Nacu Cătălin Postat Ianuarie 15, 2020 Partajează Postat Ianuarie 15, 2020 Buna ziua! Am un amplificator Technics Su V2A la care doresc sa schimb stk-urile 8040 cu tranzistori. In decembrie 2019 am gasit un topic cu modificarile care se impuneau, care intre timp a fost sters. Ma poate ajuta cineva cu repostarea "tutorialului"? Multumesc! Link spre comentariu
romulus_iosifescu Postat Martie 6, 2020 Partajează Postat Martie 6, 2020 (editat) De mult odata, un coleg de forum m-a ajutat sa depanez un amplificator Technics SU-V2A prin inlocuire STK 8040 cu tranzistori. Cred ca era @ZAL caruia ii multumesc inca odata acum. Voi atasa fisierele pe care le-am primit eu atunci si inca unul gasit de mine pe un site rusesc cu acelasi scop. Spor la depanare. Piesele cu punct rosu se vor scoate din circuit. Am gasit! Era intr-adevar ZAL si postez sfaturile sale de atunci: " Am schemele, nu e nici o problemă asta, chiar le am scoase şi cu creionul pe hîrtie, din anii 90.În prima poză ai înlocuirea STK-ului, în a doua sînt piesele devenite inutile pe placă. Trz se prind pe radiator, cu tot tacîmul (foiţă de mică, vaselină siliconică, şurub cu izolator şi şaibă...), rez de emitor se pot lipi direct pe picioarele trz şi apoi faci legăturile la placă, cu sîrme izolate şi respectînd nr de pin al fostului STK. Între baze, sau chiar pe cablaj, sub radiator, pui cîrnatul de diode, băgat într-un tub izolator de silicon sau mătase şi apropiat de radiator cît mai atent.Rez notată cu * se foloseşte dacă Ube la trz finali e mai mare de 1,2Vcc fără semnal, iar cea cu ** dacă Ube e mai mică de 1V. Aşa asiguri o deschidere bună a trz şi o funcţionare fără distorsiuni.Înainte de a ajunge la montarea trz, verifici sursa de alimentare, protecţia. Atenţie la Q601,602 şi rez de 390 Ohmi, de obicei se ard la defectarea STK. " Spor la depanare. Editat Martie 6, 2020 de romulus_iosifescu Link spre comentariu
alf Postat Martie 6, 2020 Partajează Postat Martie 6, 2020 Mie mi s-a parut mai eleganta solutia montarii componentelor pe un pcb (in poza e un Technics la care i-am inlocuit STK-ul in urma cu mai bine de 5 ani) Link spre comentariu
maxente Postat Martie 6, 2020 Partajează Postat Martie 6, 2020 Si eu fac modificarile pe placute separate Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum