Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Selco Genesis 1500 nu are putere

Vizitator lucianus

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• em2006

1

• sdan

1

• validae

1

• amudsen

1

Top autori în acest subiect

Vizitator lucianus

ma scuzati ,intradevar e Genesis 1500 poate graba sau neatentia...o schema electronica asemanatoare ar ajuta mult  manualul de reparatie se gaseste dar nu se poate folosi la nimic...

mai concret aparatul are 68volti dar nu are putere pentru ca dupa cum banuiesc eu are doua drivere identice care comanda integratul ala mare unde sunt incapsulate IGBT-urile, mai exact fiecare etaj are martori cu led-uri si conform manualului de reparatie o parte se vede ca nu functioneaza...la masuratoare atenta am descoperit un tranzistor smt (BSP41)distrus vizibil dar si driverul MIC 4427YM iar pe transformatorul de inpulsuri un condensator 10m/20v in scurt....le-am schimbat pe toate si s-au ars din nou...pwm-ul este facut de UCC3985

nu inteleg care este cauza care duce la distrugerea lor...poate nu caut unde trebuie sau aveti ceva idei ajutatoare

tot aparatul este ultrainghesuit si nu pot sa scot integratul cu IGBT-urile si nu pot sa masor ca s-au ars in 5secunde...

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am un Genesis 1700 cu o problema asemanatoare. Ce am observat... se ard BSP-urile si MIC4427 din cauza unui salt brusc de tensiune pe bara de +17V. Ventilatorul doar impulsuri emite ( nu se invarte) si dupa un timp unitatea se reseteaza. Atunci bara de 17V devine 30V arzand etajul de comanda. Daca alimentez ventilatorul direct (fara control de turatie) problemele dispar dar nu am facut test in sarcina. Sursa acestui invertor are mai multe moduri de control, dar unde este problema inca nu-mi dau seama. Cert este ca acel impuls care face ventilatorul sa vibreze nu dispare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări