homer Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Am nevoie un pic de ajutorul vostru in conceperea unui nou sistem pentru rasnita de cafea. Rotorul de la motorul vechi s-a ars putin. Am gasit un motor de la un storcator de fructe de 400W cica asa scrie pe el. Cat de cat seamana cu cel vechi. Singura problema e ca la cel vechi axul rotorului se termina ca o rotita si venea in contact cu roata alba ca sa o invarta si axul la motorul asta este sub forma de piulita. Cum as putea sa adaptez axul ca sa poata ajunge rotatiile motorului la partea de rasnit ? Pun si 3 poze sa vedeti cam despre ce e vorba. Axul vechi se termina asa E posibil prin vreun procedeu sa transform si axul meu cu așa ceva in capat ? Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Storcatoarele de fructe au turatii foarte mari. La risnita ta ce turatie trebuie? Link spre comentariu
validae Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Și râșnițele au turații mari, problema este că nu poți schimba dantura unui ax deja prelucrat. Link spre comentariu
homer Postat Martie 15, 2016 Autor Partajează Postat Martie 15, 2016 Ma gandeam sa dau gaura de 3 in ambele axuri si sa le prind cu un surub + Loctite ceva strong. Axurile au 6mm, oare merge ce am eu in plan? Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 (editat) Ia-ti alta risnita, sau macar alt motor ORIGINAL. Ia spune cam ce se poate intimpla daca se rupe cuplajul tau atunci cind ai turatia maxima? Editat Martie 15, 2016 de sesebe Link spre comentariu
validae Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 La turația care este acolo, trebuie un cuplaj serios, nu te juca cu așa ceva. O să distrugi și celălalt rotor. Ai în vedere că axurile danturate sunt tratate, se sparg ușor. Link spre comentariu
homer Postat Martie 15, 2016 Autor Partajează Postat Martie 15, 2016 Ia-ti alta risnita, sau macar alt motor ORIGINAL.Ia spune cam ce se poate intimpla daca se rupe cuplajul tau atunci cind ai turatia maxima?Usor de zis cand mi au dat pret 300 ron pentru motor... Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 da ce risnita ai tu acolo? Link spre comentariu
homer Postat Martie 15, 2016 Autor Partajează Postat Martie 15, 2016 Lelit 043 . E vreo 800 lei pretul de noua. Are cutite ceramice... Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Pai si nu-i pacat sa strici cutitele cu improvizatii la motor? Link spre comentariu
homer Postat Martie 15, 2016 Autor Partajează Postat Martie 15, 2016 Acuma nu cred ca trebuie turatie chiar asa mare. Eu am reusit sa rasnesc azi cafeaua conectand filetanta la axul de sub rotita. Si cu turatii destul de mici am rasnit perfect.Oricum cafeaua nu opune cine stie ce rezistenta. Pai si nu-i pacat sa strici cutitele cu improvizatii la motor?Pai cutitele nu se strica daca nu se ating. Si reglajul il fac manual, asa ca nu sunt probleme. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Mai citeste aici Link spre comentariu
homer Postat Martie 15, 2016 Autor Partajează Postat Martie 15, 2016 (editat) Mai citeste aiciSi asta e tot de turatie mare care a fost.Am sa ii pun totusi un variator ca sa ajunga la viteza originala. Editat Martie 15, 2016 de homer Link spre comentariu
validae Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Dacă vrei totuși să cuplezi cele două axuri, încearcă cu ajutorul unui tub flexibil în care presezi axele bine centrate față în față .Tubul va prelua micile deviații și va amortiza vibrațiile. Poți încerca cu bucăți de furtun din plastic...o poză cu ce vrei să faci ajută mult... Link spre comentariu
homer Postat Martie 15, 2016 Autor Partajează Postat Martie 15, 2016 Fac cand ajung acasa si pun. Deci. Asta e rotorul vechi demontat si rotorul nou montat pe suport. Bun. M-am gandit si eu la treaba cu prins deasupra dar nu prea am multe variante de loc unde sa o fac. Singurul loc unde as putea ar fi unde e arcul acum in poza. Vreau sa tai din ambele pana ajung la dimensiunea celui original si dupa sa le prind unul de altul, cam asta ar fi schema. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum