flomar60 Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Eu am facut asa ceva: Link spre comentariu
marius75 Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Al doilea este facut din nichelina? As vrea sa-mi fac si eu ceva asemanator pana intr-o suta, o suta zece Watti/ 8 ohmi. Link spre comentariu
flomar60 Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Da, din nichelina...ca sa nu se modifice valoarea in sarcina , este obligatorie racirea.... Link spre comentariu
vera Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Eu am in proiect, transformarea unei aeroterme, in banc de rezistente. Acum, sunt in cautarea unui comutator solid, eventual dublu.Aceasta varianta, cu aeroterma, cred ca este cea mai simpla. In plus, este calculata pt. 2000W.Ce parere aveti? Link spre comentariu
flomar60 Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 La 2000W , se modifica valoarea rezistentei fata de rece cu aprox. 10-15%....la putere mai mica nu sunt probleme...testat pe o aeroterma proprie....masurat rezistenta la rece, facut calcul , masurat curent in sarcina , facut calcul....asa a reiesit procentul de mai sus... Link spre comentariu
silviutu Postat Martie 15, 2016 Autor Partajează Postat Martie 15, 2016 (editat) Al doilea este facut din nichelina? As vrea sa-mi fac si eu ceva asemanator pana intr-o suta, o suta zece Watti/ 8 ohmi.Cu 4 rezistente de 50w 8 ohmi ai rezolvat problema serie paralel Editat Martie 15, 2016 de silviutu Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Sarcina electronica cu mosfet este pentru DC. Cel putin cele "ieftine"... ma rog in categoria de pret de cateva sute de EURO. Sunt si sarcini pentru AC/DC dar nu vrei sa stii cat costa. Nici chiar alea scumpe (Keuro) nu se pot folosi la amplificatoare audio. Loadul este facut cu tranzistori MOS si pe polarizare inversa au dioda de budy. Chiar si fara a lua in calcul acea dioda, raspunsul este destul de lent pt a nu se preta in audio. Link spre comentariu
vera Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 @flomar60, nu cred ca voi baga in ea 2000W (ocazii rare, cand voi tine cont de cresterea rezistentei), ci cateva sute de W. Link spre comentariu
silviutu Postat Martie 15, 2016 Autor Partajează Postat Martie 15, 2016 Eu am in proiect, transformarea unei aeroterme, in banc de rezistente. Acum, sunt in cautarea unui comutator solid, eventual dublu.Aceasta varianta, cu aeroterma, cred ca este cea mai simpla. In plus, este calculata pt. 2000W.Ce parere aveti? cati ohmi are aeroterma? Link spre comentariu
adydep Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Cea mai simpla sarcina artificiala,pentru testarea amplificatoarelor,este modificarea legendarului resou "Popular" Pentru stereofonie,se pot folosii doua resouri"Popular"............ Solutie sigura,risc nul de incendiu Link spre comentariu
silviutu Postat Martie 15, 2016 Autor Partajează Postat Martie 15, 2016 se mai gasesc resouri din astea? Link spre comentariu
adydep Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 (editat) Varianta din #25,se gaseste sh, pe OL........X. Se gaseste si o varianta noua,chiar si samota,ca piesa de schimb. Editat Martie 15, 2016 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
djvas Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 se mai gasesc resouri din astea? Cu siguranta..... in caminele studentesti. Link spre comentariu
silviutu Postat Martie 15, 2016 Autor Partajează Postat Martie 15, 2016 Faina teraba, dar din pacate radiatoarele au talpa prea subtire ca ansamblul sa fie optim. Ai inauntru tunel de aer, dar pacat ca rezistentele de pe laterale sunt puse neoptimizat., iar lamelele sunt pe exterior. Plus ca aluminiul e cam subtire si neventilat. Dar se poate upgrada, mai recuperezi tu radiatoare, le slefuiesti bine si le prinzi pe placile laterale. Care e variatia cu temperatura? Oricum dupa cum arata in mod sigur rezista la puteri uzuale fara probleme. Eu am facut treaba mai ieftin, m-am apucat sa lipesc rezistente de cuptor din konstantan. Sincer nu am incercat sa incalzesc una singura, dar in mod uzual cat am dat maxim in ea, cu 1kW nu a variat semnificativ rezistenta. Sub1%. https://dl.dropboxusercontent.com/u/13402925/nu%20trebuie%20sterse/forum/lm3886/poze/DSC_6965_sarcina.jpg ventilat cu un cooler la 220 v nu au timp sa se incalzeasca .Eu am dat 2kw in ele . tu cate minute faci probe la un amp? eu 1 minut 2 max. Link spre comentariu
vera Postat Martie 17, 2016 Partajează Postat Martie 17, 2016 @silviutu aerotarma romaneasca are 2 rezistente de 1000W/220V, adica 48 ohmi. In piata se gasesc rezistente pt. aparate de incalzit (numai nichelina), de diferite puteri, la 5 lei/buc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum