Vizitator costeabc Postat Martie 4, 2016 Partajează Postat Martie 4, 2016 Buna tuturor. Am decis sa imbunatatesc stabilizatorul de tensiune cu LM2765 adaugand un voltampermetru acestuia. Pentru asta as vrea sa folosesc componente pe care le am la indemana si anume un display 16x02 si un ucontroller atmega328p-pu. Partea cu voltmetrul este relativ simpla. Daca nu ma insel ajunge sa folosesc un pin analog pentru a transforma diferenta de 24v(printr-un divizor de tensiune cu o ratie de 0.2, deci 0-5v aproximativ) a sursei intr-o valoare intre 0 si 1023, pe care ulterior sa o calculez in software. Problema e la curent. Nu reusesc sa gasesc o solutie pentru a masura curentul consumat de sarcina. Cu rezistente de sunt nu am lucrat pana acum, dar presupun ca asta ar fi solutia. V-as ruga sa imi dati niste sfaturi in acest sens. De asemenea, daca tot folosesc un ucontroller pentru asta, cred ca as putea folosi un semnal PWM din uc pentru a seta outputul stabilizatorului prin pin-ul de feedback al integratului. Sau ma insel? Asta pentru a schimba potentiometrul cu 2 butoane sau cu un 'potentiometru digital'(Optical Rotory Encoder). Multumesc pentru timpul acordat, Bogdan C. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum