Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Gloria 3 Bazait

Vizitator paradise660

Postări Recomandate

Vizitator paradise660

Am primit un aparat gloria 3 de aproximativ o luna, pana acum a mers bine, insa de ieri a tacut se aude doar bazait si nu prinde nimic pe nici o banda, e acelasi sunet.

L-am batut umpic pe spate (poate s-a inecat) si incepuse sa prinda o jumatate de Radio Romania, chiar bine, am banuit ca e vreun fir prin el cam atat, l-am desfacut dar nu e nici un fir, am verificat tensiunile blocurilor, si blocul audio si acestea sunt in regula, apoi am mai masurat si niste tranzistori din partea radio care par sa lucreze tensiunea de deschidere era de 0,7 (cam mare parerea mea) dar nu pare ceva gresit, ma gandesc ca ar putea fi ceva condensatori dar nu prea stiu in care sa ma arunc.

Schema am atast-o.

(cam incepator)

schematic.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BUGHIU

2

• leoncris

1

• Florinel TV

1

• adydep

1

Top autori în acest subiect

Vizitator paradise660

Da deja ma gandeam e oleaca de chin, dar am sa o fac. Nu am capacimetru din pacate, dar daca pot prezenta rezistenta e mai usor de verificat, am mai auzit ca nu sunt prea buni condensatorii din glorii.

Link spre comentariu

Da deja ma gandeam e oleaca de chin, dar am sa o fac. Nu am capacimetru din pacate, dar daca pot prezenta rezistenta e mai usor de verificat, am mai auzit ca nu sunt prea buni condensatorii din glorii.

condesatori la aceste radiouri chiar sunt buni , dar dupa atita vreme de functionare ei bine se mai devalorizeaza si ei, verifica si butoanele (comutatoarele) de benzi astea mai fac probleme de oxidare si trebuie curatate succes 

Link spre comentariu
Vizitator paradise660

Am verificat si contactele, nu sunt oxidate, am mai masurat T5 si T6 (Bf urile) sa vad ce mai zic dar totul pare in regula, acum vad cat il am pe masa si mai masor la el cateodata mai se aude fasaitul, si daca invart de cv se aude cate un post dar dispare, dupa doar bazaie.

am mai refacut si cateva lipituri, iar acum volumul ii mai sacadeaza, cand mai prinde vlaga cand e mai tacut, cand tace de tot, sunt sigur ca nu e de pe partea audio dar nu imi dau seama de unde..

Va las o inregistrare audio cu el, sa intelegeti ce vreau sa zic http://www1.zippyshare.com/v/ml8T0jhD/file.html

Editat de paradise660
Link spre comentariu

...ceva bobine prin blocurile de RF posibil intrerupte....nu este exclus nimic,chiar si rezistente ''intinse'' ca valoare....E cam mult din 1976 cand au aparut pe piata!!

Link spre comentariu
Vizitator paradise660

O sa le iau si pe ele la masurat ce sa fac.. problema e ca sa nu trec pe langa cauza fara sa imi dau seama. Cred ca o sa imi procur o carte care am auzit ca mi-ar fi utila Depanarea Radioreceptoarelor.

Link spre comentariu
Vizitator paradise660

Din pacate @leoncris  nu e de acolo l-am scos masurat si chiar si schimbat insa nu zice nimic, doar cand vrea, cred ca am sa il las asa, sau poate i-au un modul din alt aparat care merge, mi se pare ca sunt destul de comune. Eu il foloseam pe UM nu pe uus blocul respecctiv nu l-am folosit aproape niciodata dar nu stiu ce nu ii convine.

Multumesc mult!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări