Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Harman Kardon PM655

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Acest amp integrat este din colectia proprie,a fost adus de mine din Germania prin 1994 ( impreuna cu alte citeva zeci se scule audio) .Zacea de peste un an de zile in atelierul meu, nu prea a fost folosit pentru ca etajele finale intrau in protectie dupa o anumita putere.Am demontat ampul si am observat ca mai fusese reparat,o parte din finali,prefinali ,driveri,fusesera schimbati cu alti tranzistori,unele rezistente aveau valori aiurea.Pentru ca nu am avut tranzistori identici cu cei din schema am fost nevoit sa inlocuiesc cu altceva,am facut urmatoarele inlocuiri:2SD667/2SB647 inlocuiti cu 2SC3298/2SA13062SA1111/2SC2591 inlocuiti cu 2SA 1013/2SC23832SC3281/2SA1302 inlocuiti cu 2SC5200/2SA19432SC945 inlocuit cu MJE340,este tranzistorul din circuitul superdioda,a fost montat pe radiotorul finalilor si prefinalilor,pentru o mai buna monitorizare a curentului de repaus.Am inlocuit si toti condensatorii electrolitici din etajele finale si semireglabilii.Dupa reglajele etajelor finale ,ampul functioa perfect,fara a mai intra in protectie.Pentru protejarea incintelor ,in cazul intrarii finalilor in scurt.am montat si sigurante pe iesirea etajelor finale,la acest amp protectia blocheaza un etaj cascoda si pune intrarile in mute,nu are relee care sa decupleze incintele,este protectie kakamaka,in caz de finali sarma ,se pot arde bobinele difuzoarelor de bas din incinte.Toate bune si frumoase,vreau sa ascult un vinil......oha sunet,preul MM/MC nu functioneaza.Demontez preul,la o verifiare sumara observ ca multi tranzistori pot fi scosi cu mana,fara a mai fi dezlipiti,toti cei in capsula TO92M ,ok...avem de munca.Verific tranzistorii,refac toate lipiturile de pe paca,inlocuiesc rezistentele care alimenteaza cele doua stabilizatoare,sunt subdimensionate ca putere,le inlocuiesc cu unele de 2W,schimb toti ondensatorii electrolitici.Dupa citeva ore de munca,preul fnctioneaza .Aceste ampuri din seria PM600 sau 6000 sunt destul de intilnite in Romania,numai eu am vindut cam 30.Ce hibe au :comutatoarele care actioneaza prin apasare uneori fac contacte imperfecte.radiatoare subdimensionate,japonezii fac economie la toate materialele .cablajul imprimat este de groaza,tot pentru economie,padurile unde sunt lipite terminalele componentelor au stanare de doar 0,5....1mm in jurul gaurilor,ampul este lipit in baie de aliaj,asa se face economie de aliaj de lipire,este candidatul suprem la lipituri reci, de asta se defecteaza multe ampuri Harma Karton,eu am refacut toate lipiturile de pe palaca etajelor finale si preului de doza MM/MC.toti tranzistorii in capsula TO92M lucreaza la temperaturi mari,cei din etajul final sunt fierbinti,cei din preu au cam 45 de grade.Ampul are un sunet bun,problema este ca o restaurare poate costa mai mult decit pretul unui amp achizitionat sh.

post-176980-0-48796500-1457861582_thumb.jpg

post-176980-0-50681000-1457861594_thumb.jpg

post-176980-0-72819200-1457861610_thumb.jpg

post-176980-0-74490700-1457861631_thumb.jpg

post-176980-0-50984700-1457861986_thumb.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări