Florinel TV Postat Decembrie 7, 2024 Partajează Postat Decembrie 7, 2024 Acum 51 minute, Don Semaca a spus: @dumitrumyacum am.inteles logica, suapectati bobina de deflexie. O sa caut un 10R si ma conformez. Ce rezistenta are bobina de deflexie pe bo și bv Link spre comentariu
Don Semaca Postat Decembrie 7, 2024 Partajează Postat Decembrie 7, 2024 5 hours ago, Florinel TV said: Ce rezistenta are bobina de deflexie pe bo și bv 10.4R Link spre comentariu
Don Semaca Postat Decembrie 7, 2024 Partajează Postat Decembrie 7, 2024 (editat) Se pare ca tot procesul de inlocuire a condensatorilor sau reparatie in general a prajit unul din finalii de la BV. Aceasta era cauza consumului excesiv. Acum U8 e in toate mintile. Mai departe, pe baza lui T501 Dupa ce am gasit si rezolvat un traseu intrerupt pe linga C503, in continuare avem cf asteptarilor si cireasa de pe tort Multumesc @validae, @dumitrumy, @Florinel TV, @yo9hrb, @Craciun, @sesebe, @Nostalgic, @nel65, @flomar60, @dan cod, @antonvasileeee, pentru scheme, sfaturile pentru reparatie cit si pentru bune practici si de asemenea pentru rabdare. Editat Decembrie 7, 2024 de Don Semaca Scos oscilograma in plus Link spre comentariu
q_acdc Postat Decembrie 8, 2024 Partajează Postat Decembrie 8, 2024 Ce vremuri!!!! Toate aceste lucrari le executam cu o geanta cu MF 35 ,pistol de lipit,schema pe hartie,ceva module de sincro si baleiaj pe verticala ,un selector, cale comuna,module de sunet ,etc la lumina unui bec.(fara lumina suficienta) 1 Link spre comentariu
Don Semaca Postat Decembrie 8, 2024 Partajează Postat Decembrie 8, 2024 1 hour ago, q_acdc said: Ce vremuri!!!! Toate aceste lucrari le executam cu o geanta cu MF 35 ,pistol de lipit,schema pe hartie,ceva module de sincro si baleiaj pe verticala ,un selector, cale comuna,module de sunet ,etc la lumina unui bec.(fara lumina suficienta) @q_acdc tot respectul, acum e mai mult hipstereala, mai ales pt un TV alb-negru. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Decembrie 8, 2024 Partajează Postat Decembrie 8, 2024 Acum 3 ore, q_acdc a spus: Ce vremuri!!!! Toate aceste lucrari le executam cu o geanta cu MF 35 ,pistol de lipit,schema pe hartie,ceva module de sincro si baleiaj pe verticala ,un selector, cale comuna,module de sunet ,etc la lumina unui bec.(fara lumina suficienta) Ce ai adus special cu aceasta postare? Asta faceau toti in acea perioada, eu faceam absolut identic! Dar era o normalitate, pe teren inlocuiai modulul si daca credeai ca merita il reparai in liniste acasa. Daca aveai un minim de cunostinte aveai un control total asupra situatiei si era suficient sa masori cu multimetrul. Plus ca nu aveai voie sa faci greselile lui semaca cu scurturi sau lipituri reci. Deci este clar ca nu erai mai destept ca altii iar interventia ta este pura rautate sau bagare in seama. De ce? Pentru ca suntem dupa 30 ani si pt. ca forumurile permit alte forme de interactie. Si pt. ca osciloscopul ajuta la aceasta modalitate de a ajuta. Pt. ca este mult mai logic sa ii cer o oscilograma decat sa ii cer o poza cu cablajul sa vad daca a facut un scurt. Si pt. ca oscilograma spune si daca ai lipituri reci pe care nu le poti "simti" pe net doar daca esti nepotul mamei Omida. Si apoi pt. ca asa am considerat ca il pot ajuta util si rapid. Totul s-a lungit si a luat aspect de circ deoarece acest individ s-a ferit cat a putut sa puna O SINGURA OSCILOGRAMA care arata si frecventa, si alimentarea, si tranzistorul ce nu isi facea treaba. In schimb l-a prelungit (sigur in mod voit) punand oscilograme fara importanta. Si daca esti asa sensibil, de ce nu ai intervenit cand ai considerat ca lucrurile nu merg bine si rezolvai problema? Ca eu trag concluzia ca nu pare ca am dorit sa il ajut si nici nu l-am ghidat pe o cale sa rezolve rapid problema. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Decembrie 8, 2024 Partajează Postat Decembrie 8, 2024 Acum 11 ore, q_acdc a spus: Ce vremuri!!!! Toate aceste lucrari le executam cu o geanta cu MF 35 ,pistol de lipit,schema pe hartie,ceva module de sincro si baleiaj pe verticala ,un selector, cale comuna,module de sunet ,etc la lumina unui bec.(fara lumina suficienta) Dupa 7 ore vad ca postarea nu are nicio legatura cu "rezbelul" de pana acum si ca este doar o scurta calatorie in timp la anii tineretii. Imi cer scuze pt. interpretarea gresita dar eram blocat/ derutat de concluzia celui care de fapt a primit tot ajutorul: CITAT: acum e mai mult hipstereala, mai ales pt un TV alb-negru >>>>>>>>>>>>>>> El a pus un tranzistor invers, a ars altul (sau tot pe acela), a facut scurt, a lipit gresit si tot forumisti sunt de vina. Cine stie ce ne mai asteapta de la generatia ce bea nanocipuri. 1 Link spre comentariu
Don Semaca Postat Decembrie 8, 2024 Partajează Postat Decembrie 8, 2024 2 hours ago, dumitrumy said: Dupa 7 ore vad ca postarea nu are nicio legatura cu "rezbelul" de pana acum si ca este doar o scurta calatorie in timp la anii tineretii. Imi cer scuze pt. interpretarea gresita dar eram blocat/ derutat de concluzia celui care de fapt a primit tot ajutorul: CITAT: acum e mai mult hipstereala, mai ales pt un TV alb-negru >>>>>>>>>>>>>>> El a pus un tranzistor invers, a ars altul (sau tot pe acela), a facut scurt, a lipit gresit si tot forumisti sunt de vina. Cine stie ce ne mai asteapta de la generatia ce bea nanocipuri. Haideti domnu' @dumitrumy ca n-am zis ca sinteti de vina cu nimic. Mi-am asumat greselile, am.multumit frumos, apreciez conditiile in care depamatorii epocii lucrau... Hipstereala e interrsul de a avea un TV alb-negru functional, sint multi pasionati nostalgici in jur si cred ca e ok. Link spre comentariu
flomar60 Postat Decembrie 9, 2024 Partajează Postat Decembrie 9, 2024 Acum 16 ore, Don Semaca a spus: @dumitrumy TV alb-negru functional, sint multi pasionati nostalgici in jur si cred ca e ok. Total off-topic dar merită menționat - e cineva aici pe forum care restaurează un tv Rubin 102....deci,nu sunteți singurul.... Link spre comentariu
Don Semaca Postat Decembrie 12, 2024 Partajează Postat Decembrie 12, 2024 Buna seara, Reinviu acest topic cu o intrebare punctuala. Dupa teste cu mai multe surse de semnal (videocasetofon, modulator video), in toate cazurile imaginea este franjurata in partea de sus conform pozei. Suspectez ca este de la sincriprocesor dar poate ma insel, sfaturile dvs sint apreciate. De asemenea, ma intrebam daca aveti cumva schema variantei de modul sincroproc cu A255D si doi tranzistori. Aceasta varianta nu se regaseste in variantele pe care ati avut solicitudinea sa le trimiteti. Multumesc Link spre comentariu
dumitrumy Postat Decembrie 12, 2024 Partajează Postat Decembrie 12, 2024 https://www.google.com/search?q=modul+sincroprocesor+cu+A255D&sca_esv=b35e440d7760fc68&rlz=1C1BNSD_enRO1056RO1056&sxsrf=ADLYWILCE71ixdSod_1bB7ytGIfdcy3hgw%3A1734028661053&ei=dS1bZ63wAtCgwPAP-6S3gQM&ved=0ahUKEwjt_vyS8KKKAxVQEBAIHXvSLTAQ4dUDCBA&oq=modul+sincroprocesor+cu+A255D&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiHW1vZHVsIHNpbmNyb3Byb2Nlc29yIGN1IEEyNTVEMggQIRigARjDBDIIECEYoAEYwwRIkkpQmR9YlCxwAXgAkAEAmAGjAaABpASqAQMwLjS4AQzIAQD4AQGYAgWgAsgEwgILEAAYgAQYsAMYogTCAgoQIRigARjDBBgKwgIEECEYCpgDAIgGAZAGBJIHAzEuNKAHgxI&sclient=gws-wiz-serp Link spre comentariu
Don Semaca Postat Decembrie 13, 2024 Partajează Postat Decembrie 13, 2024 16 hours ago, dumitrumy said: https://www.google.com/search?q=modul+sincroprocesor+cu+A255D&sca_esv=b35e440d7760fc68&rlz=1C1BNSD_enRO1056RO1056&sxsrf=ADLYWILCE71ixdSod_1bB7ytGIfdcy3hgw%3A1734028661053&ei=dS1bZ63wAtCgwPAP-6S3gQM&ved=0ahUKEwjt_vyS8KKKAxVQEBAIHXvSLTAQ4dUDCBA&oq=modul+sincroprocesor+cu+A255D&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiHW1vZHVsIHNpbmNyb3Byb2Nlc29yIGN1IEEyNTVEMggQIRigARjDBDIIECEYoAEYwwRIkkpQmR9YlCxwAXgAkAEAmAGjAaABpASqAQMwLjS4AQzIAQD4AQGYAgWgAsgEwgILEAAYgAQYsAMYogTCAgoQIRigARjDBBgKwgIEECEYCpgDAIgGAZAGBJIHAzEuNKAHgxI&sclient=gws-wiz-serp Multumesc, @dumitrumy Link spre comentariu
dumitrumy Postat Decembrie 14, 2024 Partajează Postat Decembrie 14, 2024 La 12.12.2024 la 20:14, Don Semaca a spus: Suspectez ca este de la sincriprocesor dar poate ma insel, sfaturile dvs sint apreciate. Nu inteleg ce ar trebui sa faca forumul. Sa facem noi masuratori prin telepatie? Nu trebuie ca si la celalalt modul, oscilograme cu alimentarea, intrarea (semnalul video) si semnalul sincro linii extras? Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 14, 2024 Partajează Postat Decembrie 14, 2024 La 12.12.2024 la 20:14, Don Semaca a spus: Buna seara, Reinviu acest topic cu o intrebare punctuala. Dupa teste cu mai multe surse de semnal (videocasetofon, modulator video), in toate cazurile imaginea este franjurata in partea de sus conform pozei. Suspectez ca este de la sincriprocesor dar poate ma insel, sfaturile dvs sint apreciate. De asemenea, ma intrebam daca aveti cumva schema variantei de modul sincroproc cu A255D si doi tranzistori. Aceasta varianta nu se regaseste in variantele pe care ati avut solicitudinea sa le trimiteti. Multumesc Da de la sincro e problema Link spre comentariu
virgil capatina virgil Postat Decembrie 22, 2024 Partajează Postat Decembrie 22, 2024 (editat) La 27.03.2016 la 19:12, tepeleacatalin a spus: Totul e verificat si e ok...toate piesele din modul sunt bune...2N3055 e bun....tot ce a fost ca piesa cu probleme a fost schimbat....U1 ramane mica si nereglabila verifica tensiunea pe cond de 100mf-350v situat in partea dreapta,e cel mai mare ca dimensiune,trebuie sa fie de cca 350v.Daca tensiunea e normala verifica rezistentele din baza tr 2n 3055 s,bf 457 ,tensiunea de 33v pe taa550.Tensiunea pe r 100 ohmi 16w care alimenteaza B.O trebuie sa fie de 18-20v.O tensiune mai mare indica un consum suplimentar in B.O.In cazui acesta pot fi bobina FIT din trafo linii,bobina de armonica intrerupta,Bu 208 cu scurt secundar in C-E ,rez si bob din baza tranzistorului final, Editat Decembrie 22, 2024 de virgil capatina virgil Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum