Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LCD Myria model 20735

damian_sandel68

Postări Recomandate

Buna ziua,  va rog, un o ideie: Sursa cu invertorul,   tip aivp oo26 arde mosfetul U 304 AO4606 dupa un minut de functionare. L am inlocuit cu altul tip BA6N1 si a avut aceeasi soarta!Aceasta sursa a mai fost reparata tot cu acest defect(U304). Sa fie cauza ci BIT3193?!.   Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• damian_sandel68

8

• validae

2

• adydep

2

• iuliantv

1

Top autori în acest subiect

Traful invertorului l-ați verificat ?  Măsurați-i rezistența bobinelor, comparativ cu unul de la un invertor asemănător....vedeți starea izolației siliconice de la capetele tuburilor CCFL, uneori se carbonizează din cauza conturnării prin umezeală.

Link spre comentariu

Din amintiri cred că e modelul cu 6 lămpi,6 trafo invertoare identice și 4 cuple.E posibil ca secundarul unui traf să fie în scurt.BIT-ul nu cred că-i defect,cel puțin eu nu am întâlnit.

Link spre comentariu

Da, 6 lampi, 6 trafo si 4 cuple. Nu am cu ce compara ( ma refer de acelasi model), toate au aceeasi rezistenta. Capetele tuburilor nu prezinta contorsionari. Acuma am sa i pun un mosfet original si sa vad ce se intampla.

Link spre comentariu

Domnilor,am pus alt mosfet, original, si se ambaleaza termic, foarte repede. Asta inseamna ca am un consum  mare pe una din lampi sau comanda mosfetului este proasta. O alta ideie, poate are cineva.

Link spre comentariu

Am inversat alimentarea lampilor si rezultatul este acelasi. Asta inseamna ca lampile sunt bune ramane sa schimb grupul de trafo. invertoare, comandate de mosfetul cu pricna. Stiti cumva unde pot gasi aceste trafo inv. simbol IT0413? Multumesc.

Sau chiar o sursa completa AIVP 0026?

Link spre comentariu

Am luat din nou la verificat aceasta sursa. Toate  trafo rile le am schimbat intre ele. Defectul persista pe acelasi mosfet U304 care se incinge pana la distrugere dupa un minut de functionare. As schimba controlerul BIT 3193 dar nu cred ca acesta este vinovat, intrucat acesta controleaza toate mosfet urile. dar, am sa incerc.

Link spre comentariu

Vedeți dacă nu sunt ceva probleme cu comanda acelui mosfet, comanda vine direct din integrat, sau trece prin ceva tranzistori până la mosfet ?

Link spre comentariu

Da, comanda la integrat vine printr o rez. de 100 ohmi la pin 9. Dar de la acelasi pin 9, prin aceeasi rez. pleaca si la  al doilea mosfef U301.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări