barsan Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 Buna ziua! Am primit un amplificator Cybernet CA 110 si prin carcasa am observant ca, condensatorii de filtraj sunt bombati.Ea functioneaza dar as dori sa-i schimb. Mentionez ca nu sunt electronist si nu stiu prea multe despre condensatoare, dar imi plac aparatele audio vintage. Condensatorii vechi sunt 2 de 10000uf/50v ; +85 legati in serie (nu scrie firma ci doar Black Neg. ) si as dori sa-I schimb si nu stiu cu ce tip/firma de condensatoare (daca merita sa investesc bani multi sau sa achizitionez din astea mai ieftine). Mutumesc anticipat! Link spre comentariu
bmwh548 Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 Trebuie desfacut si identificat tipul constructiv al condensatorilor (cel mai probabil snap-in, dar ar putea fi si din cei cu surub) prima data. Niste condensatori prost alesi (fie ca tip constructiv fie ca producator) ar putea sa cedeze cu artificii destul de repede. Link spre comentariu
zal Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 La unii cond se bombează discul izolator de deasupra fără ca ei să aibă o problemă. Scoţi discul decupînd cu o lamă în jurul lui plasticul şi poţi vedea capsula de aluminiu ce are striaţii ptr rupere în caz de presiune internă. Dacă nu e nimic umflat şi curs lasă-i aşa. Discurile nu e obligatoriu să le mai lipeşti la loc. Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 Poti sa-i schimbi daca te incurca sau sa ii lasi acolo daca aparatul canta corect.Candva schimbam de nebun toti condensatorii de-i vedeam intr-un amplificator , dar foarte rar auzeam vreo imbunatatire.Sa nu coste condensatorii noi mai mult decat aparatul in sine!... Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 12, 2016 Partajează Postat Martie 12, 2016 Daca sunt intr-adevar "umflati" schimbati-i urgent, altfel ramaneti fara amplificator. Candva schimbam de nebun toti condensatorii de-i vedeam intr-un amplificator , dar foarte rar auzeam vreo imbunatatire.Sa nu coste condensatorii noi mai mult decat aparatul in sine!... Probabil nu i-ati schimbat pe cei care trebuie, cel putin asa am ramas cu impresia de la "Sansui"-ul din topicul acela... Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Martie 12, 2016 Partajează Postat Martie 12, 2016 (editat) ati ramas cu impresia gresita...aparatul era perfect functional.n-am schimbat nimic...controlul de ton este activat sau dezactivat dintr-un buton, la fel si iesirile monitor suntau iesirea de putere... apesi pe un buton si se aprind toate luminile dupa care ii spui clientului: Ei vedeti, s-a reparat! Da stiti cat mi-a luat pana ce l-am reparat!...Era macelarit domle... Acum patru ani am cunoscut un inginer care mi-a spus o vorba, as spune eu, memorabila: Cea mai obisnuita greseala pe care o face un depanator este ca atunci cand intalneste un aparat nou deschide mai intai manualul de service in loc sa citeasca MANUALUL DE UTILIZATOR. Pare-se ca si eu am facut greseala asta...nici macar nu era nevoie sa deschid aparatul. Ce sa-i faci!? la noi meseria inca se mai fura...altii fac training-uri . Editat Martie 12, 2016 de ionicadelatara Link spre comentariu
barsan Postat Martie 12, 2016 Autor Partajează Postat Martie 12, 2016 Buna ziua! Multumesc domnule "Zal"! Ati avut dreptate cu capacul de protective, doar el este umflat. Capacul de aluminiu este drept, nu prezinta semne de scurgere . Original, picioarele erau montate prin infasurare de sarma si nu prin lipire cum ma sfatuiti sa le remontez? Cu stima! Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Martie 12, 2016 Partajează Postat Martie 12, 2016 (editat) Daca nu se supara @zal ori autorul subiectului ca raspund si eu,la orele de dezamorsari pt materiale explozive sau material pirotehnic cu initiere electrica se pune in evidenta cu masuratori faptul ca breadboarding-up sau "infasurarea de sarma" ori contactul mecanic strans este mai durabil in timp, are rezistenta de contact mai scazuta si mai rezistent la socuri mecanice decat folosirea unui aliaj de lipire, de multe ori inadecvat.Oricum pinii condensatorului si firele sunt probabil deja cositorite in fabrica cu acelasi tip de aliaj de lipire deci contactul mecanic este optim.Puteti sa le incalziti un pic inainte de infasurare fara sa adaugati nimic. Aliajele moderne contin mai putin plumb sau deloc pt a fi aprobate rohs si contactul este friabil.In tehnica militara rohs nu se aplica tocmai pt calitatea lipiturii asigurata de plumbul din compozitia pastei de lipit. In cazul dvs, daca nu ati distrus firele, puteti reface legaturile asa cum au fost.Peste infasurari puteti aplica pasta de lipit, dar firele se rup mai usor in locul unde se termina lipitura.Indepartati partea desfasurata de fir de pe pinii condensatorilor si infasurati urmatorul cm de fir dupa ce i-ati indepartat izolatia.Daca firul nu este cositorit si este din cupru , cositoriti-l apoi infasurati-l pe pinul condensatorului. Editat Martie 12, 2016 de ionicadelatara Link spre comentariu
zal Postat Martie 12, 2016 Partajează Postat Martie 12, 2016 Nu am de ce să mă supăr cînd e corect ce postezi. Chiar m-aş bucura să postezi aşa, la subiect peste tot. ........... Aş completa doar că existau două tipuri de sîrme folosite la terminale şi pini prin înfăşurare, cele liţate şi cele simple, ambele cositorite din fabrică, însă cele mai bune erau cele liţate, cele simple oxidau mai uşor, cantitatea de cositor era mai mică pe ele, la cele liţate pătrundea şi între fire şi oricum rezistau la îndoituri repetate. Aşadar, cînd contactele şi firele sînt vechi şi oxidate, cel mai corect e să fie lipite zdravăn cu fludor, după o curăţare şi cositorire prealabilă. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum