Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizare cuptor tratamente termice

TESSLA

Postări Recomandate

• 2 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TESSLA

11

• draku

2

• spark

2

• Florin Miroiu

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 an mai târziu...

Buna ziua, doresc sa va felicit pentru ceea ce ati realizat si as dori si eu un numar de contact pentru achizitia de fibra ceramica, intaritor si kanthal. Multumesc mult, numai bine!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Salut. Eu chiar nu înțeleg de ce atâta uimire pentru 4 cărămizi de șamotă refractara și două rezistente . Este adevărat că cine nu a trăit pe vremea de mult apusa și nu a lucrat Intr o fabrică,  este o minune și ascuțirea unui spiral. 

Eu întreb alt-ceva, in cat timp ajunge la 1000° și daca merita dat bani la curent când pentru a cali niste cutite există și alte metode mult mai fiabile și rapide. Și nu vreau sa intru in detalii tehnice că nu am lucrat la tratamente termice dar ca la orice meserie in afara de știință ai nevoie de multă experiența. Și dacă ne gândim mai bine, da niste mii de ani omul a prelucrat metale fara cuptoare electrice ,fara termometre, și fără multe altele și unele obiecte sunt de neegalat.

Link spre comentariu
Acum 53 minute, Florin Miroiu a spus:

...

Eu întreb alt-ceva, in cat timp ajunge la 1000° ...

Scrie in primul mesaj al topicului in cat timp ajunge la temperatura aia....

Link spre comentariu
La 20.03.2024 la 19:52, draku a spus:

Scrie in primul mesaj al topicului in cat timp ajunge la temperatura aia....

Și chiar vrei sa cred că în 35 de minute ajunge la 1000 de grade cu două rezistente care nuci nu se înroșesc ,după cum spune fabricantul , de 2800w in serie. Cel mai bun cuptor electric de   bucătărie ajunge la 250 de grade in 30 de minute și are 2500w. Asta este o comparație pentru toată lumea , că sa nu mai spun de cuptoarele de turnat proteze dentare . Și pina la urma nu-i plătesc eu curentul , și planeta nu o salvam noi , nici cu eoliene ,nici cu mașini electrice și nici cu toate impunerile care se fac. Până nu se opresc sursele de poluare masiva și nu mai dau exemple că se cunosc de către toți, vom muri fericiți că am redus poluare cu 0,001 %. 

Link spre comentariu

Cuptoarele casnice de bucătărie au deschideri de ventilare, prin care se elimină vaporii și fumul cauzat de alimente, de aceea nici nu dezvoltă temperaturi mari.

De altfel nici n-ar fi practic să dezvolte mii de grade, fiindcă scopul e să gătești, nu să incinerezi mâncarea în ele.Cuptoarele de tratare termică pe de altă parte, sunt cuptoare închise, deci temperatura se acumulează rapid în ele.....

Link spre comentariu

@Florin Miroiu ce crezi sau nu e problema ta. 

Eu doar te-am atentionat ca intrebarea ta are deja raspuns...

Dar daca tu compari un cuptor de bucatarie cu cuptoarele de tratamente termice sau de topit metale, e clar ca ceva nu e in regula...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări