cniky Postat Noiembrie 4, 2005 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2005 http://www.phonegsm.go.ro/ STATIE LIPIT AER CALD - SIMPLA - 80$ STATIE LIPIT AER CALD - CU AFISAJ - 90$ STATIE LIPIT AER CALD - LETCON - 90$ 0722.555.094 0722.222.487 sau [email protected] (Bucuresti) P.S. Nu vreau sa fac reclama nimanui ci doar sa ajut pe cei care doresc sa achizotioneze un astfel de echipament sa se indrepte catre o sursa cu preturi rezonabile. Link spre comentariu
Vizitator alex Postat Mai 11, 2006 Partajează Postat Mai 11, 2006 Ca sa nu mai deschid un subiect nou, flux-ul care se gaseste la seringa in diferite magazine de profil, este doar catalizatorul intre aliajul de lipit si terminal respectiv pad sau contine si aliajul de lipit (fludor)? Din filmul de la http://www.circuittechctr.com/images/7-3-2a.mov rezulta ca ar avea si fludor in el. Link spre comentariu
cniky Postat Mai 11, 2006 Autor Partajează Postat Mai 11, 2006 nop. fluxul NU contine fludor.Este un catalizator + decapant + fluidizator. Link spre comentariu
Vizitator alex Postat Mai 11, 2006 Partajează Postat Mai 11, 2006 Bun, si atunci ce foloseste ala in film, de are padul perfect curat (nu se vede fludor pe el sau daca are, e insuficient), pune o pasta alba, transparenta, si la sfarsit are o componenta lipita clar cu fludor? Link spre comentariu
TECH_FUN Postat Mai 12, 2006 Partajează Postat Mai 12, 2006 SMD-urile se lipesc cu o pasta care contine si flux si Sn si PB. Din 2007 se va renunta pe plan mondial la Pb-ul din pasta. Daca s-ar mari mai mult, s-ar vedea chiar si "bilutele" metalice continute in pasta, marimea lor depinzand de granulatia nesesara, in functie de tipul componentelor ce se lipesc (capsula si/sau pitch-ul IC-urilor). Practic pasta se depune cu ajutorul unei site pe toate padurile odata, si lipirea tuturor componentelor deodata se face in cuptor cu temperaturi controlate. Link spre comentariu
Vizitator alex Postat Mai 12, 2006 Partajează Postat Mai 12, 2006 Merci mult. Asta vroiam sa aflu. Deci exista o pasta care contine si flux-ul si aliajul de lipit.Acum nu-mi mai ramane decat sa aflu la ce magazin o gasesc Link spre comentariu
TECH_FUN Postat Mai 12, 2006 Partajează Postat Mai 12, 2006 http://www.kester.com/Data%20Sheets%5CS ... 20(10Jul04).pdf E un exemplu... de pasta n-am idee pe unde se gaseste :( Incearca copy-paste pt toata adresa, ca nu merge linkul in forma in care este :( Link spre comentariu
pisoiu Postat Mai 14, 2006 Partajează Postat Mai 14, 2006 Fluxul este una, folosit in rework sau chiar in procese industriale. Pasta de lipit este elementul standard folosit in procesele industriale ca si aliaj de lipit. Intr-un amestec de flux si de alte chestii, stau niste bilute foarte mici (cateva zeci de microni) in suspensie. Placile PCB vin de la fabrica de cablaje, cu acoperirea solicitata de client (poate fi staniu, nichel-aur sau altele) dupa care se pun intr-o masa serigrafica (manuala sau automata), unde cu ajutorul unei site serigrafice (din cupru-beriliu prelucrata chimic, sau de inox, prelucrata laser) care contine niste decupaje mici exact deasupra padurilor de componente, se depune aceasta pasta de lipit. Ulterior, robotii de pick and place iau componentele din role si le aseaza pe pozitia lor finala pe placa, evident, pasta de lipit face contact si pe pad, si pe terminalul componentei. Dupa ce toate componentele sunt plasate pe placa, ea e introdusa in cuptorul de lipire, unde este aplicata o incalzire conform unui profil termic adecvat pastei folosite si al componentelor ce intra pe placa, dupa care pasta se topeste, si voila, placa e gata :)Pasta de lipit gasesti de ex. la comet, cauta dupa if9009 ./pisoiu Link spre comentariu
Vizitator DragosP Postat Mai 27, 2006 Partajează Postat Mai 27, 2006 Acum nu-mi mai ramane decat sa aflu la ce magazin o gasesc Alex, vezi că pe la Vitacom găseşti. Am luat eu acu' ceva vreme de la ei, codul de comandă fiind "SOLDER-SMD". Este o "seringă" de 25g; nu mai ştiu cât a costat, însă nu-i de speriat.Dragos P126296 luser"La revedere. Drum bun" Link spre comentariu
luc Postat Decembrie 21, 2006 Partajează Postat Decembrie 21, 2006 cine ma poate ajuta cu o idee de unde sa cumpar gaz butan ptr un letcon,si cum sa ii fac incarcarea.tnks Link spre comentariu
cosmin_cosmin_1 Postat Ianuarie 25, 2007 Partajează Postat Ianuarie 25, 2007 Dar daca se ia un ciocan de lipit, se scoate varful metalic (ramanand teava goala) si prin maner (pe unde iese si cablul de alimentare) se forteaza aer de la pompa de acvariu? Asfel incat aerul sa treaca prin tubul ramas gol dupa inlaturarea varfului. S-ar ajunge la o temperatura buna de lucru? Link spre comentariu
Vizitator VladSoare Postat Februarie 8, 2007 Partajează Postat Februarie 8, 2007 Se poate folosi acea pastă în loc de fludor şi letcon? Adică pun nişte pastă pe cele două elemente care trebuie lipite, apoi dau cu aer cald pe deasupra şi gata? Pasta se topeşte şi se obţine o lipitură normală?Am înţeles bine? Link spre comentariu
pisoiu Postat Februarie 8, 2007 Partajează Postat Februarie 8, 2007 Se poate folosi acea pastă în loc de fludor şi letcon? Adică pun nişte pastă pe cele două elemente care trebuie lipite, apoi dau cu aer cald pe deasupra şi gata? Pasta se topeşte şi se obţine o lipitură normală?Am înţeles bine?Dap, asa e. Singurul dezavantaj e pretul, pasta aia nu e tocmai ieftina./pisoiu Link spre comentariu
Vizitator yGs Postat Martie 14, 2007 Partajează Postat Martie 14, 2007 cine ma poate ajuta cu o idee de unde sa cumpar gaz butan ptr un letcon,si cum sa ii fac incarcarea.tnksam vazut la cineva un PORTASOL care il incarca din tuburi de spray cu gaz de la zippo incearca sa cauti asa ceva :supz: Link spre comentariu
Vizitator codin_dan Postat August 26, 2007 Partajează Postat August 26, 2007 Treburile sunt putin mai complicate!! daca vreti sa faceti o treaba buna va recomand a folositi unelte de lipit cu radiatii ir, eu am un service de laptopuri in cluj, lucrez de ceva ani buni in asa ceva si nu numai in Romania, de incercat am incerat si eu o gramada de variante pentru a lipi si dezlipi bga-uri, cu statii de aer nu prea merge la bga-uri mari, cu ''feon cu aer cald'' cam arzi majoritatea integratelor la lipire! Am construit acuma vre-o 4 ani un aparat cu rezistente care lipea si dezlipea exceptional dar nu mai functionau majoritatea dupa lipire deoarece prin rezistente trecea curent alternativ care crea inductanta iar campul magnetic creeat distrugea toate piesele din jur ... dupa ce mi-am dat seama am schimbat cu sursa de curent continuu care a dat randament doar atunci cand curentul era de cativa volti dar creea campuri electrostatice, pana la urma am ajuns sa dau bani pe solutii profesionale ''generatoare de infrarosii'' cu care am manufacturat eu o statie de lucru, au mai trecut anii si am luat in lizing un ERSA IR550A PLUS, 'vezi foto' care a fost o carutza de banii dar isi merita banul dat si vine cu majoritatea ustensilelor necesare inclusiv site, letcon, bilutze etc. Amatorilor le recomand sa nu mai foloseasca gaz .. statiile de aer merg la bga-uri mici. Pentru bga-uri mari se pot achizitiona generatoare de ir dar mare atentie la ochi sa nu uitati sa cumparati si filtru ir. Iar pentru a reface bga-ul eu va recomand tehnologia cu hartie care e mult mai avantajoasa si ca timp de lucru e net sperioara! va garantez ca nu veti gasi 'site bga' pentru nici un northbridge model nou din cauza ca pini nu sunt dispusi in lini simetrice dar bile pe suprt de hartie veti gasii orice model, e mai putin cunoscuta tehnologia cu hatie dar in viitor cred ca se va trece total la aceasta tehnologie! Cei care ati lucrat cu site de cate ori va-ti chinuit sa aranjati bilele in gauri si dupa ce ridicai sita te trezeai ca mai erau cateva bilutze nelipie si din nou procesul de incalzire-lipire pentru bilele nelipite, ce sa mai zic ca in trecut pentru clientii mai ''stresatii'' sau care plateau bine am lipit bila cu bila cu aer cald la chipseturile la care nu gaseam nicaieri sita! Mult succes tuturor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum