tenzen Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 (editat) In incercarea de restaurare a acestui deck rusesc de prin 90',m-am lovit de o problema grava,si anume identificarea corecta si gasirea unui echivalent a senzorului hall care citeste pozitia rotorului magnetic din motoarele pas cu pas ale acestuia.Am incercat cu tot felul de senzori hall,fara succes insa.La masurarea unui senzor original bun,acesta da cam 10 kiloohmi,indiferent intre care din cei 4 pini este masurat.Eu am presupus ca sint magneto rezistivi,dar cam la atit se limiteaza cunostintele mele.Nu gasesc nicaieri sa cumpar piese originale.Atasez schemele mai jos,in speranta vreunuei idei.Multumesc anticipat pentru interesul acordat acestei probleme. Editat Martie 15, 2016 de tenzen Link spre comentariu
tenzen Postat Martie 19, 2016 Autor Partajează Postat Martie 19, 2016 Am rezolvat.Am inlocuit acei senzori hall cu unii recuperati din motor de videocasetofon.Tensiunile din schema nu mai corespund,dar functionarea e identica.Poate intereseaza pe cineva subiectul,in caz contrar,banuiesc ca poate fi sters. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum