Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

avrdude: ser_open(): can't open device "\\.\COM1":

Vizitator r0ckstar

Postări Recomandate

Vizitator r0ckstar

Prima data cand folosesc Arduino. Am o placuta Nano si incercai sa uploadez un exemplu. O sa spun pe pasi ce facui.

1) Instalai Arduino IDE 1.6.8
2) Conectai placa la laptop printr-un Mini-USB.
3) Deschisai Basic Example - Blink
4) Setai Board ca Nano
5) Setai programator ca Arduino as ISP
6) Apasai Upload

Eroarea completa:

avrdude: ser_open(): can't open device ".COM1": The system cannot find the file specified.

Problem uploading to board. See http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload for suggestions.

Ca fapt divers, Tools -> Port este gri si nu pot sa dau click pe el. De asemenea, o solutie pe google spunea sa updatez driverul din device manager facand browse la Arduino/drivers. Nu gaseste niciun driver acolo!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabiferaru

3

• Liviu M

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In device manager, la ports, pe langa COM1 nu mai ai nimic? Trebuia sa ai un port serial virtual pus de driverii de la Nano. La prima conectare a placutei la PC nu ti-a dat vreo eroare de instalare a driverilor?

Link spre comentariu
Vizitator r0ckstar

Cu alte cuvinte, tebuie sa-i spui lui Arduino ce port sa foloseasca: Tools -> Port.

Dupa cum am spus, optiunea asta e cu gri. Nu pot s-o selectez. Asa arata Device Manager la mine:

post-255980-0-17680500-1457792557_thumb.png

Link spre comentariu
Vizitator r0ckstar

Stiu, dar nu imi ofera posibilitatea sa-l repar. Nu gaseste niciun driver sa instaleze, nici online si nici din folderul "drivers" din locul in care am instalat Arduino.

Link spre comentariu
Vizitator r0ckstar

Scrisul e sters....il zgarie unul de la service cu periuta cand curata sacazul. O sa incerc ambele, pe rand.

Oricum, realizai un mic progres. In device manager, instalai legacy hardware si acum am si eu COM & LPT, sub care apare COM3. Din pacate, e tot cu semnul exclamarii si tot nu se updateaza.

EDIT: Driverul nu merge instalat. Zice "Driver install failure!".

Editat de r0ckstar
Link spre comentariu

Vezi ca in pachetul oficial Arduino sunt numai driverele pentru adaptoare FTDI (ft232), dar cele mai multe clone chinezesti vin cu CH340. Iti trebuie drivere corespunzatoare.

LE Iar am apasat tarziu pe "trimite"

Editat de Liviu M
Link spre comentariu
Vizitator r0ckstar

MERGE! Se pare ca are putin joc Mini-USB si deaia nu mearsa instalarea driverului. Dar acum merge. Multumesc gabiferaru, driverul tau ma rezolva. :d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări