Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Circuit detectie miscare/soc

Vizitator Dragos Mihai Ofrim

Postări Recomandate

Vizitator Dragos Mihai Ofrim

Salut!

Am nevoie de un circuit electronic care detecteaza miscare/soc (in scop de detectie vandalism). Modulul de detectie va fi instalat pe obiective fixe, in locuri publice, si trebuie sa detecteze daca acestea sunt lovite sau rasturnate.

M-am gandit la a utiliza un accelerometru pe 3 axe, iar cand miscarea sau socul se inregistreaza, sa se genereze o intrerupere pe o linie de intrerupere a unui microcontroller (ce va manageria intreaga aplicatie). As avea urmatoarele intrebari si as fi recunoscator daca mi-ati oferi anumite sfaturi si solutii fezabile:

1. Este solutia cu accelerometrul triaxial cea mai buna?

​2. Cum as putea tine cont de pozitia initiala in care este fixat dispozitivul? Bineinteles, va exista 1g pe axa Oz (in sistemul de referinta al Pamantului), dar axele accelerometrului nu se vor alinia niciodata sistemului de referinta exterior, intrucat dispozitivul poate fi fixat in orice pozitie.

3. Ce idei de proiectare a blocului de intrerupere in caz de miscare/soc imi puteti recomanda?

M-ar interesa ca toate componentele acestui circuit de detectie sa nu coste mai mult de cativa USD.

Va multumesc anticipat pentru ajutor.  

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• masterpic77

1

• kinderu56

1

• gica70

1

• QQme

1

Top autori în acest subiect

Da,sigur este o solutie viabila :

1. este din moment ce aceasta metoda este utilizata si in cazul modulelor airbag (bine, cu 2-3 senzori , dar ideea este ca se poate)

2. nu ai nevoie sa stii pozitia initiala / referinta ; sunt senzori care se pot calibra dupa montarea dispozitivului , de ex. ai instalat modulul unde vrei , se apasa un buton (care este citit de uC) iar acesta trimite comanda catre senzorul de acceleratie sa seteze ca referinte valorile actuale ale axelor X,Y,Z si orice comparare ulterioara va fii facuta referitor la aceste valori.

3.nu inteleg de ce idei ai nevoie aici , setezi niste threshold-uri si daca sunt depasite iei decizia sa faci ceva

Chestia cu costatul cativa $ este relativa , daca vrei calitate o sa coste mai mult , daca vrei cantitate o sa fie intr-adevar cativa $.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

O alta solutie (analoaga) este o capsula piezo folosita pe post de sensor. Pentru marirea sensibilitatii se va lipi de capsula o bucata mica de conductor de Cu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări