Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

recomandare statie lipit ,deslipit

cniky

Postări Recomandate

salut ! @Maveriick, cum ai ajuns tu la concluzia ca acele chipset-uri sunt lipite cu cositor cu argint ?2 la mana, de ce doresti sa il schimbi cu pb ?3 - statiile sunt acelasi lucru in mare, in schimb letconul nu este prea stralucit. Overall, nu poti sa scoti orice IC cu ele. depinde mult si de grosimea placii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 88
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

9

• mastodontu

7

• cniky

4

• grabiel

4

Vizitator Maveriick

Bilele de la xbox360 sunt cu cositor cu ag.1, Multe lume a dat jos cpu/gpu si se vede ce tip de cositor este2. Xboxul este o jucarie considerata de Microsoft si conform standardelor nu trebuie sa contina PB.3. Problema la RROD sunt aceste bile care la racire si incalzire repetata se crapa, cristalizeaza si se desfac de pe placa de baza, padurile apoi oxideaza si nu se mai poate reface doar cu reflow. Cositorul este mult mai dur nu prezinta maleabilitate.4. Am 2 placi falcon defecte (RROD) la care la una am dat jos cpu si gpu ! Sper ca pe a doua sa o pot face. Fata de o palca de baza PC model via kt266/333 trebuie incalzit mult mai mult ca sa se desfaca la xbox.5. Solutia finala la rrod (daca nu s-au ars procesoarele prin reflow) este rabaling cu cositor cu plumb.Stiu ca ar fi ideal cu IR un ACHI IR6000 dar la 35 mil deja depaseste bugetul de hobby!Si unde ar mai fi munca si palcerea de a face ceva la care tre sa contribui eu, nu doar sa dau bani sa iau o statie care face 90% din treaba. :)Oricum am un preincazitor termostat cu care pot ridica temp la MB pana la 150-180 grade.De dat jos se dau relativ usor cu preincalzire, flux si aer cald.Problema e ca pe aer cald am un gordak defect (imprumutat) pe care nu pot seta nimic (debit, aer sau temp), am doar aer cald, si as vrea o statie pe care sa pot controla temperatura si debitul de aer.Ma interesa din cele 3 statii care ar fi cea recomandata de cei care le-au folosit si stiu mai multe decat mine despre ele, deoarece diferentele de pret nu sunt asa mari intre ele !Deci o recomadare ! Multumesc !

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

buna domnilor, nu demult mi-am cumparat o statie de lipit cu aer cald, dar nu prea l-am folosit...doar ce am facut cateva teste cu ea. acuma am cateva integrate de extra/relipit si doresc sa achizitionez o pasta flux, ce imi recomandati?

am gasit Amtech RMA-223 mentionat pe la inceputul topicului dar inafara de aceasta ce imi mai puteti recomanda?

de la TME vreau sa achizitionez:

http://www.tme.eu/en/katalog/?art=SI4703-C19-GM#id_category=100484&page=1&s_field=artykul&s_order=ASC

sau

http://www.tme.eu/en/katalog/?art=ESAC305%2F8#id_category=112708&page=1%2C20&s_field=artykul&s_order=ASC

Doresc ceva mai ieftin.

Multumesc

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

buna ziua.am achizitionat zilele acestea o statie lafayete ssd 82.am probato dar am nevoie de sfaturile voastre in ceea ce priveste temperaturile folosite la scoaterea componentelor si la punerea lor inapoi pe placa.am luat si flux lichid si penseta si asa mai departe.un sfat va rog.multumesc

Link spre comentariu

buna ziua.am achizitionat zilele acestea o statie lafayete ssd 82.am probato dar am nevoie de sfaturile voastre in ceea ce priveste temperaturile folosite la scoaterea componentelor si la punerea lor inapoi pe placa.am luat si flux lichid si penseta si asa mai departe.un sfat va rog.multumesc

spune-ne si nous ca este vorba despre o statie de aer cald.din ce ma vazut in specificatii temperatura de lucru se situeaza intre 160-480 grade C.depinde de 2 lucruri: de cositorul care se afla pe placa si de capsula componentelor.daca cositorul este lead-free, adica fara plumb vei lucra la temperaturi intre 420-480 grade C, daca este cu plumb, la jumatate.dar ia pune mana dumitle si citeste tot ce s-a scris pana acuma si lasa lenea, ca o sa gasesti absolut tot ce iti trebuie in acest topic.
Link spre comentariu

Ca si temperaturi (daca sunt reale)ar trebui sa fie la fel indiferent de statia folosita.Ce spune colegul mai sus cu 420-480* la cele fara Pb mie mi se pare foarte mult,iar jumatate la cele cu Pb e prea putin.

Link spre comentariu

am 2 zile ca tot rascolesc goagalu sa gasesc un curs ceva ptr a afla temperaturile necesare.ptr un reflow la un chip pe videocarta ce temp e nevoie?sau ptr un chip novatek la un monitor?astea sunt intrebari la care cei mai experimentati pot raspunde.multumesc

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

la cum ai pus intrebarea nici mama omida nu iti poate raspunde.iar daca planuiesti sa faci reflow cu acea statie, vei reusi poate, dar pe cositor cu plumb. pe lead free in nici un caz. pur si simplu nu are destula putere.ca sa iti raspund:1: ce tip de cositor au bga-urile? cat de groasa este placa? ce tip de capsula au? 2: plaja de temperaturi despre care am vorbit se referea la statia omului adica "lafayete ssd82", fiindca aici vorbim de o chinezarie. lucru pe care trebuie sa il tii la temperatura maxima pentru ca sa ajungi la temperatura optima. nu va ganditi ca temperatura se masoara la fel la toate statiile. Pur si simplu nu putem compara aceasta categorie de statii cu cea profesionala, si aici includ weller, hakko, etc. unde daca pe display ai 420 grade, pai atata e.acuma asa serios: l-ai scarmanat 2 zile pe nenea goagal si n-ai gasit nici un tutorial? sau ai net prin telefon d-ala de 64kbps? ca atunci te cred

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări