Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinta pe 2 cai : JM 104 8O cu YDD 200LPP 8O

Vizitator doralinutz

Postări Recomandate

Vizitator doralinutz

Buna tuturor !As vrea sa imi fac doua incinte acustice pe doua cai cu urmatoarele difuzoare : JM 104 8O siYDD 200LPP 8OProblema e ca nu stiu ce dimensiuni sa aleg , grosime la material , diametrul si lungimea tubului , etc.Vreau sa le fac din pal .Este prima data cand scriu si nici nu ma pricep foarte bine la asa ceva , dar va rog daca se poate sa ma ajutati , si daca se poate chiar si schita la incinta!O ultima rugaminte :prayer: , schita la filtru pe care m-i l-ati recomanda sa il folosesc .Inca ceva , am ales difuzoarele astea ca atat mi-a permis buzunarul ... Multumesc mult si astept sugestii . Merci all ! :yawinkle:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr4g0n

2

• adi_0106

1

• NeaSuciu

1

• ice_shadow

1

Top autori în acest subiect

Vizitator doralinutz

Ok , merci . Din cate vad eu , partea din fata este de 300x220mm .Cum difuzorul de bas are diametrul de 200mm inseamna ca pe margini raman 10mm de fiecare parte .Difuzorul de innalte are diametrul de 104mm . Ce nu imi dau seama e cata distanta sa las pe verticala intre difuzoare , si intre fiecare difuzor si fata de jos , respectiv sus .Nu vad nici pozitia tubului pe fata din spate .La filtru , apar doua rezistente , la care nu le stiu valorile .Acum o intrebare de unu care nu prea stie :smt003 : nu e cam prea miutza cutia ?Multumesc si astept sa ma lamuriti si sa ma apuc de treaba .

Link spre comentariu

aaa...uitasem inca o intrebare : Difuzorul de bas il prind pe partea interioara sau pe cea exterioara a frontalei?

arata mai bine si este mai usor de fixat pe afara
Link spre comentariu
Vizitator doralinutz

deci , incinta e super , suna chiar dragutz , da am o mica problema , :smt003 nu am mai facut filtru , da am pus in serie cu tweterul un condensator de 4.7 uF si s-a ars tweeterul la muzica tare :rock: imi puteti spune ce condensator sa pun sau din e cauza s-a ars , sa nu mai dau tare muzica ? :rock: boxele is puse p o statie de 50W , pe 8ohm .Merci inca odata :yawinkle:

Link spre comentariu

salnu stiu de ce cred ca ai pus un condensator electrolitic dala mic si s-a ars condensatorul,4.7uf nu prea merge pt o taiere la 3khz io am pus in paralel 2 x 3.3uf mkt la 400v adica 6.6uf care m-au costat 4lei pt boxe cu ydd200lpp da io am folosit tw sal dtf12 8ohmi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări