Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reducere putere/bas difuzor

Vizitator paunionutz

Postări Recomandate

Vizitator paunionutz

Salut baieti si fete (daca sunt pe forum)

Sa incep cu povestea, sa intelegeti ce anume vreau sa fac.

Am pe masina un sistem audio de fabrica, de 200 wati. Sistemul cuprinde 6 difuzoare+ 2 tweetere, amplificate de o statie. Difuzoarele fata sunt legate cu tweeterele iar cele din usile spate sunt legate cu cele de la luneta. Difuzoarele au 8 ohm (nu stiu tweeterele cat au, dar probabil tot pe acolo). Mai am un loc in mijlocul bordului, pentru o boxa centrala, pentru surround. In mod normal acea boxa are o iesire separata din instalatie (casetofon), care la mine nu este activata si bineinteles nici boxa nu este in bord. Pentru a o putea activa, trebuie sa schimb casetofonul si apoi sa merg la reprezentanta pentru a schimba softul, pentru a fi recunoscut de restul calculatoarelor. Dar este o operatiune destul de costisitoare si nu este rentabil.

Am legat la un moment dat o boxa (acelasi tip cu cele de pe masina), dar fiind mai sus si avand aceeasi putere cu cele de pe masina, sunetul le cam acopera pe celelalte, plus ca basul nu se intelege prea bine cu bordul si se aud si diverse alte sunete ciudate (vibratii, zornaieli, etc).

Mentionez ca boxa centrala am legat-o pe una din iesirile casetofonului. Acesta are 4 iesiri pentru boxe si o alta iesire pentru statie, ambele fiind active.

Prin urmare as dori sa reduc puterea boxei sau macar macar sa-i iau din bas.

Am tot citit pe net, dar nu sunt lamurit. Unii spun de rezistente, altii spun de condensatori (100v cu 100 uf legat in serie pe plusul boxei). Acesta este tipul boxei, daca are vreo relevanta http://www.parts4swedes.nl/nl/product/volvo-speaker-9472008/#prettyPhoto

Va mutumesc pentru timpul acordat!

L.E:Imi cer scuze, nu stu de ce a aparut topicul de doua ori. Rog un moderator sa stearga unul din ele.

Editat de paunionutz
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

1

• enderman

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator paunionutz

Amplificatorul este cel de fabrica si nu are nici un fel de reglaj. In plus, eu am sa leg boxa pe o iesire a casetofonului, iar restul boxelor din masina vor ramane prin ampificator, astfel nu stric nici impedanta celorlalte boxe si nu solicit nici finalii casetofonului

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări