Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator de retea cu tole in "manta"

Postări Recomandate

Nel65 daca imi permiti o mica observatie, 115V este jumatate din cat ar trebui, o semisinusoida/semialternanta are 230Vca rms, simplist spus reteaua face plus 230 si minus 230 de 50 de ori pe secunda. In alta ordine de idei, formele de unda fiind total diferite, ton nu poate fi luat in calcul asa...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 99
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Si eu ma gandisem la un moment dat la formula aia, insa mi-a trecut, pentru ca la comutatie ai o tensiune constanta x pe un timp y, aici in schimb tensiunea variaza datorita formei sinusoidale, personal nu stiu cum s-ar putea adapta acea formula, eu personal bag direct 50/S si aia e...

Link spre comentariu

Mai bine sa va opriti aici cu numaratul tranzitiilor :rade:  . In formule conteaza frecventa si eventual perioada semnalului alternativ , tensiunea efectiva , de varf , etc , n-are nici o legatura acel 2 cu faptul ca o perioada e compusa din doua semialternante . Ce sa zic , daca si asta e subiect de dezbatere , cum arata un semnal alternativ ...

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

Hz-ul este unitatea de masura a frecventei. nu o oscilatie completa, ci un numar de oscilatii (poate fi una sau nu). Si nu e nevoie de alternarea polaritatii, forma de unda poate fi de nivel logic (de exemplu). 1Hz ar fi acea frecventa care are o oscilatie completa intr-o secunda. Asadar 1Hz reprezinta o anume frecventa, care se manifesta intre limite de timp (o secunda), nu limite de spatiu grafic.

Referitor la formula, va puteti imagina ca traful functioneaza cu varful la 310V dar cu o umplere de 50%, cum de altfel este si forma sinusului modificat pentru efectivul (rms) de 220Vca. Deci n=U·Ton/(B·S) unde Ton este 0,5 din timpul unei semialternante, respectiv 0,25 din T, perioada alternantei. Iar atunci n=0,25·U·T/(B·S) sau n=U·T/(4·B·S) unde T este perioada de oscilatie si T=1/f. Relatia devine n=U/(4·f·B·S) unde U este tensiune maxima, iar aceasta relatie este o alta utilizata in comutatie, apare si in “Surse in comutatie” de Virgil Popescu (sper ca am retinut corect numele cartii si autorului, la vremea cand a aparut, mie mi-a fost de mare folos, respecte). Si daca valoarea tensiunii este de 1V, atunci relatia devine n=1/(4·f·B·S) unde n este numarul de spire pentru 1V.

http://www.elforum.info/topic/44160-totul-despresurseteorieschemeaplicatii/page-24?do=findComment&comment=658720

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări