Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Banc de rezistente pentru testarea amplificatoarelor.

Postări Recomandate

• Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La 2000W , se modifica valoarea rezistentei fata de rece cu aprox. 10-15%....la putere mai mica nu sunt probleme...testat pe o aeroterma proprie....masurat rezistenta la rece, facut calcul , masurat curent in sarcina , facut calcul....asa a reiesit procentul de mai sus...

Link spre comentariu

Sarcina electronica cu mosfet este pentru DC. Cel putin cele "ieftine"... ma rog in categoria de pret de cateva sute de EURO.

Sunt si sarcini pentru AC/DC dar nu vrei sa stii cat costa.

Nici chiar alea scumpe (Keuro) nu se pot folosi la amplificatoare audio.

Loadul este facut cu tranzistori MOS si pe polarizare inversa au dioda de budy.

Chiar si fara a lua in calcul acea dioda, raspunsul este destul de lent pt a nu se preta in audio.

Link spre comentariu

Faina teraba, dar din pacate radiatoarele au talpa prea subtire ca ansamblul sa fie optim.

Ai inauntru tunel de aer, dar pacat ca rezistentele de pe laterale sunt puse neoptimizat., iar lamelele sunt pe exterior.

Plus ca aluminiul e cam subtire si neventilat.

Dar se poate upgrada, mai recuperezi tu radiatoare, le slefuiesti bine si le prinzi pe placile laterale.

Care e variatia cu temperatura?

Oricum dupa cum arata in mod sigur rezista la puteri uzuale fara probleme.

Eu am facut treaba mai ieftin, m-am apucat sa lipesc rezistente de cuptor din konstantan.

Sincer nu am incercat sa incalzesc una singura, dar in mod uzual cat am dat maxim in ea, cu 1kW nu a variat semnificativ rezistenta. Sub1%.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/13402925/nu%20trebuie%20sterse/forum/lm3886/poze/DSC_6965_sarcina.jpg

ventilat cu un cooler la 220 v nu au timp sa se incalzeasca .Eu am dat 2kw in ele .  tu cate minute faci probe la un amp?  eu 1 minut 2 max.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări