xman Postat Martie 20, 2007 Partajează Postat Martie 20, 2007 Datele problemei:-microfon condenser-situat la cca 40m-microfonul dinamic existent precum si cablul au brum echivalent ca nivel sonor cu semnalul util cu tot cu cablu balansat.Solutie ?-preamplificarea semnalului pana pe la -6db direct la microfon si transmiterea lui asa spre mixer.Intrebare:Deoarece doresc o imunitate cat mai buna la zgomot cele 2 rezistente de 6,81K 0,1% din mixer imi reduc CMRR si imi prezinta o impedanta fata de ground pe care nu o doresc.Daca elimin cele 2 rezistente si alimentez microfonul pe un cablu separat ce va merge legat cu bride de cel util castig ceva ?Si daca folosesc ca Gnd pentru mic tot gnd-ul cablului balansat sau alt conductor ?Practic am 2 variante:1. cablu balansat pt. semnal + cablu bifilar pt. powering2. cablu balansat pt. semnal si gnd cablu=gnd mic + cablu monofilar pt. Vcc micCare este mai buna ?Eu as fi inclinat catre 2. Link spre comentariu
one Postat Martie 20, 2007 Partajează Postat Martie 20, 2007 O varianta:cablu ieftin, telefonic, cu 4 fire. 2 pt. alimentare, 2 pt. semnal.Amplificator la microfon, cu impedanta joasa de iesire, iar la intrare in mixer, o rezistenta de valoare mica, sarcina amplificatorului.Testat de mine cu rezultate bune pe circa 20m. Poti incerca si cu 40.Alta varianta: achizitionarea unui microfon fara fir. Aceasta varianta este insa destul de scumpa, cam de 2-3 ori mai mult decat costul unui microfon simplu. Link spre comentariu
xman Postat Martie 21, 2007 Autor Partajează Postat Martie 21, 2007 Am gasit in diverse oferte cabluri cu 3-4 fire rasucite si ecranate dar nu earu disponibile decat pe comanda speciala (dupa un anume timp si intr-o anume cantitate).Eu as folosi cablu ecranat oricat de bun este cmrr-ul receptorului iar de wireless ... not yet.Thanx one. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum