Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Compresor aer conditionat 3X200V

satelit

Postări Recomandate

Buna ziua,

Am un compresor de aer conditionat , pe eticheta scrie ca se alimenteaza in 3 faze (3 X 200V),

probabil ca  instalatia a avut un convertizor de frecventa 220V la 3 X 200V.

Intrebarea mea este:  daca alimentez compresorul direct la trifazat (380Vac)  se va arde?

Daca la un convertizor de frecventa (220V monofazic la 3X 200V ca) avem intre faze avem 200Vac  la trifazat avem 440Vac prin urmare cred ca se va arde compresorul.

Va rog sa ma corectati daca gresesc.

multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• satelit

2

• blazeu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cu ceva ani in urma am "intrat in contact" cu niste echipamenta industriale SH (de prin Italia, parca), construite pentru retea trifazica de 120/220 Vca ((care se folosea pe vremuri si prin Romania, de unde proveneau cei 120 Vca ). Eu cred ca la o asemenea retea functiona compresoru' ala (In Romania este generalizata utilizarea tensiunii de 220/380 pe retelele trifazice; un motor care e construit sa lucreze stea-triunghi si accepta 220 Vca in conexiune "triunghi", va functiona la 380Vca in conexiune "stea", adica puteti alimenta acel motor la 380 doar daca are bobinele legate in triunghi pentru 220 si il puteti modifica in stea)

Link spre comentariu

Am reusit sa citesc pe eticheta lipita pe compresor si scrie SAMNUNG UG 9A090FUB ,161V- 197V ,58HZ, 3PH,

din datele tehnice gasite pe net scrie ca acest compresor functioneaza pe 3 faze BLDC (Brushless DC).

Credeti ca gasesc in comert  un controler (circuit integrat ) pe care il pot utiliza pentru a realiza o sursa pentru acest tip de motor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări