Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema televizor crt iryder

Vizitator Lucifér Lucifér

Postări Recomandate

Oamenii au pareri diferite  ,si fiecare apreciaza banul in felul sau .

Eu recunosc  ,sunt  zgarcit si egoist  ,dar respect pe cei din jurul meu si apreciez persoanele care fac un lucru de calitate si nu mantuiala.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spiderflash

9

• adydep

4

• dan-a2

3

• cornel1962

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dvs nu intelegeti ca totul se reduce la e stim sa facem. De ex am o prietena care este jurista, are un salariu foarte bun, desi nu munceste fizic, insa in timp ce acei oameni care muncesc o zi pe 30 de lei se jucau afara, ea invata. Cand cineva plateste pt o reparatie, achita nu piesele si un 10% ci achita timpul depus de acea persoana pt a invata cum se repara un obiect atat de complex cum este un tv, o tableta, etc. 

Eu nu spun ca trebuie luata pielea de pe client, insa conceptia ca pe 30 de lei nu ma dau jos din pat, mi se pare corecta. Eu pt o astfel de reparatie iau 80-100 de lei, nu este pb mea ca acel om poate sa-si cumpere un tv cu 50 de lei, el cand apeleaza la mine, presupun ca si a facut calculele.

Eu va inteleg foarte bine  punctul de vedere si aveti dreptate .Dar eu ca un simplu om  daca am de ales sa cumpar un tv cu 50 ron  sau sa il carpesc pe cel vechi cu 80 ron  intelegeti ca prefer sa cumpar altul  .D-asta am spus ca vremurile se schimba  si lumea prefera ceea ce este mai ieftin  ,nu intereseaza pe gica  ca  ati stat dumeavoastra  sau colegul  sau eu 20  de ani cu capul in carti . 

Link spre comentariu

Dar nici pe mine nu ma intereseaza clienti ca Gica

Pai si asta este ca "Gica"  prefera sa cumpere decat sa repare ca este mai ieftin  ,si uite asa in timp  usor usor depanatorii fie vor investi sume uriase in aparatura pentru reparat smd-uri  si programatoare eeprom etc ,fie vor fi nevoiti  sa se orienteze catre alceva.

Link spre comentariu

Majoritatea depanatorilor depaneaza televizoare,laptopuri,pc-uri, etc de mii de lei, si prin natura meseriei, suntem oameni care sunt la curent cu noile trenduri in technologie, Aveti o imagine gresit,daca credeti ca depanator inca inseamna doar un MAVO, un pistol de lipit, fludor si niste sacaz.

Oricum, nu este mai ieftin sa cumperi decat sa repari, este un nonsens economic asta. Multa lume are aceasta idee, insa cu 50 de lei iti cumperi in 99% din cazuri tot o pocnitoare, iar la sfarsit ai doua pocnitori defecte  :rade:

Editat de spiderflash
Link spre comentariu

Majoritatea depanatorilor depaneaza televizoare,laptopuri,pc-uri, etc de mii de lei, si prin natura meseriei, suntem oameni care sunt la curent cu noile trenduri in technologie, Aveti o imagine gresit,daca credeti ca depanator inca inseamna doar un MAVO, un pistol de lipit, fludor si niste sacaz.

Oricum, nu este mai ieftin sa cumperi decat sa repari, este un nonsens economic asta. Multa lume are aceasta idee, insa cu 50 de lei iti cumperi in 99% din cazuri tot o pocnitoare, iar la sfarsit ai doua pocnitori defecte  :rade:

Acum sa fim seriosi  eu am  la monitorul meu  gericom gm2600  care este destul de vechi  am  o placa de baza de 10/10cm  cu cateva smd-uri  si cativa electolitici  si monitorul meu este fabricat in 2008  vechea placa s-a  ars am avut noroc ca am mai avut o placa de rezerva  si am inlocuit-o   ce sa mai repari la o placa ca asta  ?

Electronica  este frumoasa imi pare rau ca nu am apucat si eu vremurile acelea cand piesele nu erau miniaturizate la extrem  si le puteai depana le stiai principiul de functionare etc,

Editat de Lucifér Lucifér
Link spre comentariu

Pai poti inlocui acele smd uri precum memorie, procesor,rezistente, diode,regulatoare,etc. Intradevar, in unele cazuri nu merita reparat, insa astea nu sunt cazuri atat de dese precum a-ti crede.

In alta ordine de idei, principiul de functionare il afli din carti si nu din dimensiunea aparatului. Un bu508 af sau un tz bipolar smd, se masoara la fel.

P.S. Nu pot sa nu sesizez ironia, eu am ca motto "Nihil sine Deo" iar dvs in calitate de preopinent al meu, aveti nickname-ul Lucifer  :rade:

Editat de spiderflash
Link spre comentariu

Va propun un exercitiu de imaginatie.

Cum ar fi daca pe o placa de tv/pc etc .in loc de condensatori ,diode ,tranzistori rezistente etc  ati vede o simpla pastila de siliciu  si mufele de conectica a placii respective  fara absolut nici un condensator ,rezistenta etc  ? aici este momentul cand un simplu om nu mai poate face nimic  ,si este mai aproape decat ne imaginam . :84

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări