie 28, 2024 cu atit mai mult sint dificil de inteles permisivitatea si toleranta excesive fatza de asemenea useri ... un vechi proverb romanesc exact asa zice ...taie coada ciinelui cit inca este mic ... Link spre comentariu
Don Semaca Postat Noiembrie 28, 2024 Partajează Postat Noiembrie 28, 2024 Imi pare rau ca v-am suparat, nu a fost intentia mea. Intrebarile mele au fost oneste si cu respect, fara a incerca sa va verifice sau altceva. Daca asta ati interpretat dvs, va rog sa reflectati, poate deveniti mai prietenosi si intelegatori pentru membri noi ai forumului care vor sa invete, fara a-i judeca si a presupune rea intentie din partea lor. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Noiembrie 28, 2024 Partajează Postat Noiembrie 28, 2024 Acum 1 oră, Don Semaca a spus: Imi pare rau ca v-am suparat, nu a fost intentia mea. Intrebarile mele au fost oneste si cu respect, fara a incerca sa va verifice sau altceva. Daca asta ati interpretat dvs, va rog sa reflectati, poate deveniti mai prietenosi si intelegatori pentru membri noi ai forumului care vor sa invete, fara a-i judeca si a presupune rea intentie din partea lor. Normal, declansezi un nou episod. Ti s-a raspuns la fel ca tuturor: 4 nov: validae: Înarmați-vă cu un ESR-capacimetru și verificați toți electroliticii din acel etaj și nu numai. Eu: De ce iti trebuie schema sa schimbi un condensator marcat? Modulul poate fi cu TDA1170 sau cu tranzistoare. Si stii care este pt. ca de pe el reglezi dimensiune si sincronizare verticala. Raspuns: Dl @validae, multumesc pentru sugestie, am invatat ceva nou astazi Ti-a raspun Florin cum a stiut si el. Apoi au inceput "minciunelele" pt. mine. Dupa ce ai inlocuit ceva electrolitici si imaginea era mult mai buna, tesita doar 10% sursa a coborat la 120V!!?? Apoi cica ai pus finalii invers si a urcat la 130V. Ti-am spus frumos sa verifici sursa macar cu un bec (nu poti avea atatea rezistente ca un depanator), te-ai facut ca ploua. Apoi nu ai mai dat nicio data despre cursul depanarii si ai trecut la izolarea oscului si folosirea trafului separator. Cum sa te ajutam cu modulul daca efectiv nici nu ai mai pomenit de el? Trebuie sa schimbi electroliticul de pe tensiunea de alimentare 28,5V sau cat este ea. Poate si cei din sursa desi riplul acesteia s-ar vedea si pe video ca o banda inchisa la culoare ce se plimba pe verticala pe ecran. Si inca nu ai spus, ai acel osc la baterii? Link spre comentariu
Don Semaca Postat Decembrie 3, 2024 Partajează Postat Decembrie 3, 2024 On 11/28/2024 at 12:02 PM, misuraelectronic said: 7 pagini de elforum pentru o panarama de modul de cadre de alb/negru RSR ? sa-mi fie cu iertare , dar a ajuns rau de tot forumul daca moderatorii tolereaza o asemenea atitudine ...iar userul care a reinviat acest topic ...apai , nici el nu este mai prejos ... pentru o mina de electrolitici banali si un banal tda1170s sa ne apucam acum sa ne cumparam esr-metre si/sau osciloscop cu/ fara trafo separator ...pe bune ? nu ai nevoie de nici o schema , tovarasu* ...te duci in orice magazin de piese electronice si schimbi toti electroliticii daca tot tii la acest tv atit de mult ... respecti polaritatile originalelor si gata ... tovarasu', nu prea imi place limbajul dvs si nu stiu nici eu de ce este tolerata o astfel de atitudine pe acest formum eu am explicat clar ca am venit sa invat, dupa ce am discutat am schimbat electroliticii si tot nu merge, de aceea am venit pentru ajutor apreciez toate recomandarile constructive si schemele furnizate de celialti participanti la discutie si le multumesc am trait si eu putin in perioada RSR si mai mult in perioada 'corporatista', niciodata nu mi s-a vorbit asa la serviciu si e posibil ca limbajul si atitudinea dvs sa apartina unei alte epoci pe viitor, pentru a econimisi paginile de forum, poate reusiti sa va abtineti de la astfel de comentarii multumesc 1 Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Decembrie 3, 2024 Partajează Postat Decembrie 3, 2024 ma doare fix la basca de parerile tale ... cind o sa aduci si tu o contributie utila cit de cit la acest forum , asa cum fac eu de 15 ani , atunci o sa ti se tolereze si tie niste oarece deraieri ...pina atunci insa , daca tot te lauzi ca ai prins Epoca de Aur , invatza sa rabzi ... 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum