Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Provocarea 1: Amplificatorul semi gunoier

Postări Recomandate

Vizitator ionicadelatara

cea mai buna recomandare ar fi sa folositi un driver national semiconductor ca cele folosite de maxente sau mircea crisan din seria lme49810,820...nu stiu exact care e cu bipolari.Asta ar fi cea mai buna si sigura solutie.Platiti-le lor milionul precum si modificarea necesara!Daca aveti chef de joaca si nu vreti sa pierdeti timpul inutil:inversati driverii intre ei, faceti un rail bootstrap pt un lm3886 sau lm 1875 , tda7293 , tda2050 sau orice integrat bunisor ca in schema postata in subiectul "tda1514 la +-54v ".doar raportul rezistentelor din bazele driverelor trebuie schimbate pt a oferi integratului ales de dvs alimentarea optima.Nu recomand pt dvs tda1514 in aceasta conexiune.Fara bootstrap-ul sau(cel intern nu cel aplicat suplimentar de mine) este instabil si nu functioneaza fara compensari puternice, iar cu bootstap-ul sau in circuit nu am incercat sa fac si rail bootstrap, de frica sa nu-l ard.Deocamdata...Se pot lasa driverii si la locul lor daca faceti repetorul pe surse in conexiune diamant.In schema figurata de mine se mai adauga niste diode de protectie antiparalel intrare iesire in caz ca se depasesc tensiunile de alimentare ale integratului, dar la +-37v nu e asa mare problema si puteti profita de reducerea distorsiunilor de mod comun pe care aceasta structura o ofera integratului cand repetorul il alimenteaza pe integrat sub tensiunea de alimentare maxima suportata de integrat.Nu va suparati, dar consider ca acest subiect trebuie mutat la rubrica servicii conform regulamentului.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cand ma voi apuca de captatorul de miceliu interplanetar, va voi contacta negresit.

Multumesc 

R1 nu are aceeasi valoare cu R11. 

R11 are aceeasi valoare cu R10,R9,R12.

Cred ca schema din manual este gresita mai mult decat ma asteptam

Da, se pare ca rezistentele din schema, cele de putere, R26-R23, la mine pe silk sunt R66-R63

Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara

nu mai pierdeti timpul: maxente sau mircea crisan va pot sari cu usurinta in ajutor daca ii lasati.ma indoiesc ca puteti obtine rezultate mai bune pe alta cale decat ofera integratele alea ca drivere pt trz dvs.Sunt si alte posibilitati de modificare incepand cu un operational lme49710 sau lm4562, dar nu stiu cat de departe este dispus Predatorul nostru mioritic sa calatoreasca. ..

Link spre comentariu

Ionica, omul a cerut o modificare cit mai simpla nu schimbarea intregului etaj final.

Nu te contrazic ca nu ar fi o varinta mult mai buna dar trebuie schimbata toata placa si facut un alt etaj final.

Ideea este sa se modifice cit mai putin schema deja existenta (umblind cit mai mult pe la valori zic eu) in asa fel incit sa cresca calitatea sunetului.

Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara

acele drivere adaugate finalilor deja existenti si montati pe radiator SUNT o modificare foarte simpla si eficace in comparatie cu ceea ce ar trebui facut la amplif-ul asta ca sa sune la fel de bine.De regula, la astfel de modificari sfarsesti prin a afla ca nu poti obtine rezultate mai bune decat biasand puternic in clasa A pt care nu ai radiator suficient de mare si transformator de alimentare plus filtraj suficient de capabile...ma rog...domnul Predator face oricum ce pofteste mai ales acum ca a venit caldura....Tot ce sper eu este sa nu atarne craniile noastre ca trofee prin copacii din fata locuintei dumisale!

Editat de ionicadelatara
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Revin cu un update.

Am rasfoit cartea lui Douglas Self, Audio Amplifier Design de unde am mai prins cateva cunostiinte. Din punctul meu de vedere, autorul cauta distorsiunile minime prin diferite procedee. Pot intelege asta, dar parca nu e cazul de precizie absoluta, ca nu vorbim de osciloscoape. 

Am descoperit un Denon mai vechi, desi nimic special la el, este cu mult mai bine executat decat asta ce i-am dedicat topicul. Pacat ca Denonul avea protectia distrusa inclusiv parti din textolit exfoliate. Asadar, l-am deposedat de partea de alimentare si am refacut traseele de masa si alimentare pe asta mai nou. 

Nu pot sa-mi dau seama de diferente, singurul lucru de care sunt relativ sigur este ca brumul s-a redus. 

-------

Nu stiu daca Vasile mai e rege pe plantatie, dar as vrea sa donez suma pentru a ajuta la costurile de intretinere. Cine este in masura sa ma informeze, rog PM. 

Editat de Predator
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări