Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme varf letcon

relu01

Postări Recomandate

• Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipri_mury

11

• dan cod

8

• validae

6

• relu01

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cine stie,stie.Dar daca cureti varful letconului cu smirghel fin(cum fac eu) pot aparea surprize neplacute?

Da.Daca chiar vrei sa il cureti cauta la magazine de instalatii buretele ala negru cu care se curata tevile de cupru

Link spre comentariu

Uite aici o colectie din care poti sa iti alegi. Daca iti iei vreunul sa imi spui si mie pe care l-ai luat si daca e bun de ceva. Am un letcon tot de la miva... care e albastru si are acelasi tip de varf ca al tau.

Link spre comentariu
Cine stie,stie.Dar daca cureti varful letconului cu smirghel fin(cum fac eu) pot aparea surprize neplacute?

Da.Daca chiar vrei sa il cureti cauta la magazine de instalatii buretele ala negru cu care se curata tevile de cupru

Multumesc.Desi atunci cand lipesc/dezlipesc piese bag varful letconului in sacaz ,tot se innegreste iar acel burete am vazut ca este foarte ieftin.

Link spre comentariu

Vrei sa nu se mai innegreasca virful?

Vrei sa nu se mai uzeze asa de repede?

NU MAI FOLOSI SACAZ !

Eu nu mai folosesc saciz de vreo 8 ani, nici acasa nici la servici, si cu toate astea imi ies niste lipituri perfecte.

Cind s-ar simti nevoia de sacaz, pun cu o seringa 1-2 picaturi de flux lichid (este de cumparat pe net) pe locul lipiturii viitoare.

Sacazul care se arde pe virf innegreste virful si-l uzeaza prematur.

Binenteles ca trebuie sa utilizezi burete de curatare umed (preferatul meu) sau uscat de sirma.

Link spre comentariu

Vrei sa nu se mai innegreasca virful?

Vrei sa nu se mai uzeze asa de repede?

NU MAI FOLOSI SACAZ !

Eu nu mai folosesc saciz de vreo 8 ani, nici acasa nici la servici, si cu toate astea imi ies niste lipituri perfecte.

Cind s-ar simti nevoia de sacaz, pun cu o seringa 1-2 picaturi de flux lichid (este de cumparat pe net) pe locul lipiturii viitoare.

Sacazul care se arde pe virf innegreste virful si-l uzeaza prematur.

Binenteles ca trebuie sa utilizezi burete de curatare umed (preferatul meu) sau uscat de sirma.

Eu am auzit ca sacazul nu uzeaza varful letconului numai pasta decapanta.Dar poate ma voi gandi si la propunerea dvs. mai ales ca la mirosul care se produce de la sacazul topit,eu unul nu pot sa lucrez cu asa ceva daca n-am o fereastra deschisa in apropiere.Multumesc pentru sfaturi oricum.

Link spre comentariu

Ce fel de flux lichid? cum ii zice? intreb asta deoarece majoritatea fluxurilor au in compozitie saciz(colofoniu) asa si fludorul are flux.

Link spre comentariu

Ce fel de flux lichid? cum ii zice? intreb asta deoarece majoritatea fluxurilor au in compozitie saciz(colofoniu) asa si fludorul are flux.

Ai dreptate dar acest "saciz" nu sta pe virf sa se arda.

Folosirea fludorului (si a fluxului la nevoie) permita ca virful sa stea in contact cu "sacizul" foarte putin timp si astfel sacizul nu mai are timp sa se arda de la temperatura mare a virfului.

Mie mi-a intrat in reflex ca dupa ce am facut o lipitura-doua, sa sterg virful de burete si obligatori sa sterg virful de burete inainte de a pune ciocanul in suport.

Link spre comentariu

Exact asta vroiam sa spun si eu.Am uitat de sacaz decand folosesc statie de lipit.Si flux sau alte cele folosesc doar la lipituri deosebite.In mod normal ajunge cel din fludor.

Link spre comentariu

Deci puneti 1-2 picaturi de flux lichid pe placa inainte de a face lipitura.Aceasta metoda nu produce un miros neplacut?Nu de alta dar am scris mai sus despre mirosul de sacaz topit,ca este insuportabil pentru mine daca nu se afla o fereastra deschisa prin apropiere si iarna cand sunt temperaturi cu minus...  :wtrqwe

Link spre comentariu

Topnik 83 este o solutie cu alcool cu adaos de rasini organice(saciz) continutul de substanta solida 24% ,de aici si formula pentru cine vrea sa prepare ,credeam ca vorbesti de exemplu de un RM7 sau altele.

Link spre comentariu

Exact asta vroiam sa spun si eu.Am uitat de sacaz decand folosesc statie de lipit.Si flux sau alte cele folosesc doar la lipituri deosebite.In mod normal ajunge cel din fludor.

Exact asta vroiam sa spun.

Deci puneti 1-2 picaturi de flux lichid pe placa inainte de a face lipitura.Aceasta metoda nu produce un miros neplacut?Nu de alta dar am scris mai sus despre mirosul de sacaz topit,ca este insuportabil pentru mine daca nu se afla o fereastra deschisa prin apropiere si iarna cand sunt temperaturi cu minus...  :wtrqwe

Nu pun 1-2 picaturi pe placa inainte de lipire decit daca placa este oxidata tare.

In mod normal nu folosesc decit fludor si-mi ajunge. Chiar azi trebuie sa-mi ajunga o rola de fludor de numai 0.25mm special pt lipit SMD-uri ca sa nu ramina prea mult cositor.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Topnik 83 este o solutie cu alcool cu adaos de rasini organice(saciz) continutul de substanta solida 24% ,de aici si formula pentru cine vrea sa prepare ,credeam ca vorbesti de exemplu de un RM7 sau altele.

Eu vorbeam de fluxuri Alfa OM338 sau asa ceva.Si cel apa care il folosesc TOPNIK TE410 nici ala nu miroase ,,frumos,,In mod normal unde se lucreaza cu flux ar trebui exaustor sau filtru macar de carbune.Eu am asa ceva dar nu l-am folosit de prea multe ori.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări