mișa Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 Asta e poza la 5MHz cu o sonda de osciloscop care am zis ca nu e prea performanta: https://dl.dropboxusercontent.com/u/3712780/Poze%20pe%20forum/Rigol%20DG1022/P1060740.JPG Cu una performanta semnalul e mult mai frumos. Momentan nu am una laindemina ca sunt acasa. Aici e poza cu acelasi cablu BNC/BNC cu care am facut si cealalta poza. Are cam 1m si nici asta nu e deosebit de performant: https://dl.dropboxusercontent.com/u/3712780/Poze%20pe%20forum/Rigol%20DG1022/P1060741.JPG Osciloscopul e Philips PM3055 60MHz si e corect calibrat. Link spre comentariu
itube Postat Martie 11, 2016 Autor Partajează Postat Martie 11, 2016 @Grig Nu stiu ce impedanta are cablul bnc-bnc dar este cel furnizat de rigol. Am conectat sonda osciloscopului direct la bnc-ul generatorului, tot la fel. In prima sesiune am conectat sondele la cablul bnc-crocodili. Osciloscopul are 1Mohm/18pF. Link spre comentariu
djvas Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 Eu nu inteleg de ce nu testezi si cu impedanta adaptata corespunzator. Cat de greu este sa pui un T bnc cu un terminator (sau o rezistenta daca nu ai terminator) ? Eu zic ( din experienta) ca o sa o forma de unda mult mai ok. Link spre comentariu
itube Postat Martie 11, 2016 Autor Partajează Postat Martie 11, 2016 Asta e poza la 5MHz cu o sonda de osciloscop care am zis ca nu e prea performanta: https://dl.dropboxusercontent.com/u/3712780/Poze%20pe%20forum/Rigol%20DG1022/P1060740.JPG Cu una performanta semnalul e mult mai frumos. Momentan nu am una laindemina ca sunt acasa. Aici e poza cu acelasi cablu BNC/BNC cu care am facut si cealalta poza. Are cam 1m si nici asta nu e deosebit de performant: https://dl.dropboxusercontent.com/u/3712780/Poze%20pe%20forum/Rigol%20DG1022/P1060741.JPG Osciloscopul e Philips PM3055 60MHz si e corect calibrat. Din punctul meu de vedere, chiar daca pun o sonda foarte buna, semnalul dat de rigol tot este foarte deformat si nu ar trebuii, totusi nu-i chiar ieftin. 5MHZ sunt mizilic, ca sa nu mai spun ca si la 1MHz tot rau este. Eu nu inteleg de ce nu testezi si cu impedanta adaptata corespunzator. Cat de greu este sa pui un T bnc cu un terminator (sau o rezistenta daca nu ai terminator) ? Eu zic ( din experienta) ca o sa o forma de unda mult mai ok. Nu o sa am o forma mult mai buna, pentru ca rigol este de 2 lei, m-am lamurit dupa ce am vazut poza pusa se Misa. Daca este cineva interesat, il vand cu 1500 lei, transport gratuit cu Fan. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 Citeste in manual pe la pagina 10, spune clar acolo sa folosesti un terminator de 50 ohm, dau chiar si codul, HZ22 daca folosesti cablul de la Hameg HZ34 care e de 50 ohm. 5Mhz ca semnal dreptunghiular nu`i un mizilic ca 5 Mhz sinus! E o diferenta enorma! Fa foto cu sonda 1:10 macar. Grig Link spre comentariu
djvas Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 Uite... desi nu am nimic de demonstrat o sa-ti pun maine niste poze cu generatorul meu HP33120 (care este considerabil mai scump decat rigol) atat cu impedanta terminata corespunzator cat si fara. O sa vezi ca fara terminator formele de unda arata mult mai rau decat la tine. Link spre comentariu
almarghi Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 Citeste in manual pe la pagina 10, spune clar acolo sa folosesti un terminator de 50 ohm, dau chiar si codul, HZ22 daca folosesti cablul de la Hameg HZ34 care e de 50 ohm. 5Mhz ca semnal dreptunghiular nu`i un mizilic ca 5 Mhz sinus! E o diferenta enorma! Fa foto cu sonda 1:10 macar. Grig Bineinteles ca asa e. Acolo sunt 2 fenomene: necompensarea sondei ("tzepii" de pe frontul crescator) si o reflexie care apare de la dezadaptare (deformarile de pe palier) Link spre comentariu
itube Postat Martie 11, 2016 Autor Partajează Postat Martie 11, 2016 M-am deconectat de la electronica vreme de 15 ani, am uitat si putinul pe care-l stiam, se pare ca aveti dreptate, fara acel terminator nu va functiona cum trebuie. Poate cineva sa puna o poza cu un sqw de 5Mhz si terminator ? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 Doar @Misa are acelasi tip de generator . Foto puse la 5Mhz pe coax sint aproape la fel. O sa vezi ca nu`i rau generatorul altfel il rejecta demult @Misa. Grig Link spre comentariu
mișa Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 Ca sa ai o forma de unda frumoasa in dreptunghi, trebuie sa poti transfera macar pana la armonica 15-20. Adica pentru 5MHz dreptunghi ar trebui sa ai o banda de cel putin 75 MHz. Sa fim seriosi, nici generatorul asta nu are aceasta banda, nici sondele foarte ieftine. Asta trebuie stiut din momentul in care il cumperi. Am constatat ca respecta parametrii specificati in fisa tehnica. Ma asteptam la asta. La fel cum dupa ce am vazut prima poza din primul post (500KHz) as fi putut sa desenez urmatoarele poze, fara sa le vad. Oricum, subliniez faptul ca sondele/cablurile sunt deosebit de importante cand e vorba de masuratori. Itube, te inseli. 5MHz e mizilic, ADEVARAT. DAR, 5MHz dreptunghiular nu e mizilic. Evident, exista multe generatoare care genereaza 5MHz dreptunghiular mult mai frumos dar la alte costuri. Asta e un generator ieftin. Eu, constient fiind, l-am luat numai pentru masuratori audio. Asta inseamna nu numai pana la 20KHz, inseamna mai mult, pentru ca exista si armonici... Link spre comentariu
itube Postat Martie 11, 2016 Autor Partajează Postat Martie 11, 2016 Merci Misa, dar si celorlalti in special lui Grig care a pus punctul pe i. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 M-am deconectat de la electronica vreme de 15 ani, am uitat si putinul pe care-l stiam, se pare ca aveti dreptate, fara acel terminator nu va functiona cum trebuie. Poate cineva sa puna o poza cu un sqw de 5Mhz si terminator ? Ai aici pt comparatie cu adaptare si fara adaptare. Sint facute cu un generator Agilent si un osciloscop LeCroy dar pt comparatie e ok. Link spre comentariu
mișa Postat Martie 13, 2016 Partajează Postat Martie 13, 2016 In afara de masuratori la scule audio, am folosit acest generator si pentru testarea si chiar utilizarea unor aparate de radio cu lampi. Astfel am folosit functia de modulare AM cu semnal extern si am emis muzica pe lungi medii sau scurte. La iesire am legat o sarma pe post de antena. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum