Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Anulare protectii invertoare

paun nelu

Postări Recomandate

Deschid acest topic in ideea ca va fi de ajutor celor din bransa noastra

Voi pune cateva metode de anulare a protectiilor cateva gasite chiar de mine unele culese de pe mai multe forumuri , totodata voi da un link unde va directioneaza catre un topic deschis de mine dedicat acestui subiect.Daca vi se pare interesant si doriti sa postati si Dtra,este ok.

Atentie!!! Nu in toate cazurile sunt indicate aceste metode,sunt sanse unde aparatul poate lua foc,anulati protectiile numai in cazuri unde permite,adica : o mica uzura a lampilor,una dintre lampi este mai uzata... cine lucreaza stie mai bine aceste lucruri.

link:  http://httpreparatiitv3xforumro.3xforum.ro/post/904/1/ANULARE_PROTECTII_INVERTOARE_MONITOARE_SI_LCD/   nu trebui decat sa va logati

FAN 7310-pin 1  la masa

SEM2005-pin 3 in aer

UBA2072-PIN 3 LA MASA

BD9897-pin 23 alimentat din 3.3v in serie cu o dioda

oz9938 - pin 6 masa

DT8211A0PIN 9 LA MASA

SS1091--pin 24 la masa

fan 7314-pin 1 la masa

BIT 3193-PIN 15 IN AER

BIT3105-PIN 4 IN AER

TL 494-PIN 15 IN AER

CHZ9CFES[AM9000ES]--AOC236 philips - pin 1 la masa

SEM2005-2006[2105]-IN pin 1 se pune o dioda led cu catodul la masa

sem2106=pin 5 la masa

lx1692=o dioda led cu catodul la masa pe pin 4

Editat de paun nelu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• paun nelu

4

• Marian Roman

3

• lucione_cip

2

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

depinde de  montaj;

sem2106 inclusiv 2006 mai se anuleaza si cu pin 5 la masa , aceste modificari sunt facute si testate  de mine

Editat de paun nelu
Link spre comentariu

NU DORESC,ca acest topic sa devina un sir de pagini irosite aiurea cu nu stiu ce remarci ori of topic,ma repet inca odata: aceste artificii au fost facute de mine pe televizoare ce acum functioneaza deci: TESTATE......postati si Dtra daca aveti ceva realizat

Intrati pe linkul ce vi l-am dat si o sa vedeti o multime de anulari de protectii realizate de fabricant ori de unii ca noi,sunt:polonezi,rusi..

Link spre comentariu
Vizitator cata82

##  FAN 7310-pin 1  la masa

SEM2005-pin 3 in aer

UBA2072-PIN 3 LA MASA

BD9897-pin 23 alimentat din 3.3v in serie cu o dioda

oz9938 - pin 6 masa

DT8211A0PIN 9 LA MASA

SS1091--pin 24 la masa

fan 7314-pin 1 la masa

BIT 3193-PIN 15 IN AER

BIT3105-PIN 4 IN AER

TL 494-PIN 15 IN AER

CHZ9CFES[AM9000ES]--AOC236 philips - pin 1 la masa

SEM2005-2006[2105]-IN pin 1 se pune o dioda led cu catodul la masa

sem2106=pin 5 la masa

lx1692=o dioda led cu catodul la masa pe pin 4 ##

De unde le-ati scos colegu paun nelu din putul gandirii cumva?!?!  :rade: :rade:

TL494= intre pinii 2 si 13-14(uniti) se monteaza  un rezistor de 10K.

BIT3193= intre pinul 5 (timer) si masa se monteaza un led cu katodul la masa.

OZ9938= paralel pe condensatorul nepolarizat din pinul 3 se monteaza un rezistor de 10k.

SEM2005= se monteaza led intre pinul 1 si masa cu katodul la masa.

OZ9966= intre pinul 15 si masa se monteaza rezistor de 10k.

Toate acestea sunt probate de mine, restul nu le-am intalnit inca.

Editat de cata82
Link spre comentariu

am vrut sa fiu politicos dar cred ca nu se poate,o problema o ai tu cu vederea ori cititul,ori nu ai vizitat linkul,tot ce vezi acolo sunt anulari facute pe tv-uri ori monitoare,acum in functiune, ce le folosesc foarte multi ce intra pe forumul unde le-am postat si -mi multumesc telefonic,scuze pt vocabular ,dar mai scos din pepeni/ Nu cred ca as avea o asa problema cum sustineti,atata timp cat de unul singur tin garantiile la un judet si credema;sun t marci foarte consacrate

tii minte remedierea de panel            http://httpreparatiitv3xforumro.3xforum.ro/post/651/1/PROCEDURA_REMEDIERE_PANEL/         aflati , ca tot de la mine a venit in colaborare cu doi colegi de pe forumuri , si multe..

rog un moderator sa inchida topicul , vad ca uni colegi deja stiu prea multe si nu au nevoie de nimic/ deja nu mai are legatura cu subiectul.

Editat de paun nelu
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Aveti poate dreptate, multe sunt gresite , gen tl494, am modificat multe cu succes punand 10k intre pini 2 si 13/14, dar azi lucrand la o sursa vestel cu az494 la invetor, am montat rezistenta cum stiam (intre pini 2 si 13/14) si surpriza tinea lampile aprinse doar cateva secunde, apoi mi-am amintit de topicul acesta si am incercat metoda lui @nelu paun, cea cu pinul 15 in aer si functioneaza perfect de 2 ore.

Editat de lucione_cip
Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări