lucian_v Postat Martie 12, 2016 Partajează Postat Martie 12, 2016 Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un sfat si anume:Doresc sa am in fiecare baie cate un difuzor pentru muzica ambientala. Am gasit difuzoare speciale pentru saune care au urmatoarele specificatii:Putere max 20w, impedanta 4 ohmi..etc.toate difuzoarele vor fi legate la un amplificator aflat in camera tehnica. Distanta maxima de la cel mai indepartat difuzor pana la amplif va fi undeva la 20m.Avand in vedere ca sunt la faza de cablare, va rog frumos sa ma sfatuiti ce cablu trebuie sa bag in pereti pentru ele.va multumesc Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 12, 2016 Partajează Postat Martie 12, 2016 (editat) Poti pune si cablu de telefon - cel mai ieftin care exista . Prin el vor trece 2-3V si maxim 0,1A asa ca nu sunt cerinte critice. (Daca gaseai, erau suficiente si difuzoare de 3W.) Editat Martie 12, 2016 de shambala Link spre comentariu
lucian_v Postat Martie 12, 2016 Autor Partajează Postat Martie 12, 2016 Multumesc frumos.Practic am nevoie de 2 fire nu? Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Martie 12, 2016 Partajează Postat Martie 12, 2016 Pune macar de 2x0.75mm patrati. Shambala a raspuns la nervi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 13, 2016 Partajează Postat Martie 13, 2016 Depinde cum legi difuzoarele, serie/paralel sau mixt. Teoretic difuzoarele de radioficare au transformator adaptor de impedanta. Eu iti recomand cablu bifilar de 2x1mm^2 Link spre comentariu
spark Postat Martie 13, 2016 Partajează Postat Martie 13, 2016 0.75 sau 1mm tot un drac daca nu a specificat puterea amplificatorului poate bietul lucian v. doreste sa injecteze semnal de 50W in difuzoare de 20___ Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 13, 2016 Partajează Postat Martie 13, 2016 (editat) Oameni buni, pt muzica sau sunet ambiental intr-o baie - zeci de W ? Nu cred ca se folosesc mai mult de 2 x 0,2W, hai maxim 2 x 0,5W. Nu am raspuns la nervi, am vb f serios. Este exact ca si aromaterapia sau cromoterapia - se folosesc cantitati/marimi f mici. Editat Martie 13, 2016 de shambala Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Martie 13, 2016 Partajează Postat Martie 13, 2016 (editat) Merge foarte bine si 2x0.75 Dar nu ai specificat sunt difuzoare de linie pe 100v ? Editat Martie 13, 2016 de stefan94stefan Link spre comentariu
validae Postat Martie 13, 2016 Partajează Postat Martie 13, 2016 Poate omul vrea să facă jacuzzi cu difuzoarele, de unde știm noi ? O folosi difuzoare subacvatice ca astea: http://www.soundcreation.ro/boxe-pentru-montaj-pentru-sisteme-de-100-70v-cid385_2351/monacor-uws-100-id10307.html Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 13, 2016 Partajează Postat Martie 13, 2016 (editat) A spus destul de clar "... in fiecare baie cate un difuzor pentru muzica ambientala. Am gasit difuzoare speciale pentru saune ..." Nu le pune pe fundul sau in peretii piscinei NU se recomanda difuzoare de linie (70 sau 100V) in bai sau saune. Editat Martie 13, 2016 de shambala Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Martie 13, 2016 Partajează Postat Martie 13, 2016 Eu lucrez in domeniu si se monteaza difuzoare de linie in dusuri ....asa vor proiectantii ... Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 13, 2016 Partajează Postat Martie 13, 2016 Sigur ca exista solutii acceptate pt montarea difuzoarelor de linie in sali de baie, cum sunt si pt montarea prizelor pt 230V. Recomandarea era adresata incercarilor DIY. Link spre comentariu
lucian_v Postat Martie 15, 2016 Autor Partajează Postat Martie 15, 2016 Domnilor in primul rand va multumesc tuturor pentru raspunsuri. In al doilea rand o sa va descriu un pic mai detaliat ce doresc sa fac deoarece realizez ca mai am intrebari 1 - O sa folosesc cablu de 2x0.75 pentru conectarea difuzoarelor 2 - Am ales acel difuzor de 20W deoarece mi-au convenit dimensiunile sale fizice si faptul ca este special gandit pt medii umede. Evident ca pt o muzica ambientala intr-o camera de 8m2 nu am nevoie de toti cei 20W, dar ma gandesc ca ii voi regla volumul in functie de necesitati. 3 - In total voi avea 6 astfel de difuzoare, care vor fi legate toate in camera tehnica la un amplificator de 6x20-30w ...este corect cum m-am gandit? 4 - Semnalul in amplificator va fi probabil de la un raspbery pi care va rula un radio de pe internet 5 - Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie de modificare a volumului pentru aceste difuzoare. Ideal ar fi sa pot modif volumul independent. Va multumesc din nou Link spre comentariu
digix Postat Iulie 12, 2016 Partajează Postat Iulie 12, 2016 Va rog sa-mi recomandati un producator de cabluri din Romania care eventual sa vanda si on-line. Ma intereseaza cablu pentru boxe (rosu+negru) de diverse sectiuni dar din cupru, nu mai suport cablurile chinezesti. Link spre comentariu
romicap Postat Iulie 12, 2016 Partajează Postat Iulie 12, 2016 (editat) Foloseste cablu de cupru , litat . 0,75-1mm pentru curent electric . Se gaseste oriunde si e pana la 1 leu.metrul liniar . Culorile le alegi singur. Bate pe Google ,cablu litat de cupru 0,75 si vei avea o multime de legaturi . Editat Iulie 12, 2016 de romicap Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum