Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare PowerBank

Vizitator

Postări Recomandate

Salut. Am un PowerBank de capacitate 15000mAh (4x3750mAh)

Evident, iesiri USB 5V, 2.1A Eu am un consumator de 1.2A.

Ideea este ca obtin acelasi timp de descarcare ca si la un PowerBank de 5000mAh (Sony)

Ma gandeam, sa schimb bobina aia 4R7 cu una de genul la 1.1A

Ar lungii cu ceva timpul de descarcare ?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

5

• morocanosul

2

• adydep

2

• sesebe

1

Top autori în acest subiect

Asa cum este acum merge?

"Ideea este ca obtin acelasi timp de descarcare ca si la un PowerBank de 5000mAh (Sony)"

Adica vrei sa-l descarci mai repede?

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Crezi că dacă se specifică o capacitate de de 3750mAh per element, acela este și adevărul ?  Hai să fim serioși....cu niște elemenți no-name. Diferența dintre o ,,chinezărie,, și un lucru de firmă, este de obicei că firma respectă de obicei cuvântul scris....

Nu te apuca să modifici aiurea prin schemă, nu e vina schemei ci a acumulatorilor folosiți acolo. 

Link spre comentariu

Crezi că dacă se specifică o capacitate de de 3750mAh per element, acela este și adevărul ?  Hai să fim serioși....cu niște elemenți no-name. Diferența dintre o ,,chinezărie,, și un lucru de firmă, este de obicei că firma respectă de obicei cuvântul scris....

Nu te apuca să modifici aiurea prin schemă, nu e vina schemei ci a acumulatorilor folosiți acolo. 

Corect. Iar interfata e o alta chinezarie ieftina si proasta, nu e protejata la scurtcircuit pe iesire, nu incarca deloc corect cei patru acumulatori fake, degeaba schimba omul acumulatorii cu Sanyo, Panasonic sau Samsung de la 60 lei/buc in sus, ca rahatelul ala SMD nu va incarca decat cu 45-60% acei acumulatori.

Link spre comentariu

Ma gandeam, sa schimb bobina aia 4R7 cu una de genul la 1.1A

Om fi la secțiunea începătorilor,dar o inepție mai mare nici că puteați debita.4R7 este marcajul pentru o rezistența cu valuarea de 4,7 Ohm,ori bobinele nu se măsoară în "Ohm",ci în "Henry". 1,1A-în Amperi se măsoară intensitatea curentului electric.Ceață totală :rade: Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Corect. Iar interfata e o alta chinezarie ieftina si proasta, nu e protejata la scurtcircuit pe iesire, nu incarca deloc corect cei patru acumulatori fake, degeaba schimba omul acumulatorii cu Sanyo, Panasonic sau Samsung de la 60 lei/buc in sus, ca rahatelul ala SMD nu va incarca decat cu 45-60% acei acumulatori.

E posibil ca rahatelul sa incarce complet chiar si acumulatorii de firma, dar intr-un timp mai lung. Daca asta nu deranjeaza, simpla schimbare a acumulatorilor cu unii de calitate, ar putea fi suficienta. Acumulatori 18650, diverse capacitati si firme, se gasesc la TME.

Editat de giongiu
Link spre comentariu

Om fi la secțiunea începătorilor,dar o inepție mai mare nici că puteați debita.4R7 este marcajul pentru o rezistența cu valuarea de 4,7 Ohm,ori bobinele nu se măsoară în "Ohm",ci în "Henry". 1,1A-în Amperi se măsoară intensitatea curentului electric.Ceață totală :rade:

Daca taceai, intelept ramaneai. Tocmai ce ai inlaturat orice indoiala.4R7 = 4.7 micro H.
Link spre comentariu

Mda. Pana la urma am ales sa-mi fac unul de la zero cu LiPo.

Sa vad ce cutie gasesc, sa pot proiecta in jurul ei ceva.

Ma gandesc sa folosesc un LiPo 3S de 5000mAh, pun celulele serie 3.7, imi trebuie doar sa opreasca tensiunea la 3.25, de incarcat

o sa folosesc un incarcator extern profesional.

18650 de la TME, nu cred ca e ok. Unele preturi le au OK dar pentru acumulatori e bataie de joc.

Ies mai bine de la jucarile RC.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

O să vezi că nu e chiar simplu să încarci corect un grup de acumulatori Li-Ion, iar de asta ține chiar ,,viața,, lor. Supraîncărcarea le e fatală....

Link spre comentariu

O să vezi că nu e chiar simplu să încarci corect un grup de acumulatori Li-Ion, iar de asta ține chiar ,,viața,, lor. Supraîncărcarea le e fatală....

tocmai de-asta ziceam ca o sa folosesc un incarcator extern...profesional..pentru Li-PO.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

cauta la magazinele de tigari electronice o sa gasasti accu de calitate samsung in special undeva pe la 38 lei descarcare 22c la 1,8-maxim 2.0A ce model alegi trebuiesc incarcati balansat  oricare din ei LI,XX poti folosi tipul ast de sursa dc-dc

http://ro.mouser.com/ProductDetail/Murata-Power-Solutions/OKR-T-6-W12-C/?qs=b1CvEdhOXIafkisBJ0tQnQ%3D%3D

Edit: Mai pune și semne de punctuație....și majuscule din când în când.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator usr1

Caut un powerbank care se incarce incontinu. Am unul de 4400 mAh insa in momentul cind bateria incarcata ajunge la 100% se opreste si el. L-as putea modifica cumva sa nu se mai opreasca cind bateria ajunge la 100%

Link spre comentariu

De ce sa nu se mai opreasca? Daca bateria este incarcata la max. crezi ca ai sa o poti incarca....125>150%? De fapt ce vrei sa afli,eu nu m-am prins...Faptul ca se opreste,inseamna ca TOCMAI iti protejaza acumulatorul si nu continua incarcarea pana...trebuie sunat la 112! :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări