philiprobz Postat Martie 13, 2016 Partajează Postat Martie 13, 2016 Pe scurt, ceea ce doresc sa fac este sa inscriptionez mai multi tarozi pe care i-am primit de la o cunostinta care a lucrat intr-o sectie de scularie , tarozi cu diametre si pasuri mai rar folosite. Multi dintre acesti tarozi au fost facuti din alti tarozi mai mari iar grosimea cozii acestora nu corespunde cu partea responsabila efectiv de filetat . Vreau asadar, sa inscriptionez pe fiecare tarod valoarea corespunzatoare a diametrului si pasului. M-am uitat la niste tarozi de fabrica mai vechi care aveau ceva inscriptionat dar nu prin pansonare si nici cu laser sau alte minuni moderne. Cred ca tot prin actiunea coroziva a unei substante chimice au fost realizate acele notari. Intentionez sa folosec clorura de zinc si acoperirea cu o alta substanta a cozii tarodului, zgarierea cifrelor dorite si cufundarea in baie de clorura de zinc a portiunii respective. Ceva sfaturi ar fi binevenite si mai ales as vrea sa aflu ce fel de substanta este potrivita si accesibila in acelasi timp pt acoperirea de care am pomenit. Pe un forum am citit ca se poate folosi un grund din smoala si nu mai stiu ce fel de ceara , "imune" la clorura de zinc dar nu m-am lamurit. Link spre comentariu
ndc74 Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Eu pt treaba asta folosesc o frezuta gen Dremel cu arbore flexibil si o freza sferica diamantata cu diam de 3mm. Scriu direct cu mana pe scula. Marcajul rezultat nu pot sa spun ca e ca la carte (nu e profund, doar un soi de zgarietura), dar este foarte rapida marcarea si suficient pt mine sa vad despre ce scula e vorba. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum