hereclit Postat Iulie 19, 2017 Partajează Postat Iulie 19, 2017 Schema TV-ului poate sa o posteze cineva? Multumesc Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Iulie 19, 2017 Partajează Postat Iulie 19, 2017 la cat de simplu este un tv alb negru pentru un om cu experienta nu este nevoie,eu am reparat sute de asemenea tv-uri si nu am avut niciodata nevoie de schema. Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Iulie 19, 2017 Partajează Postat Iulie 19, 2017 Schema TV-ului poate sa o posteze cineva? Multumesc Daca doriti schema,atunci completati locatia dvs la profil. Va multumim !!! Link spre comentariu
hereclit Postat Iulie 19, 2017 Partajează Postat Iulie 19, 2017 Daca doriti schema,atunci completati locatia dvs la profil. Va multumim !!! Am completat. Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Iulie 19, 2017 Partajează Postat Iulie 19, 2017 (editat) Am completat. Ok,acum uitati-va daca va ajuta acest link : http://www.azp.ro/scheme-electronice/schemetvalbnegru/109-scheme-electrica-tv-alb-negru-pentru-televizoarele-an-romanesti.html O seara minunata va doresc ! Editat Iulie 19, 2017 de FLORIN IORDACHE Link spre comentariu
hereclit Postat Iulie 25, 2017 Partajează Postat Iulie 25, 2017 Buna ziua , poate sa ma lamureasca cineva de ce nu am sonor la TV OLT 214 in reteaua CATV DIGI si de ce canalele NU stau acordate fix , sare de pe o frecv. pe alta , chiar daca eu am acordat tvr1 , el sare pe alta frecv. fara sa comut manual. Link spre comentariu
valangjed Postat Iulie 25, 2017 Partajează Postat Iulie 25, 2017 Verificati daca are ambele filtre pe FI sunet(5,5 si 6,5 MHz).Verificati potentiometrii de reglaj acord.Eventual verificati cu un potentiometru de 100k.Daca face la fel, verificati tensiunea de 33V sa fie stabilizata. Link spre comentariu
maky_geo Postat Iulie 1 Partajează Postat Iulie 1 salut grup am nevoie de o schema a unui tv olt214b. Link spre comentariu
Don Semaca Postat Noiembrie 4 Partajează Postat Noiembrie 4 Buna ziua, Ma pricep putin la electronica insa nu am experienta necesara pentru a repara un televizor fara schema. Am un Olt 214B care cred ca are o problema la baleiajul vertical. Pe orizontala imaginea e ok insa pe verticala inaltimea zonei baleiate oscileaza intre ecranul complet si o linie la mijlocul ecranului, cam la fiecare 1-2 secunde. Banuiesc ca e vreun condensator uscat insa as fi increzator sa schimb daca as avea si schema. Am incercat link-ul de mai sus insa cred ca e foarte vechi si a expirat. Multumesc Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 4 Partajează Postat Noiembrie 4 La vechimea acelui televizor, sunt de schimbat mai mulți condensatori.Și nu numai în BV.. Înarmați-vă cu un ESR-capacimetru și verificați toți electroliticii din acel etaj și nu numai. În lipsă, un miliampermetru în a.c. și un traf cu secundar de 3,14V/1A vă poate ajuta. Înseriind condensatorul de testat cu secundarul de 3,14V și ampermetrul de curent alternativ, fiecare miliAmper indicat de aparat va corespunde unui microFarad de capacitate. De exemplu, un curent de 100mA (a.c.) corespunde unei capacități de 100uF. Acest montaj simplu va putea depista și ESR-ul mărit, fiindcă la un condensator cu ESR foarte mare, capacitatea indicată va fi considerabil mai mică decât cea normală, din cauza rezistenței reziduale mari înseriate.Acest montaj mi-a fost foarte util la diagnosticarea primului meu tv color care se oprea din senin.Cauza atunci a fost un banal (dar important) condensator de 10uF..... Traful poate fi chiar unul de sonerie, acelea aveau trei tensiuni, 3-5-8V....iar precizia la a doua zecimală a tensiunii secundare nu e chiar atât de critică, date fiind și variația rețelei sau toleranțele uzuale ale codensatorilor electrolitici. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Noiembrie 4 Partajează Postat Noiembrie 4 (editat) Acum 2 ore, Don Semaca a spus: Banuiesc ca e vreun condensator uscat insa as fi increzator sa schimb daca as avea si schema. Ce vrajeala! De ce iti trebuie schema sa schimbi un condensator marcat? Modulul poate fi cu TDA1170 sau cu tranzistoare. Si stii care este pt. ca de pe el reglezi dimensiune si sincronizare verticala. Editat Noiembrie 4 de dumitrumy Link spre comentariu
Don Semaca Postat Noiembrie 4 Partajează Postat Noiembrie 4 2 hours ago, validae said: La vechimea acelui televizor, sunt de schimbat mai mulți condensatori.Și nu numai în BV.. Înarmați-vă cu un ESR-capacimetru și verificați toți electroliticii din acel etaj și nu numai. În lipsă, un miliampermetru în a.c. și un traf cu secundar de 3,14V/1A vă poate ajuta. Înseriind condensatorul de testat cu secundarul de 3,14V și ampermetrul de curent alternativ, fiecare miliAmper indicat de aparat va corespunde unui microFarad de capacitate. De exemplu, un curent de 100mA (a.c.) corespunde unei capacități de 100uF. Acest montaj simplu va putea depista și ESR-ul mărit, fiindcă la un condensator cu ESR foarte mare, capacitatea indicată va fi considerabil mai mică decât cea normală, din cauza rezistenței reziduale mari înseriate.Acest montaj mi-a fost foarte util la diagnosticarea primului meu tv color care se oprea din senin.Cauza atunci a fost un banal (dar important) condensator de 10uF..... Traful poate fi chiar unul de sonerie, acelea aveau trei tensiuni, 3-5-8V....iar precizia la a doua zecimală a tensiunii secundare nu e chiar atât de critică, date fiind și variația rețelei sau toleranțele uzuale ale codensatorilor electrolitici. Dl @validae, multumesc pentru sugestie, am invatat ceva nou astazi Am gasit si aceasta jucarie https://www.aliexpress.com/item/1005007161123071.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.29.1ab81802lPoVLS, sper sa nu incalc regulile forumului postind link-ul, poate e util si altora. Altfel, rog moderatorul sa nu accepte postarea. Link spre comentariu
Don Semaca Postat Noiembrie 4 Partajează Postat Noiembrie 4 2 hours ago, dumitrumy said: Ce vrajeala! De ce iti trebuie schema sa schimbi un condensator marcat? Modulul poate fi cu TDA1170 sau cu tranzistoare. Si stii care este pt. ca de pe el reglezi dimensiune si sincronizare verticala. Dl @dumitrumy, atita ma pricep, cu schema, insa sint dispus sa invat. Am sa urmes sugestia dvs sa caut modulul cu TDA1170 si cu reglajele de dimensiune si sincro verticala, multumesc! Link spre comentariu
dumitrumy Postat Noiembrie 4 Partajează Postat Noiembrie 4 (editat) https://www.electrokits.ro/buletin-tehnic-electronica-bucuresti-nr-5-circuitul-integrat-taa661b-maa651b/ 93 pagini cu functionarea in detaliu pentru toate etajele tv. EDIT: cadrele cu TDA: https://www.electrokits.ro/buletin-tehnic-electronica-bucuresti-nr-4-alimentarea-circuitelor-tv-cu-c-i/ Editat Noiembrie 4 de dumitrumy Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 4 Partajează Postat Noiembrie 4 Capacimetrul din link nu e suficient, în afară de capacitate trebuie măsurată și rezistența parazită ESR. De aceea am și scris ESR-capacimetru, deci un aparat ce măsoară simultan doi parametri ai condensatorului.Ceva ca ăsta: https://vi.aliexpress.com/i/1005003257899221.html?gatewayAdapt=glo2vnm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum