Vizitator Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Ce credeti ca se intampla daca scurtcircuitez un panou fotovoltaic in plina zi? Presupunem unul la intamplare 24v, 130w. Link spre comentariu
NICA Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Fa-o si spune-ne si noua. Posibil sa se intrerupa ceva celule pe acolo ca trec cam multi amperi.M-am ferit sa fac acest lucru deoarece panourile erau ale altora dar daca sunt ale tale nici-o grija. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Cati amperi sa treaca? Poate spune cineva? Eu intuiesc cam vreo 5,5. Alte pareri? A facut cineva scurtcircuit? Link spre comentariu
nel65 Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Se intampla exact nimic.Am facut eu scurt cu cinci panouri in serie ,de cate 240w 30V fiecare .In afara de faptul ca m-a prins sudura la fata ,altceva nu s-a intamplat . Ce flama frumoasa era... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Deci nu se ard celulele. Altcineva mai are alta opinie? Link spre comentariu
NICA Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 legea lui Ohm, I=P/U,deci in cazul dat de tine 130:24=5,4A...si fie-ti mila de panou si banii tai,nu-l scurtcircuita. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Pai si daca ii pun o sarcina de 5,5 A nu e ca si cum l-as scurcircuita? Link spre comentariu
nel65 Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 panourile sunt niste surse mai ciudate de felul lor.Practic sunt surse de curent constant ,SCC.Nu pot debita mai multi amperi ,in scurt circuit ,decat pot debita la putere maxima.Nu prea merge legea lui ohm ,aici. Oricum ,nici eu nu vad cu ce te ajuta sa le pui in scurt... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 De ce nu merge legea lui Ohm aici? Eu cred ca e valabila inca. Link spre comentariu
nel65 Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 (editat) Daca rezistenta de sarcina tinde spre 0,amperii tind spre infinit .Asa zice legea lui ohm.Numai ca panoul nu poate debita decat cum am zis mai sus,la scurtcircuit el tot ca la putere maxima scoate ,respectiv cei 5.ceva A , cum scrie pe el .Asa se comporta el .Nu poate sa creasca numarul amperilor. le pentru puteri debitate sub valoarea maxima ,evident ca legea lui ohm este valabila Editat Martie 15, 2016 de nel65 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Da, asa e. Eu ma grabii si luai de bun ce zise Nica "legea lui Ohm, I=P/U". Relatia lui ramane valabila dar legea lui Ohm e alta. Link spre comentariu
nel65 Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Chiar e adevarat ce a zis @NICA... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 http://785.ro/wp-content/uploads/energie-fotovoltaica-.pdf Link spre comentariu
validae Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Rezistența internă a unui panou fotovoltaic este mai mare decât a unui alt generator, de acolo și limitarea curentului de scurtcircuit... randamentul se mai modifică (scade) odată cu încălzirea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Legea lui Ohm e I=U/R, asa stiu eu. Relatia aia e valabila. In concluzie, e facut sa isi indure curentul de scurtcircuit pe lunga durata? Adica mai pe ocolite, daca poate da 5 A maxim, pot sa ii culeg 5 A toata ziua presupunand ca am lumina necesara si constanta pe parcursul intregii zile? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum