Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Banc de rezistente pentru testarea amplificatoarelor.

Postări Recomandate

• Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am sigur un resou ca in postarea #25, este functional...trebuie sa-l caut. Mai am reziste de la cuptoare de paine de 600W fiecare (am mai multe bucati.). Apoi vreau sa folosesc generatorul de semnal din super-multi-testerul cu atmega pentru a afla puterea de iesire din amplifururi, masurand tensiunea pe iesire. Mai ramane sa vad cum stabilesc nivelul distorsiunilor, ca n-am osciloscop...Cred ca ma agit de pomana, fara osciloscop o sa am eroare mare.

Link spre comentariu

Garantat. Mai stiu eu o postare unde omul spunea ca ampliful lui scoate 400W/4 ohm, deoarece el masura la iesire 41V cu multimetru digital, etajul final fiind alimentat in gol la +/-47Vcc...

Link spre comentariu

Am sigur un resou ca in postarea #25, este functional...trebuie sa-l caut. Mai am reziste de la cuptoare de paine de 600W fiecare (am mai multe bucati.). Apoi vreau sa folosesc generatorul de semnal din super-multi-testerul cu atmega pentru a afla puterea de iesire din amplifururi, masurand tensiunea pe iesire. Mai ramane sa vad cum stabilesc nivelul distorsiunilor, ca n-am osciloscop...Cred ca ma agit de pomana, fara osciloscop o sa am eroare mare.

Va rog însă să retineti ca acel reșou este legendarul reșou marca "Popular",care a facut istorie :rade: .Oare cate generatii de studenti a incalzit,in Epoca de aur? Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Poza 2 din postul 16 ....are 9 bucati de 2,5 ohmi fiecare...este construita special ca sarcina audio....combinatii serie/paralel fac valoarea dorita...cu ventilatie-obligatoriu!-se pot vehicula pana la 9 amperi fara modificarea semnificativa a valorii rezistentei ....bineinteles , este loc de mai bine....

Link spre comentariu

@silviutu, din acele 2 rezistente se vor face max. 24 (atat permit izolatorii ceramici), care se vor cupla serie/paralel, obtinandu-se valorile care intereseaza. 

Am ales varianta cu aeroterma, deoarece iese un banc de rezistente compact, are motorul care este silentios si vehiculeaza un volum mare de aer, totul fiind calculat (la 2000W), ca fluxul de aer sa nu depaseasca 70 gradeC (nu frige la mana-am sa masor temperatura exact).

Nu cred ca voi ajunge sa o utilizez la 2000W, poate cateva sute.

Editat de vera
Link spre comentariu

@silviutu, din acele 2 rezistente se vor face max. 24 (atat permit izolatorii ceramici), care se vor cupla serie/paralel, obtinandu-se valorile care intereseaza. 

Am ales varianta cu aeroterma, deoarece iese un banc de rezistente compact, are motorul care este silentios si vehiculeaza un volum mare de aer, totul fiind calculat (la 2000W), ca fluxul de aer sa nu depaseasca 70 gradeC (nu frige la mana-am sa masor temperatura exact).

Nu cred ca voi ajunge sa o utilizez la 2000W, poate cateva sute.

ai ales bine. resourile sunt pentru facut mancare.  

Mare chinuiala pentru nimic, cu un reseu rezolvi problema, e pacat de radiatoar

unde gasesti resou de 4 ohmi? 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări