Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfaturi despre un contor electric

homer

Postări Recomandate

Mi se aproprie termenul de expirare la metrologie la contorul actual si mai mult ca sigur o sa imi puna unul electric.

De ce ar trebui sa tin cont atunci cand mi se instaleaza un contor electric nou ?

Din cate am citit ele trebuie sa aiba metrologia efectuata. Trebuie sa aiba metrologia pe fiecare contor in parte nu, adica cu numar de serie pe hartie ?

Am mai citit urmatorul fapt:

"Tot cei de la INSM au declarat că există mai multe tipuri de contoare digitale, unele dintre acestea având o memorie specială care poate fi accesată, în cazul în care contorul respectiv este suspectat că înregistrează eronat, și în baza căreia se poate afla cu precizie ce anume a determinat proasta funcționare a aparatului de măsură, sau ce anume a contribuit la proasta funcționare a acestuia ( lovituri, variații mari de temperatură, umezeală în exces etc). În schimb, acest gen de contoare, cele cu memorie internă, nu prea sunt pe placul distribuitorilor de energie electrică, deoarece cu acestea nu se prea poate fura"

As dori sa stiu ce modele pot face acest lucru, ca sa pot face o cerere sa imi monteze unul din acela.

Lista de la E-ON ar fi cam urmatoarea:

Contor electronic monofazat de energie electrică tip ELSTER A220

Contor electronic de energie electrică tip ELSTER A1000C

Contor electronic de energie electrică tip A1120

Contor electronic de energie electrică tip A1440

Contor electronic de energie electrică tip A1500

Contor electronic de energie electrică tip A1800

Contor electronic monofazat de energie electrică tip ACE2000

Contor electronic de energie electrică tip ACTARIS ACE5000

Contor electronic de energie electrică tip ACE6000

Contor electronic de energie electrică tip ELSTER Alpha

Contor electronic de energie electrică tip CEEM16

Contor electronic de energie electrică tip CEET15

Contor electronic de energie electrică tip Electromagnetica CSM

Contor electronic monofazat de energie electrică tip Enerlux M

Contor electronic de energie electrică tip Enerlux T

Contor electronic de energie electrică tip INDIGO

Contor electronic de energie electrică tip SL7000

Ah, si inca ceva, are avantaje un contor ce inregistreaza pe ore ( inteligent cum zic ei ) fata de unul electric normal ?

Multe multumiri pentru cel care imi va da cateva sfaturi !!!

Editat de homer
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• homer

7

• ovy83

5

• adydep

3

• morocanosul

2

Top autori în acest subiect

cu multe chestii va imbuibati capul...

contorul care urmeaza a fi pus nu se poate alege. in lista de mai sus sunt si contoare trifazate...

in ziua de azi contorul ce urmeaza a fi pus este ori mecanic ori de tip electronic. toate sunt trecute prin laboratorul de metrologie.

toate contoarele(de energie) sunt electrice...difera doar prin mecanic si electronic.

nu a-ti precizat ce instalatie aveti,monofazica sau trifazica.

ala de vine si vi-l inlocuieste nu vine cu lista,hai domnu'le de care vreti? nu! inlocuieste contorul in funtie de tip(mono sau trif),contoare pe care le are predate pentru inlocuirea celor expirate metrologic.

nu exista contor care inregistreaza pe ore... exista contoare special programate sa inregistreze pe fus orar,adica pe tarif de noapte si tarif de zi.este cu totul altceva.acest tip de contor il aveti in momentul cand aveti contract cu tarif de zi/noapte.

Link spre comentariu

E monofazat de tip vechi nu digital.

Nu am contract pe zi/noapte.

Sigur sunt trecute prin metrologie? Am auzit multe cazuri in care s-au instalat contoare proaste care aratau un consum imens sau inregistrau chiar daca nu exista consumatori.

Treaba e ca nu vreau sa imi puna un gunoi de-a lor si sa ma trezesc dupa cu facturi de zeci de lei.

Nu au o documentatie ceva fiecare contor individual ca sa dovedeasca lucru acesta ?

Metrologia expira in luna 06. Am timp sa fac o cerere catre ei unde pot sa le spun daca doresc montarea unui anumit model din lista lor, e dreptul meu.

Editat de homer
Link spre comentariu

da...

in instalatie de tip monofazat se instaleaza contor de tip Enerlux M,M este de la monofazic cu doua fire sau de tip mecanic:2CM4UD,5CM4UD,1CM4UD.

aaa,ca se speculeaza diverse chestii,este altceva.fiecare contor este trecut prin metrologie.buletinul metrologic exista.

Contor electronic monofazat de energie electrică tip ELSTER A220-MONOF

Contor electronic de energie electrică tip ELSTER A1000C-TRIF.

Contor electronic de energie electrică tip A1120-TRIF

Contor electronic de energie electrică tip A1440-TRIF

Contor electronic de energie electrică tip A1500-TRIF

Contor electronic de energie electrică tip A1800-TRIF

Contor electronic monofazat de energie electrică tip ACE2000-MONOF

Contor electronic de energie electrică tip ACTARIS ACE5000-TRIF

Contor electronic de energie electrică tip ACE6000-TRIF

Contor electronic de energie electrică tip ELSTER Alpha-nu se folosesc in inst. abonatilor

Contor electronic de energie electrică tip CEEM16-TRIF

Contor electronic de energie electrică tip CEET15-TRIF

Contor electronic de energie electrică tip Electromagnetica CSM.....???-n.f.

Contor electronic monofazat de energie electrică tip Enerlux M-MONOF

Contor electronic de energie electrică tip Enerlux T-TRIF

Contor electronic de energie electrică tip INDIGO???? este contor pasant.

Contor electronic de energie electrică tip SL7000-TRIF

am pus ce tipuri de contoare sunt.deci cum ramane cu alegerea contorului?

Editat de ovy83
Link spre comentariu

Eu inca nu am auzit sa fie oferta la contoare cum e de exemplu la receivere la Digi.Adica la termen vin si iti schimba contorul cu ce vreau ei nu ce ceri tu.Dar mai stii,poate s-au schimbat regulile,cel mai bine ar fi ca prima data sa sunati la filiala de care apartii si daca e cum spui iti alegi.

Link spre comentariu

astea nu se aleg. alegerea se face in momentul cand se face contractul,dar si atunci se alege in functie de necesitate si multe alte aspecte,asta la instalatie trifazica.un consumator casnic nu prea are ce alege decat cele cu tarif zi/noapte si normale,simplutarif. ca si model...am enumerat mai sus.

Link spre comentariu

Din cate am vazut prin zona unde locuiesc au montat Enerlux M.

Pai daca exista verificarea metrologica pot sa imi arate documentul fara probleme nu ?

Editat de homer
Link spre comentariu
Vizitator AC DC_176072

Din cate am vazut prin zona unde locuiesc au montat Enerlux M.

Pai daca exista verificarea metrologica pot sa imi arate documentul fara probleme nu ?

Sigur ca da. Va face si proba inainte de instalare.

E foarte important sa-l supravegheati in primele trei zile si sa verificati daca data si ora afisate sunt corecte.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Revin cu o intrebare noua.

Daca tot o sa urmeze procedura de inlocuire as vrea sa schimb si sigurantele si panourile de acolo.

E mai nasol ca e contorul incorporat in tablou si trebuie sa vina cei de la E-ON sa umble la contor acolo.

El arata asa acuma

Posted Image

si as dori sa ajunga asa

Posted Image

Care este procedura ? Daca am panoul pentru montarea contorului ca in poza mi-l pot monta odata cu schimbatul contorului urmand ca sa schimb si cutia sigurantelor ulterior sau cum se procedeaza ?

Link spre comentariu

Cu ce material as putea sa infund gaura din spatele contorului de unde vin firele ?

Intreb fiindca e mare rau gaura avand diametru de aprox 10cm si ajunge la vecinii din perete. Practic eu pot sa vad prin contuarul ei la ea in casa.

Daca astup gaura cablurile ce vin de la instalatie trebuie sa le pun in tub nu?

Stiu ca se face cu ipsos treaba, doar ca la mine fiind gaura intre apartamente nu prea are suport pe care sa-l pun.

Link spre comentariu

Se îmbracă conductoarele în copex,apoi gaura se umple cu spumă poliuretanică în așa fel încât ca după expandare să ajungă la 0,5 cm față de nivelul peretelui.A doua zi se aplică ipsos(varianta gri pentru reparații)cu apă și aracet.Se lasă la uscat,apoi se finisează.

Link spre comentariu

M-am gandit si eu asa dar spuma aia nu e usor inflamabila ? In caz de un scurt pe acolo nu ia foc ?

Asta cu 0.5cm de perete e usor de zis dar mai greu de apreciat. In teoretie suna frumos dar in practica nu stiu daca iese.

Editat de homer
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări