La Trovanti Postat Martie 13, 2016 Partajează Postat Martie 13, 2016 (editat) Am inceput sa gravez in lemn si nu-mi iese finisarea la taiere; tot raman bucatele de fibra atarnate pe marginea taieturii. Am vazut ca se pot slefui, dar poate stiti o metoda mai buna ? Multumesc Editat Martie 13, 2016 de La Trovanti Link spre comentariu
La Trovanti Postat Martie 13, 2016 Autor Partajează Postat Martie 13, 2016 (editat) Da, este de cativa ani. Editat Martie 13, 2016 de La Trovanti Link spre comentariu
La Trovanti Postat Martie 13, 2016 Autor Partajează Postat Martie 13, 2016 (editat) Cred ca le-am slefuit deja Editat Martie 13, 2016 de La Trovanti Link spre comentariu
La Trovanti Postat Martie 13, 2016 Autor Partajează Postat Martie 13, 2016 Multumesc Link spre comentariu
bcristian Postat Martie 13, 2016 Partajează Postat Martie 13, 2016 Ce lemn? Ce tip si dimensiune de freza? In cele moi raman fibre, mai mici sau mai mari, nu am gasit solutie sa nu ramana deloc. Conteaza si directia de taiere fata de fibra. Link spre comentariu
La Trovanti Postat Martie 14, 2016 Autor Partajează Postat Martie 14, 2016 (editat) Lemn de brad uscat, cand am taiat fag freza a inegrit lemnul. Parca am folosit freza in V. Fibrele erau doar in suprafata. Sensul de taiere fata de fibra nu poate fi ales cand gravezi un model. Am vazut ca la frezare suprafete , dupa ce face baleierea suprafetei mai face o trecere pe contur si nu mai raman resturi. Poate o frezare din doua treceri, prima cu viteza si adancime mai mica sa toace bine fibrele ?! Experienta conteaza de aceea am zis sa intreb. Editat Martie 14, 2016 de La Trovanti Link spre comentariu
bcristian Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Bradul e cel mai pacatos din punctul asta de vedere. Iti arde fagul pentru ca ai turatie prea mare si/sau viteza de deplasare prea mica. Fa modelul din 2 treceri, ultima cu turatie si viteza cat mai mare (dar sa nu arda) in care iei doar ~0.5 mm. Daca programul nu are optiunea asta la V-carve, fa acelasi model de 2 ori, prima data cu Z 0.5 mm mai sus decat realitatea si a 2-a oara cu cel real. Link spre comentariu
La Trovanti Postat Martie 14, 2016 Autor Partajează Postat Martie 14, 2016 (editat) Bcristian, Concluzie; la fag nu raman fibre si se poate elimina "arsura" cu un regim de taiere potrivit. : la brad nu se pot elimina fibrele netaiate. Si atunci sa prefer fagul in locul bradului ? Multumesc Editat Martie 14, 2016 de La Trovanti Link spre comentariu
bcristian Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Cu cad lemnul e mai tare si are structura mai uniforma, cu atat se prelucreaza mai curat. Din lemnele cu care am lucrat eu, parul iese cel mai frumos. Urmeaza stejarul, salcamul, teiul, fagul. Fagul l-am pus ultimul pentru ca mie personal nu-mi place - cel putin daca nu este fiert are variatii mari dimensionale in functie de umiditate, are tensiuni interne mari (adica se deformeaza in timp) si nu in ultimul rand e delicatesa pentru o hoarda de insecte. Dintre toate lemnele cu care am avut de-a face (a nu se intelege ca-s mare mester), doar arinul e mai rontzait decat fagul. Problema principala la brad (si molid) e diferenta f mare de rezistenta si duritate intre fibra si materialul dintre ele. Combinat cu faptul ca la freza V este practic imposibil sa ai regim corect de aschiere pe toata lungimea taisului, iese ce ai vazut. Link spre comentariu
La Trovanti Postat Martie 15, 2016 Autor Partajează Postat Martie 15, 2016 "Cu cad lemnul e mai tare si are structura mai uniforma, cu atat se prelucreaza mai curat" Lemnul este un material frumos si trebuie sa ne adaptam la ce gasim folosind o tehnologie potrivita. De acord si cu informatia data de colegul (ooops, a disparut postarea) ca lemnul ud este mai moale si lasa ate. Avantajul la brad (esenta moale ) este ca se usuca mai repede decat esentele de lemn tari si sunt sanse mai mici sa crape stricand lucrarea. Multumesc mult de informatie. Link spre comentariu
bcristian Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Daca vrei esenta moale, recomand teiul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum