Vizitator koandy1983 Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 Salut, Un receiver Technics SA-GX280, conform schemei Transformatorul T751, care este cel de stand-by, ar trebui sa scoata 9.8V AC. Masurat scoate 18.5V AC. Dupa rectificare conform schemei, traseul se duce catre un tranzistor(Q752 - regulator) care pe colector ar trebui sa aiba 8.9V, in urma masuratorii are 25V. La bornele capacitorului C753, are 25V, care ar fi chiar limita maxima a acestuia. Se poate defecta un transformator astfel incat sa aiba voltajul mai mare decat ar fi trebuit? In cazul meu, chiar dublu? Am atasat si o bucatica din schema. Sper ca e voie. Link spre comentariu
adydep Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 Tranzistorul Q752 regulează 5V?Dubios ce se întâmplă acolo.Dar bobina RL75(1),pentru ce tensiune este? Link spre comentariu
kty Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 Doar daca tu nu masori acea tensiune spre masa corecta.Un trafo scoate o tensiune mai mare prin inseriere de spire in bobinaj.In cazul tau cine le-ar fi adougat? Link spre comentariu
Vizitator koandy1983 Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 Da q752 ar fi trebuit sa reguleze 5v. Nu am masurat pana acolo.Referitor la masuratoarea t751, am masurat 25v la bornele capacitorului c753. Si 18vac la cele doua borne de iesire a trafului t751.Foarte dubios intr-adevar. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 Da q752 ar fi trebuit sa reguleze 5v. Nu am masurat pana acolo. Referitor la masuratoarea t751, am masurat 25v la bornele capacitorului c753. Si 18vac la cele doua borne de iesire a trafului t751. Foarte dubios intr-adevar. reguleze 5v Link spre comentariu
modoran Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 (editat) Doar daca tu nu masori acea tensiune spre masa corecta.Un trafo scoate o tensiune mai mare prin inseriere de spire in bobinaj.In cazul tau cine le-ar fi adougat? Sau prin scurt in primar, am intalnit cateva cazuri, echivalent cu reducerea numarului de spire. Bineinteles trafo se incalzeste in acest caz. @initiator, sigur aparatul masoara bine ? Nu are bateria consumata sau cumva masori curent continuu pe sc ala de alternativ ? Multe chinezarii arata exact dublu in cazul acesta. Editat Martie 1, 2016 de modoran Link spre comentariu
kty Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 vezi ca reguleaza cam mult ala al tau si s-ar putea ca dimineata sa ai casa plina )))))))))))) Reducerea numarului de spire aproximativ cu jumatate pentru tensiunea masurata de el in secundar ar fi dus la defectarea trafullui prin supraincalzire in 30 de secunde! Link spre comentariu
Florinel TV Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 vezi ca reguleaza cam mult ala al tau si s-ar putea ca dimineata sa ai casa plina )))))))))))) de purandei Link spre comentariu
Vizitator koandy1983 Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 Asa a intrebat Andrei si asa am raspuns si eu cu regularea asta. Am testat acum aparatul masurand o sursa de calc la 12v si aparatu indica 12.05v. Daca setez aparatul pe ac masoara fix 0v pe circuitul de 12vdc de la sursa. Baterie cred ca mai are desi nu le-am mai schimbat de vreun an. Dar cred ca are indicator pt low battery, ca aparatu nu e chiar chinezarie. E un Maxwell. O fi scurt in primar dar o sa verific maine daca se incalzeste, ca nu l-am atins, ca deh, sa nu ma faca sa rad putin, ca doar e defect, nu e de incredere Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 "Defectiunea" asta a aparut brusc? Nu cumva este pt 100V si tu il pui la 230V? evetual numai traful de stb sa fie de 100V -110V? Link spre comentariu
Vizitator graurel Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 Intradevar, daca este din SUA si se alimenteaza la 110V atunci se explica. Link spre comentariu
adydep Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 Dacă ar fi fost la 110V,nu cred că rezista alimentat la 220V.nici măcar pe perioada testelor. Link spre comentariu
marius75 Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 (editat) Poate a fost inlocuit transformatorul original intre timp, dar nu s-a pus tot de 9,8 V...Daca aveti ampliful de nou, ar mai putea fi o greseala facuta din fabrica, respectiv cel care manevra utilajul pentru bobinajul secundarelor, avea setat aparatul pentru numarul de spire aferent transformatoarelor cu primarul de 110V si atunci s-ar explica numarul dublu de spire in secundar (automat tensiune dubla). Sa nu-mi spuneti ca cei de la Technics nu fac greseli. . Despre faptul ca nu verificau bine amplifurile inainte de a le trimite la vanzare sunt ferm convins. Editat Martie 2, 2016 de marius75 Link spre comentariu
Vizitator koandy1983 Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 Traful nu pare schimbat. Nu il am de nou. L-am luat defect acum mult timp. A functionat intr-un bar, dupa care proprietarul a vrut sa-l arunce. Eu l-am recuperat din gunoi. Incerc sa-l repar din placere. Daca o sa pot, il pastrez, daca nu asta e. Ontopic acum, traful nu se incalzeste dupa 5 min de stat in priza.Sa nu fie schema buna? Sa fi gresit eu schema? Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 Asta se poate verifica relativ usor: verifici daca ce este pe placa nume si valoare se potriveste cu ce este in schema nume si valoare. Verifica la cit mai multe componente din zona de interes. Daca se potrivesc atunci ai sanse mari ca schema sa fie buna. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum