Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Olt 214

tepeleacatalin

Postări Recomandate

Curat ghinion, lipseste de la cadre exact nr rezistentei de alimentare de 22R pt ca dansul a spus de una de 39R. De aceea l-am intrebat care este ca la tv fara autotraf are alta valoare, 10R.

Link spre comentariu
21 hours ago, dumitrumy said:

Asta mai trebuie, un nou circ cu osciloscopul si impamantare!

Ai impamantare la osc si pui masa sonda pe minusul retea redresata faci de fapt scurt intre impamantare si faza cand este semialternanta negativa, deci distrugere aparatura.

Nu ai impamantare la osc, masa sondei va urma semialternanta negativa a retelei si va pune in pericol operatorul. 

Inca o naveta spatiala care a speriat forumul. Electronica este o subramura a electricitatii din pct. de vedere al circulatiei electronilor. 

Boss, atentie trebuie mereu. Cum vad ca va place circul, daca se conecteaza steckerul TV-ului astfel incit sasiul sa fie la nul, nu la faza, daca schema o permite, riscul se reduce. Si chiar si cu trafo separator, daca cineva pune degete de la ambele miini prin sistem, curentarea este de asemenea posibila. Deci trebuie lucrat cu antetia marita oricum.

On 11/24/2024 at 9:31 PM, Florinel TV said:

Vezi ca inainte de tranzistor are o rezistenta de putere care se alimenteaza in colector , masoara tensiunea inainte de acea rezistenta , R este cea mai mare de pe acel modul , inainte de acea rezistenta trebuie sa fie in jur de 175V 

Din restul comentariilor inteleg ca tensiunea nu prea are cum sa ajunga la 175 daca partea de alimentare debiteaza 140V dar poate vine de la trafo linii, ma uit si masor cum ajung la TV.

Link spre comentariu
Acum 10 minute, Don Semaca a spus:

Din restul comentariilor inteleg ca tensiunea nu prea are cum sa ajunga la 175 daca partea de alimentare debiteaza 140V dar poate vine de la trafo linii, ma uit si masor cum ajung la TV.

Tensiunea de 175v este pt tv fara traf de alimentare , vezi daca reglează sursa tensiunea de 140v din semireglabilul de la sursa , ai grija sa nu dai mai mult de 150v că riști să arzi alte componente , dacă sursa reglează atunci e ok , pune un videoclip cum face imaginea că să știm exact de unde e problema

Editat de Florinel TV
Link spre comentariu
Acum 43 minute, Don Semaca a spus:

Cum vad ca va place circul

Este ca si rezultatul votului inspirat din tiktok! Vine unul cu un subiect din anii 80, il taraste cu zilele fara sa inteleaga ce face si imi da si lectii de electricitate.

Omule, nu esti in stare sa discerni intre 2 scheme diferite dar cu multe parti comune. Ca este normal ca la fiecare produs sa aduci niste imbunatatiri in timp. Cel mai mare venit/ produs in viata mea a fost adus de tv A-N cu integrate! Dar eu am inceput cu cele pe lampi cand nu vazusem osciloscop nici la televizor si care aveau un punct rosu pe stecher. Asa ca puteai controla cand ai nulul pe sasiu ca sa lucrezi linistit. 

Cand aud expresia "am fost electronist in tinerete" ma gandesc ca in FCE/ ICE aveam mii de electronisti. Adica un tanar cu 8 clase calificat la locul de munca avea atomat pe cartea de munca "electronist". Iar marea majoritate a femeilor faceau un singur lucru: lipeau piese e placi. Si mai de ras este ca existau "electronisti" care nici nu atingeau letconul, lucrau la partea mecanica a calculatoarelor, monitoarelor, imprimantelor.

Mi-as pune toate economiile la bataie ca habar nu ai de ce la tv cu lampi si primele pe integrate poate ajunge nulul la sasiu: pt. ca avem redresare monoalternanta si un fir de la retea este automat conectat la sasiu.

De ce a aparut traful la acelasi sasiu? Din cauza Partidului! Da, incepusera economiile si la noi chiar au schimbat unele cabluri de Cu ca Al (pana a luat cea foc in platforma Felix). Si secretarul a spus electronistilor: tv-ul asta consuma prea mult! Asa a aparut autotrafu' in tv.  Dar acum avem redresare cu punte, deci nulul nu mai are contact direct cu sasiul, ci prin diode. Asa ca pe sasiu va apare o semialternanta negativa cu amplitudine de 300V fata de pamant.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>..

Alta perla: 

CITAT:  pare cea mai apropiata, verific diseara si confirm

Schema lui Nelu este fara traf, ai pus poza tv-ului cu traf si apoi spui ca o sa verifici? Schema cu traf este cea de la &Nostalgic. S-a chinuit omul sa o scaneze, sa o fotografieze si ii dai cu flit.

Ti s-a spus sa verifici stabilizatorul separat ai raspuns NU. Vrei ajutor dar nu faci ce ti se spune.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

Si altceva ce pare ca 90% din forumisti nici nu bagati in seama. IMPAMANTAREA se refera la protectia fata de PAMANT, ca altfel s-ar numi Incantarea sau Incarnarea. Ea este folosita din secolul 19 si nu te protejeaza cand bagi ambele maini in priza. Si nu te protejeaza nici de traful de linii din TV chiar daca ai sursa separatoare. Sau un amplificator audio care are +/- 100V, te protejeaza impamantarea daca atingi electroliticii cu ambele maini?

Veniti cu cunostinte minime si faceti pe cocosii in fata celor care chiar stiu si vor cu adevarat sa va ajute.

>>>>>>>>>>>>>>>>.

Fa o verificare, pune un creion de tensiune sau voltmetrul pe alternativ pe sasiu si apoi pune invers stecherul in priza-- o sa indice acelasi lucru. Cand depanam prima operatie era creionul de tensiune pe sasiu si la cele monoalternanta se aprindea doar intro pozitie a stecherului. 

Dar de fapt nu te intereseaza finalizarea depanarii ci sa mai apari ca actor cu activitate pe forum. 

Chiar nu se observa ca cei cu adevarat interesati asculta sfaturile, dau raspunsuri pe etape si eventual multumesc in final, adica un dialog standard pe forumuri?

Acum 59 minute, Nostalgic a spus:

Modulul de cadre se alimentează cu 28v din traful de linii la U5 . Pe R716 22ohmi cad 3v.Curentul=136mA.

Vad ca spune ca pe placa are 39R;

CITAT:  Acum tensiunea de alimentare pe modul este de 21v inainte de rezistorul de 39ohm,

Link spre comentariu
Acum 14 minute, Don Semaca a spus:

Multumesc, @flomar60!

Vezi că schema nu este ce trebuie. Conține traf de rețea.Din stabilizator 140 volți (linii) și 14 volți (sunet).Cadre din traf linii.Placa șasiu model AX1378. 

Link spre comentariu
Acum 24 minute, flomar60 a spus:

Aveți aici schema completă de la tv A-N cu 4 CI

Don Florin, a pus poze ca are tv cu autotraf, d-ta ai pus schema la cele vechi cu 4CI. Chiar nu ai citit ce am scris? Iar pe asta a pus-o si Nel65.

Link spre comentariu
La 25.11.2024 la 17:30, Nostalgic a spus:

Schema necesară este cea pentru tv staționare cu 4 CI.O am eu . Încerc să o scanez și să o postez.

Pe schema asta pusă de mine așa scrie "cu 4 CI"....am și varianta cu autotraf dar nu scrie "cu 4 CI"....postarea citată m-am indus în eroare dar este adevărat și faptul că nu am citit cu atenție fiecare postare!🙁.... dacă folosește cuiva ,bine, dacă nu....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări