validae Postat Iunie 5, 2016 Partajează Postat Iunie 5, 2016 Probabil ceva este în neregulă fie cu încărcătorul powerbank-ului, fie chiar cu acumulatorul, dacă se oprește mereu la 10%. Poți cumpăra un kit încărcător cu 8 Lei de pe forum, au unii colegi la Bazar.Dar nu încărca niciodată acumulatorii Li-Ion fără montaj dedicat, fiindcă pot exploda sau produce incendii. Link spre comentariu
Vizitator usr1 Postat Iunie 5, 2016 Partajează Postat Iunie 5, 2016 Nu ati inteles sau m-am exprimat eu gresit...Powerbank-ul il incarc la 100% si este ok. Insa eu vreau sa folosesc powerbank-ul pe post de baterie suplimentara pina se descarca complet numai ca nu reusesc deoarece se opreste automat dupa ce incarca bateria device-ului la care este conectat. Singura solutie este sa scot firul de pe iesirea de 5v si sa conectez inapoi ca sa mai incarce bateria la 100% apoi iar se inchide automat. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 5, 2016 Partajează Postat Iunie 5, 2016 Păi descărcarea sub tensiunea minimă de 3V este dăunătoare acumulatorilor cu Litiu.Dar dacă vrei să folosești bateria internă ca sursă suplimentară în alte scopuri decât de încărcare a acumulatorilor, trebuie să adaugi un alt montaj care să asigure totuși oprirea alimentării la atingerea nivelului de 3V pe acumulatorul powerbank-ului. Eventual un alt invertor, care să asigure 5V sau mai mult...fiindcă modificarea circuitului existent nu e chiar ușoară și e posibil să-l distrugi experimentând pe el. Link spre comentariu
Vizitator usr1 Postat Iunie 5, 2016 Partajează Postat Iunie 5, 2016 Acum ma gandeam ca efoarte usor sa realizez modificarea.....iau accumulatorii din powerbank, cumpar un incarcator de powerbank de pe ebay mai pun o mufa usb mare si am pe iesire 5v constant. Link spre comentariu
morocanosul Postat Iunie 6, 2016 Partajează Postat Iunie 6, 2016 Dupa ce reusesti sa faci modificarea,spune-ne si noua....rezultatul! (Cum/ce ai modificat,eventual niste poze...),nu de alta, dar mai sunt colegi care vor sa afle lucruri noi...! Link spre comentariu
Vizitator usr1 Postat Iunie 6, 2016 Partajează Postat Iunie 6, 2016 Sunt doua tipuri de chipuri in powerbank-uri....pasiv si activ. Majoritatea sunt active adica au functia de autopoweroff cind bateria telefonului ajunge la 100%. Cele pasive au 5v continuu pe iesire. Am vazut pe ebay un kit diy cu tot cu montaj in el dar nu reusesc sa-mi dau seama ce fel de chip are. Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 17, 2016 Partajează Postat Iunie 17, 2016 Înseamnă că "am îmbătrânit",și m-am cam "sclerozat".Mă gândeam la rezistențe-4R7 4,7 Ohm-,scuze. n-ai îmbătrânit: rezistenţele şi inductanţele smd se cam notează la fel, cu deosebirea că n-ai să vezi sutele de valori posibile pentru rezistenţe. şi dacă n-ai de-a face cu inductanţe smd toată ziua e uşor să le confunzi! cauta la magazinele de tigari electronice o sa gasasti accu de calitate samsung in special undeva pe la 38 lei descarcare 22c la 1,8-maxim 2.0A ce model alegi trebuiesc incarcati balansat oricare din ei LI,XX poti folosi tipul ast de sursa dc-dc http://ro.mouser.com/ProductDetail/Murata-Power-Solutions/OKR-T-6-W12-C/?qs=b1CvEdhOXIafkisBJ0tQnQ%3D%3D Edit: Mai pune și semne de punctuație....și majuscule din când în când. io am nişte "e-go" uri pe care proprietarul voia să le arunce, dar le-am luat io, cu gândul că folosesc "ţevile" (de alea aveam nevoie, nu de baterii). le-am desfăcut zilele trecute, şi în loc de elemenţi 18650 am găsit înăuntru nişte LI-Po noname (scrie pe ele doar tensiunea şi capacitatea maximă), plus o plăcuţă cu un circuit regulator integrat. le pot încărca cu un generator de curent constant, sau am în continuare nevoie de un regulator ca ăla din link? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 17, 2016 Partajează Postat Iunie 17, 2016 http://batteryuniversity.com/learn/article/the_li_polymer_battery_substance_or_hype Link spre comentariu
validae Postat Iunie 17, 2016 Partajează Postat Iunie 17, 2016 Ai nevoie de încărcare cu limitarea tensiunii maxime exact ca la elemenții Li-Ion, de asta se ocupa cel mai probabil integratul de pe acea plăcuță.Nu le încărca totuși cu un curent mai mare de 400-500mA.Ce capacitate au elemenții ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum