Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

centrala clasica sau condensatie?

dem3ntor

Postări Recomandate

salut

in curand voi realiza instalatia termica la noua casa.

la apartamentul actual am saunier duval thema classic, de care sunt foarte multumit

la viitorul apartament nu prea stiu ce sa montez...

as alege tot o centrala clasica - mai ieftina, suprafata incalzita este de 70mp, deci mica, caloriferele sunt mai mici.

voi ce ati face? clasica sau condensatie?

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dem3ntor

3

• GEO 53 BN

3

• sesebe

2

• blazeu

2

Top autori în acest subiect

Daca vrei sa montezi centrala in condensatie, atunci trebuie sa faci incalzirea prin pardoseala. Mai scump decit cu calorifere, dar faci economie la gaz ,temperatura de lucru fiind mult mai mica,aproape la jumatate decit la centralele clasice.

Link spre comentariu

Se mai găsesc centrale clasice?  Parca este o lege care spune ca se vom monta doar în condensare, ca au randamentul mai mare.

Ce timpenie!

Oricum si cele in condesatie daca se cere o temperatura mai mare la agentul termic tot ca cele clasice lucreaza.

Link spre comentariu

......................  Parca este o lege care spune ca se vom monta doar în condensare, ...............

Au fost niste zvonuri. A trece de la centralele clasice la cele in condensatie,e usor. Se da jos cea veche si se inlocuieste cu cea noua ,in condensatie. Pentru a beneficia de avantajele centralei in condensatie,trebuie facute ceva investitii, care nu-s mici de loc. In primul rind trebuie sa se renunte la incalzirea cu calorifere si sa se treaca la incalzirea prin pardoseala,ori asta inseamna intoarcerea casei(apartamentului) cu fundul in sus.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Se mai găsesc centrale clasice?  Parca este o lege care spune ca se vom monta doar în condensare, ca au randamentul mai mare.

o prostie!

nu se mai fabrica ,nu ca nu se mai monteaza.

un pic de marcheting pt ca nu se vindea noua gaselnita.

nu zic ca nu e mai evoluata cea in condensatie,dar nu-si merita cei 1000 de lei in plus

din punct de vedere al componentelor.

ma ocup cu realizarea de instalatii termice in cadrul unei echipe cu toate actele in regula

si desi sunt la curent cu ce apare nou,in noiembrie am optat pt un viessmann vitopend 100 pt

a functiona in tandem cu o centrala pe lemne la mine acasa.clasica,simpla si fiabila.

a costat 2550 de lei si una in condensare,acelasi brand,aceiasi putere,era 3500.

. dupa parerea mea,o zvonistica agresiva , prost inteleasa de populatie si speculata de baietii "de la preturi".

Link spre comentariu

Pentru a incerca "lamurirea" chestiunii: 

1 "Condensatia" ar insemna o crestere de randament in jur de 10% (cu scaderea in aceeasi proportie a consumului de gaz), INSA:

2 Chestia asta se intampla pentru temperatura agentului de MAXIM 50 de grade (recomandat mai spre 40)(necesar pentru a se putea 

produce CONDENSATIA vaporilor de apa). Asta implica:

3 FIE incalzire in pardoseala (temperatura utilizata chiar sub 40 de grade, FIE radiatoare clasice (calorifere), insa cu suprafata de radiatie

MULT mai MARE (dupa unele calcule spre TRIPLA, diferenta de temperatura scade mult, de la 80-20 la 40-20, scazand "puterea radiata"

de unde si necesarul mai mare de suprafata. In fine, pentru a nu scadea prea mult temperatura apei in calorifer pana la iesire, ar fi necesara

marirea debitului de apa, rezonabil, de inlocuit TEVILE intre centrala si calorifere cu altele de diametre mai mari.

Chestia e ok daca o vedeti ca pe o investitie strategica (adica pe termen LUNG), insa.... multi vor sa rezolve cu bani putini, unii nu intentioneaza

sa ramana acolo cu deceniile, centrala mea cea "longeviva" a functionat 12 ani si nu mai poate fi reparata pentru ca nu se mai gasesc piesele

de care as avea nevoie, etc. etc. .... 

PS Cand au aparut primele "in condensatie" erau la pret aproape dublu; acuma diferenta a scazut sub 50%, insa nu cred ca mai scade; si sa nu

uitam costurile cu majorarea radiatoarelor si a conductelor, fara a mai mentiona ca in micile noastre camere nici nu avem unde sa punem cele 2

radiatoare suplimentare necesare!!!

Editat de blazeu
Link spre comentariu

pana la urma voi merge pe variante cclasica.

maine voi merge sa cumpar centrala: am ales fie saunier duval thema clasic, orice de la vaillant pana in 2500ron, sau viessman vitoped 100.

ce parere aveti?

Multumesc!

Link spre comentariu

pana la urma voi merge pe variante cclasica.

maine voi merge sa cumpar centrala: am ales fie saunier duval thema clasic, orice de la vaillant pana in 2500ron, sau viessman vitoped 100.

ce parere aveti?

Multumesc!

Ultima am eu si nu a rezistat nici 8 ani (ventilator cu rulmenti uzati).

Link spre comentariu

Viessman Vitopend 100 am vazut si stiu ca nu trecea anul(dupa expirarea garantiei) sa nu apara probleme.  Ba vana cu 3 cai,ba motorasul pas cu pas,ba vibra ventilatorul care evacua gazele(o cirpaceala facuta de cei care asigurau garantia,prin montarea unei contragreutati), ba schimbatorul de caldura pierdea apa,placa schimbata,pierderi de apa pe la robinetul de umplere(O-ringurile de pe tija robinetului, intarite si crapate) etc.

Ori a fost ghinion,ori componentele centralei de proasta caltate.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Globalizarea dragilor! Orice fabricant cumpara componentele de la diversi furnizori de subansamble, si in "goana" dupa castig

(termenul "profit" nu are aceeasi semnificatie in romana ca in engleza!!!), uneori se cumpara marfa dubioasa....

Marci altadata considerate "hi-end" dau niste chix-uri penibile; nu mai gasim calitatea de altadata in brand-uri "consacrate"

(vessman, saunier-duval, junkers-bosch, vaillant, nu am urmarit vreo ordine; ca fapt divers am inlocuit anul trecut cazanul

mural Protherm Leopard cu un Saunier-Duval; dupa 2 luni de functionare si 2 saptamani de insistente mi-au schimbat placa

electronica...). Sa vedem cum termina iarna, mai intai, si apoi cum duce cei 6 ani de garantie din oferta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări