Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme varf letcon

relu01

Postări Recomandate

Eu folosesc colofoniu si nu are miros nasol, am pus in el si putina tamaie adusa de cineva din Iordania si imi place cum miroase.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipri_mury

11

• dan cod

8

• validae

6

• relu01

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sigur se poate înlocui, probabil doar tensiunea de lucru e problematică, fiindcă sunt și ventilatoare la 5V. Dar de cedat e mai greu, dat fiind că nu are perii, iar o ungere periodică și o curățare a turbinei e suficientă pentru reducerea zgomotului...

Link spre comentariu

Multumesc pentru ajutor.

Care e distanta maxima care poate fi intre extractor si varful letconului, astfel incat extractorul sa absoarba tot fumul care se degajeaza ?

Editat de Mishu_17
Link spre comentariu

Merita sa platesc 100 de lei pe un extractor de fum ZD-153 ?

Sau e la fel de bun ca si unul home made cu ventilator de 120mm la 12V ?

Editat de Mishu_17
Link spre comentariu

Eu cred că poți să-ți faci unul asemănător, cumpărând filtre și ventilator. Va fi ceva de muncă, dar poate fi o satisfacție în plus, că e făcut de mâna ta.Asta dacă ai ceva experiență și unelte cu care să te descurci.Se pot refolosi diverse cutii de plastic, sau se poate chiar cumpăra o cutie care să corespundă ventilatorului folosit...oricum nu ar trebui să cheltui mai mult de 50 Lei cu toate componentele...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Până la urmă am fost la un magazin și am achiziționat câteva componente din care mi-am făcut un extractor de fum și funcționează binișor.

Am avut ocazia saptămâna trecută să testez unul din comerț care a funcționat la fel ca și cel făcut de mine.

Mulțumesc pentru sfaturi.

PS: În urma testelor care le-am făcut am ajuns la concluzia că e mai bine să pun filtrul în fața ventilatorului decât în spatele lui.

https://imgur.com/a/1GNFU

Editat de Mishu_17
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări